Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hlavní hvězda se pro roli narodila: výborná ukázka nadšeného herectví ve všech epizodách! Ani přes zajímavou stavbu jednotlivých dílů se Ms. Marvel nicméně nedaří nadále zaujmout natolik, abych se těšil na další děj a zápletky. Poslední dvě části jsou hodně fajn, ale výplň mezi pilotem a finále fakt těžce nudila, slušel by tomu klasický celovečerák. [Disney+] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Povedal niekto zmrzkopizza?“ Taký farebný seriál ste dlho nevideli. Najviac ma na ňom paradoxne (?) nudili komiksové sekvencie a s nimi súvisiace mizerné triky, ťažkopádne akčné scény, fakt blbé hrdinkine superschopnosti alebo megaklišovité delenie na dobro a zlo, kde dobrí sú dobrí a zlí.. zlí. Toto ma fakt otravovalo. Vravel som si, o čo by to mohol byť vydarenejší seriál, ak by nezapadal do Marvel rodiny a bol len o puberťákoch na strednej. Našťastie je k dispozícii hravé réžia plná hračičiek od výmyslu sveta (špecifické postavy, divoký strih, celková nákazlivá puberťácka bláznivosť, animované blbinky napchaté do hraných záberov), zaujímavý moslimský fíling (čo samozrejme v našich krásne rasistických zemepisných podmienkach plných polodementných náckov a negramotných patriotov bude problém) a fantastická Iman Vellani. Len málokedy sa stane, že je kasting taký dokonalý, až sa mu podarí zamaskovať slabiny projektu. Iman je rozkošná, sympatická, realistická, uveriteľná a hoci je to celé nejeden raz robené na efekt a strašne gýčovo, svojím odzbrojujúcim výkonom vás, nuž, odzbrojí. Iste, niekomu bude určite vadiť a iritovať ho svojím špecifickým hereckým výkonom, ale mne sadla a zachraňovala slabé scenáre ako keby bola, ehm, superhrdinka. Preto je fakt veľká škoda, že po sviežom a zábavnom rozjazde sa seriál zmení na štandardne predvídateľnú blbosť plnú mdlej akcie a trápnych CGI. Samozrejme sú otravne naznačené tony nezaujímavých vecí, s ktorými sa dá v prípade úspechu pracovať v nasledujúcich sériách (a filmoch). Príde aj bizarno-zaujímavá medzititulkovka. Našťastie má Ms. Marvel len šesť dielov, z nich žiadny stopážou nepresahuje cca 44 minút, takže to rýchlo utečie a zvládnuť sa dajú aj slabšie epizódy. Dojemný spôsob, ako vznikla prezývka. Ono je to v podstate detský seriál, ale možno napokon aj práve v tom drieme čaro postavy, ktorá svojou roztatárenosťou predstavuje vítaný protipól všetkým tým vážne sa berúcim a pomerne dokonalým superhrdinom. ()

Reklama

gumbo 

všechny recenze uživatele

Po WandaVision a What if.. asi nejlepší seriál od MCU, daleko nad sračkami typu Hawkeye nebo FaWS. Jasně, to origální prostředí spojené s Pákistánem a jeho historií dělá hodně, ale asi nejlepší je, že postavy jsou tentokrát naprosto normální a chovají se i většinu času tak. A nakonec tomu odpustí i ty místy hlušší momenty. No a ten komixový pohyb v pozadí, to je vyloženě laskominka. 75% P.S. Mám takový pocit, že Kamala bude do budoucna docela důležitou postavu pro celé MCU. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hravý a zábavný origin další marvelovské postavy, který možná neuspokojí zaryté milovníky velkých Marvelovek ala Avengers, ale svůj účel splní a přinese přesně to co má. Díky tomu, že Kamala je čtrnáctiletá holka je celkem logické, že celá tahle série bude trochu dětinská a zaměřená spíš na mladší publikum, ale i když mi čtrnáct bylo už před drahně lety, bavil sem se víc než slušně.Kamala (Iman Vellani) je sympatická a i když je v reálu o pět let starší, vůbec na to nevypadá a není problém jí její rozjívenou čtrnáctku věřit...70% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celá čtvrtá fáze MCU, hlavně ta seriálová, se nese ve znamení představování nových, leč druhořadých hrdinů. Samotná Ms. Marvel je celkem sympatická postava, v podání Iman Vellani vyloženě k zulíbání, hlavně v herní týmovce the Avengers je poměrně velkým tahounem příběhu. Z podstaty věci se v její sólovce musí řešit rodinné zázemí, leč zkrátka v Evropě pákistánská kultura příliš nepotáhne a v některých dílech už toho bylo zkrátka moc. Horší je ale nic moc zajímavý příběh s mnoha nezajímavými postavami (hlavně ta úklidová četa s velitelkou je na fackodání) a linkami, které vyjdou do ztracena. A to i když byl první díl chválen za různé vizuální nápady (graffiti na zdech) v režii hlavní dvojky Mizerů 3, celkově je to pro mě průměr, na který navíc nejsem cílovka a pokud Marvel neotočí výhybku, začne požírat svůj vlastní pozlacený ocas. Pořád samozřejmě může být hůř, ale je to zkrátka jenom výplňovka. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Věta otce Kamaly (Mohan Kapur): „Aamir, if you don’t stop praying long enough to put some food in your mouth, one day you will starve to death,“ na začátku epizody, je přímo převzata ze sešitu „Ms. Marvel #1“ z února 2014. (Kubaaa97)
  • Píseň, která hraje během společného nákupu Kamaly (Iman Vellani) a její matky (Zenobia Shroff), se nazývá „Ko Ko Koreena“ od Ahmeda Rushdiho. Objevila se v pákistánském filmu Armaan z roku 1966 a skladba je považována za první popový pákistánský song. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno