Reklama

Reklama

VOD (1)

Mírumilovný Steven Grant zjistí, že je nejen prodavač, ale i žoldák a dost možná i superhrdina. (Disney+)

Recenze (78)

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kde končí sny a začíná skutečnost? Moon Knight si klade na bedra řadu dost obtížných psychologických i filozofických otázek, které ještě více "zamotává" díky šíleným střihům, hry se zrcadly a dokonalému hereckému řádění Oscara Isaaca. Všichni jsme myslím věděli, že Isaac hraje dobře, ale tady opravdu dostal široké pole působnosti a já jsem jen zvědavá, co všechno ještě předvede. Z hlediska tempa a příběhu jsem se celou dobu bavila, užívala jsem si dokonalý hororový nádech a s napětím sledovala, kam se to celé pohne. A i když rozjezd to byl opravdu chytlavý a příběh prozatím zajímavý, schovám si tu jednu hvězdičku na později, protože předpokládám, že se ještě bude hodit. Čeká nás myslím pořádná jízda. Mimochodem, jsem jediná, kdo atmosféru tohoto dílka vidí jako kombinaci Venoma a Lokiho? ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevšední a zvláštní start nového MCU seriálu. Marvel Studios se ale snaží být odvážné a pokouší se představit něco nového, nečekaného. A taktéž se snaží šokovat. Zatím mi to úplně do "klasického" MCU světa nesedí, ale šanci tomu rozhodně dám. Nemůžu říci, že to byla vyloženě dobrá epizoda. Ale originální rozhodně byla a to se cení. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Isaac je vyborny herec, o tom "zadna". I v nedavnom SNL-ku hostoval paradne. Avsak tu ma vyslovene iritoval. Je to scenar? Verim, ze ked tu rolu vzal, tak tam toho snad bude "viac" ako som videl v prvej epizode. Dufam, ze sa prepaleny blaznivy dej posunie dostatocne na to, aby "mesacny rytier" nebol len dalsi z lacnych "kopirovanych" marveloviek pre nastrocne konzumne publikum - no offence. Pretoze tento uvodny diel ma sklamal svojou prostoduchostou. Cim ma serial zaujat...?! Meh. Jednemu-dvom dielom dam este sancu, ak by tvorcovia prisli s niecim..."zabavnejsim". Ak nie..je to cisty "urevany" brak. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně svěží začátek originu, u kterého se dá očekávat, že se časem překlopí do klasického marveláckého produktu (jak rád bych se pletl a nedočkal se dalšího finále alá WandaVision), ale nemůžu upřít snahu vymanit se právě tomuhle. Nebýt trochu otravných voiceoverů alá Venom, asi bych sáhnul i po vyšším hodnocení, těch ale v prvním díle zas tolik není. Pilot každopádně funguje tak jak má a je fajn zas vidět něco malinko jiného v rámci tohoto univerza. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začiatok celkom podarené. Rozhodne to má zaujímavý štýl vyprávania a aj záporák Hawke nevyzerá vôbec zle, plus musím pochváliť i nejakú tú o trošku výraznejšiu brutalitu (ale zasek Tarantina a spol nečakajte stále je to MCU stajňa). Výtkou však je dosť jeblý humor a dosť hnusné CGI efekty, ale akože na rozbeh viac než fajn. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (27)

  • Na začátku epizody slyšíme skladbu „Every Grain of Sand“ od Boba Dylana. Počáteční text písně můžeme brát jako odkaz na „zrození“ Moon Knighta v komiksech. (Kubaaa97)
  • Scéna z náměstí, ve které je Steven (Oscar Isaac) s Crawleyem (Shaun Scott), se natáčela v Budapešti na náměstí Imre Madácha. V tomto ohledu se může jednat o nechtěnou referenci. Imre Madách byl maďarský romantický spisovatel, básník a dramatik. Jednou z jeho nejslavnějších her je „Tragédie člověka“. (Kubaaa97)
  • V Gusově akváriu si můžeme všimnout sluneční bárky, tedy lodi, která měla sloužit potřebám zemřelého v posmrtném životě. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno