Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Steven Grant, bojácný prodavač v obchodě s muzejními suvenýry, trpí výpadky paměti, náměsíčností a vzpomínkami na jiný, cizí život. Steven postupem času zjistí, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti a že sdílí tělo s ostříleným žoldákem Marcem Spectorem. A jak Stevena / Marka pronásleduje stále více nepřátel, musí se vypořádat nejen se svou rozpolcenou osobností, ale i vyřešit smrtonosnou záhadu staroegyptských božstev. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (236)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čistě s Moon Knightem jsem četla jenom jeden komiks. (Nejsem si vědoma, že jich u nás vyšlo víc.) A líbil se mi. A moc se mi líbil i směr, kterým se vydal tenhle seriál. Dalo by se tomu vyčíst tolik věcí! Jenže já nechci, protože se mi všechno líbilo. Skvěle uchopené a jasný, konec je...jaký je...jenže já kvůli tomu přece nepohřbim něco, co do té doby byla skvělá zábava. To od mého profilu nečekejte. To musíte jinam... ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

V zásadě takhle nějak bych si představoval zástupce nekonečnýho množství MCU odboček. Nějakej nápad (Moon Knight byl a asi vždycky bude můj nejoblíbenější komiks, hlavně teda run, kdy Marc Spector cestuje do budoucnosti :)), solidní řemeslo, žádný plácání ničeho navíc, určitě ne dalších postav z MCU, sem tam přihodit odkaz na hlavní větev filmvesmíru, a je to. Ale je pravda, že seriálovej Moon Knight umí být občas nuda, a vrcholí dalším CGI gulášem za pár korun. A nemá takovej ten pocit dokončení, komplentace, zkrátka působí jako polotovar, kterej se snad dodělá v další řadě. Což je samozřejmě škoda. Přitom se ale tvůrcům podařilo překročit stín západní produkce a vytvořit ženskou hrdinku, která v podání May Calamawy - si myslím - dokáže stát bok po boku se Scarlett nebo Florence. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu si říkám, že to chtělo méně Marca Spectora/Stevena Granta a více Moon Knighta, ale na druhou stranu ti dva obstarávali docela slušnou zábavu. Akorát po tom prvním díle je člověk natěšenej na něco jinýho, než nakonec dostane. Sice té egyptské mytologie je tam trochu moc (a závěrečná boží bitva u pyramid je už i přes čáru), ale i tak to byl docela povedenej origin. Nevěřil jsem, že by Oscar Isaac dokázal zahrát nevážnou roli a tady jede jak po másle. Ty jeho šílené ksichty, co někdy vyloudí, to už je skoro jak Ash ve Smrtelném zlu. Je pravda, že ten děj je pěkná prasárnička, ale ještě se v tom dá orientovat. Některé díly jsou slabší. Ale není to o nic horší, než ostatní dosavadní seriály z 4. fáze MCU. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže tu máme (po pádu probliku).... Lokiho, WV, Hawkeie, Falkona a Soldiera a teď M. Knighta. A to vyjmenovávám jen hrané seroše. A to nepočítám filmy. Každý z nich je úplně jiný. Každý z nich má divákovi co nabídnout. Moon Knight z nich není  ten nejlepší, i když jsem si to po dvou prvních dílech myslel! Ale kvalitou spadá určitě do první poloviny. Opravdu jsem zvědavý jak moc se Egyptští bohové zapojí don nějakých budoucích bitev. Za mě 76% a 4* ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zatím mě seriály, které vypouštěl Marvel na Disney+ docela bavily, ale už jsem jich začal být docela přesycený. I proto jsem Moon Knight docela dlouho odkládal, navíc pro mě celá zápletka kolem egyptský bohů nepatří mezi největší lákadla. Na druhou stranou se podařilo do hlavních rolí upsat Oscara Isaaca a Ethana Hawkea a to je obsazení, které dokáže nalákat. A právě obsazení je pak největším kladem. Hawke si splní své v pozici záporáka, ale Oscar Isaac je naprostou výhrou pro zobrazení roztříštěné osobnosti, kterou má hlavní hrdina. Díky němu se daly postavy Marca a Stevena rozeznat bez problému. I bez toho tam bylo dost nepřehledných věcí, které si člověk musel přebrat po svém.  Akce nebyla špatná a závěr se očekávaně otevřel, aby mohlo být pokračování a Moon Knight se mohl zapojit do světa MCU. I tak mám ale po dosledování pocit, že by se vůbec nic nestalo, kdybych seriál vynechal. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (142)

  • V úvodní scéně si můžeme všimnout tetování na pravém předloktí Arthura (Ethan Hawke). Jsou na něm vyobrazeny hlavy krokodýla. Jedná se o odkaz na Ammit (v češtině Amemait), což je mytologická bytost pocházející ze starověkého Egypta spojená s podsvětním soudem. Zobrazuje se s hlavou krokodýla, trupem a nohami lva a zadní částí těla hrocha. Egypťané věřili, že když člověk umře, bůh smrti Anubis položí na váhu lidské srdce oproti váze pírka, a pokud je srdce těžší, člověk je předhozen právě Amemait k sežrání. (NiWi)
  • Anton Mogart (Gaspard Ulliel), Midnight Man, žil v komiksech v honosném sídle a kradl věci jen proto, aby je vlastnil. Do jeho působení vstoupí Moon Knight a při potyčce spadne do řeky. Předpokládalo se, že zemřel, ale viaduktem byl unášen až do kanalizace, kde se mu rozleptala tvář. Při návratu domů zjistil, že všechny ukradené artefakty vzala policie. Slibuje pomstu Moon Knightovi a ve stokách se stává šíleným, kde namísto vzácných děl začíná sbírat odpadky. (Kubaaa97)
  • Postava Layly (May Calamawy) je inspirována komiksovou postavou Marlene Alraune, manželky Marca Spectora. (Kubaaa97)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Reklama

Reklama