Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Van Praagh vídával a slýchával divné věci už jako malý kluk. Talent mluvit s mrtvými zdědil po své mamince Regině, které tohle nadání lékaři celý život potlačovali medikamenty. Proto jí také musel slíbit, že o svých jasnovideckých vlohách nebude nikdy nikomu vyprávět. Jako dospělý pak dokonce hledal pomoc u psychiatra. Schopnost spojit se s říší smrti u něho zesílí s matčiným odchodem ze světa. Tehdy ho také o pomoc požádá dávno mrtvý černošský chlapec Dennis, který ho zavede na odlehlé místo v želví rezervaci. Zde policisté odkryjí v kruhu rozmístěné pozůstatky šesti za živa pohřbených školáků, uprostřed nichž je sedmý. Ten byl ale na rozdíl od ostatních zastřelen a jeho kosti tady leží mnohem déle... Roykrýr více než třicet let starou záhadu a zachránit další možnou obět se snaží James Van Praagh s detektivkou Karen Condrinovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

tron 

všechny recenze uživatele

Smutne starnúci Ted Danson je mojim obľúbeným hercom od dôb sitkomu „Na zdravie!“ a dodnes ťažko znášam nespochybniteľný fakt, že, česť výnimkám (MADE IN AMERICA), mu nikto nedáva titulné úlohy. Nič to však nemení na tom, že ak to s ním nejaký režisér predsa riskne (GULLIVEROVE CESTY, LOCH NESS, ZACHRÁŇTE VOJAKA RYANA), nedopadne to zle. SKRYTÉ HLASY sa z diaľky mohli javiť ako Tedovo veľké sólo, rozlúčková Labutia óda: televízny priestor dlhý príjemné dve a pol hodiny, režisér pochádzajúci z ceneného hollywoodskeho klanu Gyllenhaalovcov, príbeh á la ŠIESTY ZMYSEL (k vete „inšpirované skutočnými udalosťami" sa nevyjadrujem) a zaujímaví hereckí partneri (Jack Palance, Queen Latifahová a Mary Steenburgenová... inak v civile Dansonova manželka). Čo môže „herec nižšej svietivosti“ chcieť viac? Výsledok sa bohužiaľ rozpadá pod tlakom slabého scenáru. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mne neznamy reziser Gyllenhaal sa rozhodol spolu s Ted Dansonom natocit film na sposob Shyamalanovho 6th Sense. A nedari sa to. Z principu kvalitny scenar potapa rutinna rezia, Ted Danson sa sice snazi, ale na Willisa z uz spominaneho filmu nema ani nahodou. No nic, kto si to pozrie, nic neziska, a kto to bude ignorovat, nic nestrati. 50 % ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ucházející. Pravda, viděl jsem jen druhý díl, nicméně absolutně jsem neměl pocit, že bych o něco přišel. Po chvíli zevlování všude okolo si mě sice otřepaná, ale přesto stále celkem atraktivní zápletka s masovou vraždou a hlasy mrtvých připoutala. O žádné strašidelnosti se tu nedá mluvit, duchové, kteří se zjevují, připomenou ponejvíce mistra Hopkirka a také jich je tak slušné stádečko, že žádné šokatury alá 6. smysl nepřicházejí v úvahu. Jenže herecké výkony zkušeného Teda Danstona a ještě zkušenějšího Jacka Palance jsou nadprůměrné, režie příjemně rutinérská (přesně se hodí ke scénáři) a pointa upřímně celkem překvapivá. Prostě zábavička bez zbytečných ataků na vkus ctěného diváctva, takový solidní průměr. ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Televizní film inspirovaný životem a jednou z knih Jamese Van Praagha. Bez ohledu na to, je-li Van Praagh skutečně médium, hovořící s mrtvými nebo podvodník - solidní scénář, pečlivá režie i herecké výkony (především úsporný ale přesvědčivý Danson) strčí s přehledem do kapsy spoustu mnohem ambicióznějších projektů. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela slušné herecké výkony, kamera, občas zmatený střih. Co mne na tomhle filmu nejvíc štve, že jde vlastně o promo skutečného Jamese Van Praagha, odhaleného několika médii (myšleno noviny, televize, rozhlas) jako podvodníka. JInak celkově skutečně pomalé, s několika málo zajímavými scénami, které však takhle nataženou délku nezachrání. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve Vancouveru (Britská Kolumbie, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama