Reklama

Reklama

Clean

Trailer 1

Clean se po smrti svojí dcerky živí poctivě jako popelář a pomáhá své sousedce Diandě. Když ji jednoho dne zachrání před pouličním gangem, nevědomky tím roztočí spirálu násilí, kterou už nedokáže zastavit. Členové gangu a mafiánská rodina, která financuje jejich obchod s drogami, se chtějí pomstít. Nutí ho vrátit se do starého života plného krvavého násilí. Clean jde do všeho naplno a neúprosně vrací úder... (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Asi je to trochu spoiler, tak to nikdo nečtěte.) Smrťák Adrien je proklatě tajemnej a hustej týpek. Dělá popeláře, jezdí po nocích bezútěšnou městskou periférií a hlavou se mu honí filosofující marlowovský monology. Když u konťáků najde nějakou zajímavou věc, zvědavě si jí prohlíží a často si jí i nechá, přesně jako to dělám já, když v lesích uklízím bordel po bezďácích. Samozřejmě má za sebou krutou a drsnou minulost, jak postupně vyplývá na povrch. Je starostlivej a soucitnej, krmí bezprizorního čokla na vrakáči a dojemně se stará o prdelatou černou týnku, která žije sama se svou šmrncovní babčou a připomíná mu jeho mrtvou černou dceru. A vůbec si nejlíp rozumí s černejma, který maj většinou stejný hovno jako von, a zároveň jsou rovný a přitom i drsný jako von. Nedělá mu ale problém vymlátit hasákem celej barák zfetovanejch gangsta negrů, když chtějí zhulit a potom voklátit jeho schovanku. A aby jí a její babču ochránil před vendetou negrů i vrahounskýho taliánskýho kápa a jeho bandy, vytuní si brokárnu, stylově se vohákne ve stylu městský guerilly, zapálí si cígo letlampou, přepne se do bojovýho módu a vydá se na válečnou stezku. No, takže je jasný, že tenhle biják je jedno velký klišé, který místy přechází až v parodii na klišé. Ale co, bavilo mě to a ten kýčovitě drsňáckej patos jsem si náhodou náramně užíval. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ten smetiar nebol vždy smetiarom.“ Ono sa samozrejme ponúka charakterizovať to ako smetiarskeho Johna Wicka. A teoreticky je to správne. Prakticky to ale typom ústredného antagonistu (oproti ktorému bol Wick vysmiate slniečko na hnoji) pripomína skôr Nikdy si tu nebol s Joaquinom Phoenixom. Ani to by však nebolo správne prirovnanie! Nikdy si tu nebol bol totiž natoľko tvrdohlavý film, že neponúkal skoro žiadnu akciu. Clean ju ponúka. Ale jednak si na ňu musíte počkať až do druhej polovice a jednak aj potom pripomína skôr nočnú moru, v ktorej sa postavy mlátia hevermi a sekerami, než elegantnú akčnú jazdu so špičkovou kaskadérskou choreografiou. S pani manželkou radi pozeráme (okrem iného) akčné filmy. Avšak hoci som si Clean užil (a k štvrtej hviezde nemal ďaleko), miestami to bola taká depresívna ponurá šleha, až som mal obavy, či to bolo fakt múdre rozhodnutie, pozerať spolu. Adrien Brody (nielen ako hlavná hviezda, ale i ako spoluscenárista, hlavný producent a autor hudby) si túto atmosférickú, prevažne nočnú jazdu užíva tak trudnomyseľne, až sa vzpiera jednoduchému zaradeniu: od svojrázne poňatej titulnej postavy, až po ústredného záporáka, ktorý by sa v podaní Glenna Fleshlera (Joker, seriál Hannibal) uchytil aj v 8 MM. Čo mi vadilo? Že na začiatku je monológ a potom skôr nie ako áno. Ďalej retrospektívne pasáže nezrozumiteľne napojené na scény zo súčasnosti (určite sa nájdu diváci, ktorí si budú myslieť, že je to jeho dcéra) a slabo (ba nijako) vybudovaná mytológia okolo hlavnej postavy (resp. jeho zabijackej minulosti, jedna veta a záber na potetovaný chrbát fakt nestačia). Tento rok si budem priať pod stromček tímovku (Odenkirkovho) Nikoho, Wicka a Equalizera. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nečakane vydarený film, ktorý prekvapil vo viacerých ohľadoch. Je to podstatne viac dráma ako revenge akčniak. Prvé dve tretiny sú štúdiou chlapíka, ktorý bojuje so svojimi extrémne temnými démonmi z minulosti a snaží sa konať dobro. Brody má síce majestátnu postavu, ale nikdy v minulosti som mu neveril drsniaka. Na to nemal výraz. Tentoraz som mu tú temnotu veril každú sekundu. Jednak tomu pomohla jeho vizáž s hustou  briadkou a jednak tú drsnosť hral cez bolesť. Trpitelia mu vždy išli dokonale. Keby nedošlo k zlomu a film sa neprepol do akčniaku, tak by mi to ani nevadilo. Ale v poslednej tretine sa to prepne do béčkovej vyvražďovačky. A úplne plynulý ten prechod nie je. Na rozdiel od takého Komanda som si neužíval jednotlivé mordy. Bolo to nepríjemné. Ani nie tak technickým prevedením, ale skôr vyznením. Ale aj diváci lační po krvi si finále užijú do sýtosti. Je to riadny brutál. Okrem Brodyho si zmienku zaslúži ešte dokonale slizký a zásadový parchant Glenn Fleshler. Ostatní tvoria už len dobre naaranžované krovie. Celkovo som spokojný a kvôli tým prvým dvom tretinám si tu určite ešte niekedy pozriem. 7/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trash man does what he knows the Best!Mám rád Revenge filmy na téma "Muž s minulostí" a tenhle se sice nezařadí mezi mé nejoblíbenější, ale určitě subžánru nedělá ostudu.Adrien Brody je docela v nezvyklé roli, zbavuje se odpadu a ano i lidského. Trochu filmu škodí menší rozpočet, místy film působí levněji a krom Brodyho zde nemá nikdo moc, co hrát. Záporák je obyčejný, tempo je pomalejší a dějově je to vlastně dost předvídatelné, ale určitě potěší příprava na Finále, kde zaujme "Equalizér" kutilské vychytávky a slušná vybíjená v domě, kde bylo na můj vkus až moc tmy, abych si naplno dokázal užít prostřelené hlavy. Potěší šroubovák, hasák i brokovnice, která Brodymu překvapivě sedne.Není to nic extra, ale fanoušky Revenge žánru i Adriena Brodyho film nemá moc čím naštvat.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 3/5.  6/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sociální drama se v téměř poslední třetině promění na variaci Johna Wicka, Somráka s brokárnou, pana Nikdo a další mstitele bezpráví. To je OK, jen ta cesta k vykydlení hromady chlapů je poněkud delší. Autoři se asi nemohli rozhodnout, co by chtěli natočit - drama o muži sžíraným traumatem, nebo vybíjenou. Obě části tak dělí hranice, co nedovoluje řádně se do filmu ponořit. A to pomíjím absenci kladných postav. Babička činí hloupá rozhodnutí, vnučka se stýká se svoločí, a tak by měla být ztrestána, a pan Čistič má pocit, že asi spasí svět. Na krev dojde, ale žádný velký jatka se nekonají. Na jedno podívání, když zrovna není nic jiného po ruce...a ten rap byl naprosto otřesný. 2,5* ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama