Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (97)

maddy 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočný rozruch okolo úplne zbytočného filmu. Sound of Freedom je len obyčajným, agitačným thrillerom s televíznym lookom akoby vypadol z večerného programu na Hallmarku, ktorému sa však dostalo viac pozornosti ako si zaslúžil. Celá tá konšpiračná debata je zase iba vyhonená diskusia pár dezolátov na internete bez akéhokoľvek reálneho opodstatnenia, pretože film nič zásadné nezdeľuje, ani neprezentuje žiaden extra kontroverzný názor. Jedná sa o ten najstereotypickejší thriller o únose detí preložený rečami o Bohu, ktorý si môže pozrieť aj ktorákoľvek babička a ničím by ju to neurazilo. Čo je zle sa ani neoplatí menovať, pretože to začína mŕtvolnou réžiou až po márne pokusy o nasilu hnané emócie podporované úplne premotivovanou hudbou, ktoré tým prvoplánovým tlačením na pílu pôsobia smiešne, až po nejednotnú atmosféru, kedy sa ten film snaží raz tváriť ako nervy drásajúci dráma, inokedy to prekladať humorom a na záver by chcel byť až akčným thrillerom s nejakým posolstvom. Podpriemernosť skrz na skrz s prestrelenou stopážou, ktorá v kinách nemala čo hľadať. CELKOVO: 4/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TADY JE PÁNOVÉ MŮJ JARNÍ VZORNÍK…“  To se takhle sešlo několik podnikavejch hlav - a nebyla to náhoda, že zrovna v Latinský Americe… Ale tady nejde ani tak o ně. Hlavní je postava Tima Ballarda, kterej po nich jde! Hele… herci nic moc. (Teda až na ty děti. Kurva, fakt to jen hráli, jo?) Ale z nenápadnýho filmu se se vyklubal sympatickej a alarmující příběh o statečnosti - co na tom, že to přesně takhle nebylo! Film byl natočenej s nějakým cílem a ten byl splněnej, takže jestli znáte nějakýho pedáče… Trochu mě mrzí, že konec je tak jako by nic. To si fakt jako myslíte, že ty děti… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Přestože film nezmiňuje žádné konspirační teorie hnutí QAnon, někteří kritici obvinili tvůrce, že ho skrytě propagují. Toto hnutí prosazuje myšlenku, že elity, které vládnou světu, uctívají Ďábla a zneužívají děti. Více se můžete dozvědět v dokumentech „Q: V oku bouře“ nebo „QAnon: The Search for Q“. 2.) V USA u filmu funguje služba „Pay It Forward“. Jde o to, že každý může předplatit vstupenku jinýmu, třeba cizímu člověku. Cílem studia jsou 2 miliony takto předplacených vstupenek, protože právě tolik dětí je každý rok předmětem obchodování. 3.) Thx za titule „djbeton1“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

fantassia 

všechny recenze uživatele

Je důležitý úhel pohledu, samozřejmě  sledovači hororů a  krví a efekty nasáklých  podvodů zapomínají na realitu, pakliže se skutečně něco takové děje a ono se v nemalé míře děje, tak je asi podstatné, že je to hnus samo o sobě bez jakéhokoliv přibarvování efekty a ukazování fyzického násilí na odiv všem zvrhlíkům. Já osobně jsem velmi přivítala, že jsem nemusela žádné podrobné zvrhlosti sledovat. Tvrdost lidských srdcí se ale neuvěřitelně odkrývá, v komentářích, ve kterých si dotyčný zvrhlík nepřišel na své. Ty počty unesených jsou alarmující a film evidentně nese poselství, jehož účelem jistě není, aby rajcoval  a uspokojoval  pedofily zajímavýma ,,nenudnýma" scénama, ale probudit veřejnost a normální lidi, aby si uvědomili, kdo si nechrání své děti,nemá budoucnost... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxem se teda vloupal do Vatikánských archivů, abych mohl zhlédnout ten údajně tolik kokotroverzní film studia KAnon Bros o naprosto děsivém píchání dětí, u něhož prý všichni neonacisté a dezoláti slastně hajlují a probuzněnci s demokrady antikonspiračně úpí a hážou po něm demagogická libtardí hovna. A povím vám, že asi zase zapracoval nějaký ten genitální bulvární marketing asociálních sítí! Já tedy viděl zasraně vyvoněnou a mentálně atrofované emoce blahoslavených dojivou latinskou telenovelu, nudnou jako osmiletá panna, hloupější než Esmeralda, akční jako bingo ve starobinci, explicitní asi jako koš s koťátky a napínavou jako vytahaná džambo tanga brutálně otylé kompulzivní hospodyňky za zenitem. Telenovelu, nápadně připomínající takové ty křesťanské agitky poháněné Bohem, Samem Wortingtonem a Klubíkem partyzánských holyúdských kudlanek o tom, jak fuj fuj latinští Američané včele s hlavní naháněčkou, obludnou transmiss Cartagena, unášejí ty nejlozkokošnější a nejvoňavouštější dětišky výhradně z harmonických a dokonale spořádaných latinskoamerických rodin, aby měli odporně vyžraní a veskrze úchylní nelatinští Američané co prcat a aby jako vždy děsivě prkenný agent Ježíš mohl vytáhnout na přitroublou kruciátu, nastražit a sklapnout jakože děsně prefíkanou past na Epštajnově ostrově, načež hrdě odkráčet se sveřepým výrazem zaníceného trojklanného nervu k zapadajícímu UNICEFu, ověšen děkovně plačící Miss Pedofil Columbia 2022 a jejím loztomiloškým blatšíškem, hlavní to tváří nejnovějšího celosvětového katalogu Pederast dreams. Úděsná sračka, ovšem nasraně druhé obchodně docela kulantní kámen mudrců, který fámováním zjevně proměnil hovno ve zlatou cihlu. Takže to moc nepodporujte, až to prosákne, a jestli chcete vidět nějaký ten opravdový film o sugestivním prcání dětí, který je neretardovaný, nerakovinotvorný a takovým tím děsivým způsobem i zábavný, pak Zahrádky noci nebo Trafikování! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem to neviděl nebýt vazby na Q a velký povyk, viz současný kulturní války. Ale když to vezmu čistě jenom jako kino a vyseru se na kontroverze, pak až na občasný kostelní zpěvy, lehce misijní duch, pár trapných replik o Bohu (because God’s children are not for sale...) a dobrých 15 minut nad optimální stopáž... je to úplně OK film na téma bu-bu-bu, únosy spratků. Ježíšovský Caviezel v hlavní roli sedí, lokace jsou parádní, pár zmrdů a pedofilů taky zabaví, nejvíc se mi líbil "tropico" Bill Camp a jeho cool postava. Takže jo, zbytečně vyhrocený. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Film vychází ze skutečného příběhu Tima Ballarda (Jim Caviezel), který v roce 2013 založil neziskovou organizaci Operation Undeground Railroad bojující proti obchodu s lidmi. Na rozdíl od filmu se ve skutečnosti sám nikdy nevydal do džungle, primárním cílem nebylo zachránit holčičku, ani kvůli tomu nezabil člověka. Mezi 123 zachráněnými osobami ve více samostatných operacích bylo 69 dospělých, nešlo tedy pouze o děti. (raininface)
  • Timova (James Caviezel) první práce pro tajné služby byla v CIA, kde pracoval až do událostí 11. září 2001. Díky tomu, že vystudoval v oblasti terorismu a zbraní hromadného ničení přešel k tehdy nově zřízené Homeland Security. Zde se terorismu věnoval pouze prvního půl roku a následně byl požádán, aby pomohl vybudovat speciální jednotku věnující se zločinům praktikovaných na dětech. Tim neví, proč o to byl požádán, ale bylo mu řečeno velícím důstojníkem, že je mladý a má na své straně víru, a to by mu mohlo pomoct nezničit si „duši“ při vyšetřovaní takového zvěrstva. Tim zde pracoval jako speciální agent v oddělení vyšetřovaní 12 let, z toho 10 let strávil na hranicích, kde chytal převážně pašeráky dětí. V roce 2006 se však v USA změnil zákon, který dovolil speciálním jednotkám přesunout svoje operace i za hranice USA, hlavně směrem na jih. V roce 2012 byl však povolán za prací zpět do USA a zde proběhla scénka z traileru/filmu, kde se Tim ptá své ženy, co má dělat, protože nemůže pokračovat ve své práci, pokud zůstane. Avšak když zůstane, tak má také možnost zachránit nevinné děti. Timova rodina s tehdy 6 dětmi tak čelila velkému morálnímu dilematu. Tajně doufal, že ho jeho žena od nápadu odradí, aby se mohl vrátit domů za rodinou, ale jeho žena reagovala bez váhání naprosto opačně, a proto se rozhodl zůstat a děti zachránit. (Cooller)
  • James Caviezel (Tim) uvedl, že když mu Eduardo Verastegui ukázal poprvé scénář, hned mu zároveň oznámil, že nikdo, komu roli nabídl, předtím nechtěl být s timto filmem nikterak spojovaný. James si tímto možným otřesem kariéry prošel už při účasti na kontroverzním projektu Umučení Krista (2004) s Melem Gibsonem, kde se na filmu podilel dle svých slov pro Boha, ve kterého sám hluboce věří, a proto pro něj není těžké vyslyšet žádné jeho volání. (Cooller)

Reklama

Reklama