Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (97)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když hlavní roli filmu, co je trnem v oku Hollywoodu a potažmo i woke movement, obsadíte samotným Ježíšem, v roli federálního agenta, zachránce (sv. Timoteus). James Caviezel s Melem Gibsonem chtějí natočit i dokument. Film pracuje v dostačujících náznacích a proto má i přes tématiku nízký rating, což byl od tvůrců slick move. Je zajímavé číst o sabotážích, kterými se snaží elity film zdiskreditovat. Welcome to planet Earth. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočný rozruch okolo úplne zbytočného filmu. Sound of Freedom je len obyčajným, agitačným thrillerom s televíznym lookom akoby vypadol z večerného programu na Hallmarku, ktorému sa však dostalo viac pozornosti ako si zaslúžil. Celá tá konšpiračná debata je zase iba vyhonená diskusia pár dezolátov na internete bez akéhokoľvek reálneho opodstatnenia, pretože film nič zásadné nezdeľuje, ani neprezentuje žiaden extra kontroverzný názor. Jedná sa o ten najstereotypickejší thriller o únose detí preložený rečami o Bohu, ktorý si môže pozrieť aj ktorákoľvek babička a ničím by ju to neurazilo. Čo je zle sa ani neoplatí menovať, pretože to začína mŕtvolnou réžiou až po márne pokusy o nasilu hnané emócie podporované úplne premotivovanou hudbou, ktoré tým prvoplánovým tlačením na pílu pôsobia smiešne, až po nejednotnú atmosféru, kedy sa ten film snaží raz tváriť ako nervy drásajúci dráma, inokedy to prekladať humorom a na záver by chcel byť až akčným thrillerom s nejakým posolstvom. Podpriemernosť skrz na skrz s prestrelenou stopážou, ktorá v kinách nemala čo hľadať. CELKOVO: 4/10 ()

Reklama

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

Taký ten prípad, keď nie len látka, ale aj úvodné titulky sú silnejšie ako celý film dokopy. Caviezel je v koži Ballarda vtipný a veľmi mi pripomínal Sama Worthingtona v Chatrči (to nie je kompliment). Na to ako strašne silno dezinfo scéna vychvaľovala tento film do výšin ide vlastne o úplne priemerný thriller, s príbehom na 75% nezaujímavým a s množstvom scén zbytočných. Keď Caviezel asi desiaty krát spomenul boha, mal som chuť celé to vypnúť. Vlastne každá zmienka o bohu v tomto filme je úplne na smiech ("Nenechám niekoho unášať božie deti"... wut? Čie že sú tie deti?). Hudba je úplne nefunkčná (áno idem proti davu a je mi to jedno). Niektoré scény vyložene kričali ochotníckym divadlom - som prekvapený, že Monteverde neprinútil Caviezela na opakovanie. Na druhú stranu sú tu esteticky geniálne zábery, ktoré by sa v pohode dali použiť ako pozadie a finále so zapojením prvej a poslednej scény ako v 12tich opiciach našťastie funguje. Tl;dr: Nič prevratné, často nudné aj napriek silnej téme a príliš prehypované. A ja som sa tešil, že sa konečne dozviem o tom napojení Bidena na židojašterov z Marsu ktorí deťom pijú očné bielka... tak nič, snáď nabudúce. 65%, 3*. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Agitační thriller o únosech dětí a jejich prodeji do sexuálního otroctví se bere natolik vážně, až místy vyznívá nezáměrně směšně a shazuje tak důležitost celého tématu. Díky zkazkám provázejícím dílo i osoby na něj napojené se jedná o podivný projekt, který je mnohem zajímavější jako popkulturní fenomén nežli skutečný film. Více zde. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

„Balíček kokainu můžeš prodat jen jednou, ale dítě můžeš prodat i 10x denně.“ Emotivní odšťavňovač, který silnější diváky rozruší a slabší rovnou zničí. Film se dá hodnotit ve dvou rovinách – ve faktické a v rovině filmové. Z hlediska filmařiny jde o poctivou práci kombinující nelítostnou tvrdost a autenticitu spolu se šikovným budováním příběhu i charakterů (hlavní postava je sympaťák a skvělý herec!) a i po vizuální stránce film nabídne mnoho pěkných lokací, jistou kameru i hudební podkres. Po stránce faktů je to pak absolutní šílenost, která se děje v daleko větším rozměru, než si kdokoliv z nás dokáže představit, a tohle film předal naprosto jasně. Příběh dle skutečných událostí, se skutečnými postavami a se skutečným poselstvím, který když se skombinuje s luxusní filmařskou prací, vychází na absolutní topku, která zamrazí, dojme a šokuje najednou. Velmi silný zážitek, který bude divákem ještě dlouho rezonovat. Největší zvěrstvo je však nejen celé obchodování s dětmi, ale hlavně fakt, že tohle nedali do českých kin, stejně jako do mnoha jiných zemí, jelikož tohle by mělo vidět jednoduše co nejvíce lidí, aby i sluníčkáři trochu prozřeli. Více takových věcí. PS jsem rád, že i přes filmové komentáře se dají krásně vyselektovat lidé s velmi podprůměrným IQ (čti debil), tímto zdravím Karlos80 a Miuri, kteří nám svým komentářem krásně ukázali, že i lidé bez základní školy dají dokupy pár smysluplných slov, gratulujeme! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • James Caviezel (Tim) v rozhovoru na YouTube s Jordanem B. Petersonem uvedl, že sám má 3 adoptované děti z Číny a nejen díky tomu má v povědomí nebezpečí, které dětem hrozí, a proto do tohoto projektu původně šel. (Cooller)
  • Mel Gibson natočil osobní vzkaz svým fanouškům a všem lidem, kde vyzývá k ukončení obchodu s dětmi a prosí všechny, aby se na film šli podívat, jelikož první krok k tomu problém vyřešit je o něm mít povědomí. (Cooller)
  • Timova (James Caviezel) první práce pro tajné služby byla v CIA, kde pracoval až do událostí 11. září 2001. Díky tomu, že vystudoval v oblasti terorismu a zbraní hromadného ničení přešel k tehdy nově zřízené Homeland Security. Zde se terorismu věnoval pouze prvního půl roku a následně byl požádán, aby pomohl vybudovat speciální jednotku věnující se zločinům praktikovaných na dětech. Tim neví, proč o to byl požádán, ale bylo mu řečeno velícím důstojníkem, že je mladý a má na své straně víru, a to by mu mohlo pomoct nezničit si „duši“ při vyšetřovaní takového zvěrstva. Tim zde pracoval jako speciální agent v oddělení vyšetřovaní 12 let, z toho 10 let strávil na hranicích, kde chytal převážně pašeráky dětí. V roce 2006 se však v USA změnil zákon, který dovolil speciálním jednotkám přesunout svoje operace i za hranice USA, hlavně směrem na jih. V roce 2012 byl však povolán za prací zpět do USA a zde proběhla scénka z traileru/filmu, kde se Tim ptá své ženy, co má dělat, protože nemůže pokračovat ve své práci, pokud zůstane. Avšak když zůstane, tak má také možnost zachránit nevinné děti. Timova rodina s tehdy 6 dětmi tak čelila velkému morálnímu dilematu. Tajně doufal, že ho jeho žena od nápadu odradí, aby se mohl vrátit domů za rodinou, ale jeho žena reagovala bez váhání naprosto opačně, a proto se rozhodl zůstat a děti zachránit. (Cooller)

Reklama

Reklama