Reklama

Reklama

Pistol

(seriál)
  • USA Pistol
Trailer 1

Epizody(6)

Obsahy(1)

Tento americký životopisný seriál je založený na pamětech Steva Jonese, legendárního kytaristy Sex Pistols. Rocková skupina byla zodpovědná za vznik punkové revoluce po celé Británii v pozdních 70. letech 20. století. V té době se stala jejich píseň „God Save the Queen“ symbolem politických a sociálních nepokojů ve Velké Británii. Seriál sleduje vznik kapely, včetně jejího vzestupu na výsluní. (Trajektt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (40)

choze 

všechny recenze uživatele

Punk nikdy nebyl zrovna můj styl a moje veškeré povědomí o Sex Pistols se tudíž omezovalo jen na to, že kdysi existoval nějakej Sid Vicious a byl to vysmaženej magor. Takže neposoudím, nakolik je Boyleovo dílko věrné skutečnosti, ale můžu říct, že je to filmařsky suverénní a hodně zábavná záležitost, která vás parádně kopne do konzervativní Anglie 70. let a svižně a vtipně vám vysvětlí, proč v ní tehdy prostě museli vzniknout Sex Pistols a proč se konzervativní Anglii 70. let nelíbili stejně, jako se ona nelíbila jim. Má to skvělý dialogy, skvělej soundtrack a skvělý kostýmy, protože Vivienne Westwood. A z herců a postav mě královsky bavili Thomas Brodie-Sangster (odrostlej klučina z Lásky nebeské) jako teatrální a manipulativní manažer kapely Malcolm McLaren a hlavně Anson Boone jako vztekem a sarkasmem pulzující ptačí Johnny Rotten. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"I don't wanna fuck you. I want you to fuck the world." _____________ Neskutečná střela tahle pistole. Ikonický režisér Danny Boyle si tentokrát vzal na paškál příběh o zrodu punku a natočil třeskutě zábavnou a formálně extravagantní oslavu anarchie, tvůrčí svobody, sedmdesátkové muziky, mládežnický revolty proti řádu a rebelie vůči konzervativním hodnotám. Boyle na pozadí tohoto silně stylizovaného a přesto autentického portrétu jedné popkulturní éry a její generace - která je zdánlivě ztracená v systému který je jen zástěrkou rádoby monarchistické idylky kde si nikdo nemůže malovat růžovou budoucnost - vykresluje vzestup a pád kultovní punkové kapely Sex Pistols a zachycuje tragikomické osudy jejich členů. Má to svý mouchy, chybí tomu nějaký komprehenzivní a koherentní děj (protože příběh je pojat dost epizodně a chaoticky), ale ono to kupodivu ani nevadí, poněvadž stylovější audiovizuální odvaz a sebelepší hudební extázi na televizních obrazovkách letos neuvidíte. Formát 4:3 ještě nikdy nebyl tak zatraceně sexy. Soundtrack boží........ [VERDIKT: Destroy! 8,8 pankáčů z 10] Ⓐ🖤❤ ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Režijní dravostí, neučesaným klipovým střihem (dobovými prostřihy) či divokou 4:3 kamerou Danny Boyle úspěšně postihuje nálady a nespokojenost mladé naštvané generace 70. let "bez budoucnosti", která dozrála k (hudební, módní, názorové) anarchii. Turbulentní začátky legendárních pankáčů Sex Pistols samozřejmě ukazuje plné chlastu, sexu, rokenrolu, posléze i tvrdých drog vedoucích k jejich rychlému konci. Možná ještě důležitější místo než faktografická historie tu mají deklamace manifestů proti establishmentu, monarchii, morálce, společnosti, také vzhledem k tomu, jakým "marketingovým" produktem (Malcolma McLarena) vlastně skupina byla – nebo aspoň jakým je zde prezentována. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitne spracovaný životopisný seriál s typologicko výborným obsadením, skvelým navodením sedemdesiatkovej atmosféry a rýchlym tempom. Danny Boyle je skrátka skvelý rozprávač, formalista a zároveň autor. Niektoré veci mohli byť spracované podrobnejšie, napríklad by som uvítal viac z nahrávania Nevermind the Bollocks, ale viac ako by bolo nutné sa nezapodievame milostnými vzťahmi, ani nie sme svedkami nadbytočných sekvencií užívania drog. Iba toľko, koľko je nutné pre sprostredkovanie informácií a najmä emócií. Danny by s Pearcom pokojne mohli pokračovať ďalej a nakrútiť seriály aj o ďalších hudobných fenoménoch svojej doby. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

 „SEREME NA VŠECHNY!…“   (Prý) celkem přesnej – ovšem s mírnou nadsázkou (kvůli efektu) vyprávěnej příběh jedný legendy. Od začátku hodně muziky ((ne)překvapivě hraje prim Bowie) a souvislosti, vedoucí k setkání psanců, co změnili hudební svět. Odzbrojující je zejména nástup Rottena, ale voni jsou všechny role (i vedlejší postavy) fajn. Ovšem Boom a Brodie - Sangter jsou jako dovopravdy! Seroš pro ty, kteří vědí. Nebo ty, kteří to chtějí pochopit. Moralisti totiž uviděj jen bandu více či méně rozbitejch týpků, směřujících k sebedestrukci. Prostě Sex Pistols… hudba plná vzteku a zvrácenosti generace bez budoucnosti, ze který se stala národní hrozba.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol“, kterou v roce 2016 napsal Steve Jones, neznám. 2.) Chystám se zahájit revoluci poháněnou vulvou. 3.) Never Mind the Bollocks.   /// Thx za titule „Samanthe“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Seriál byl natočen podle vzpomínek Steva Jonese, legendárního kytaristy skupiny Sex Pistols, který pomohl v Británii rozpoutat punkovou revoluci. Seriál vychází z jeho pamětí „Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol“. (Joker Punx)
  • Režisér Danny Boyle o seriálu prohlásil: „Představte si, že se svými kamarády vniknete do světa seriálů Koruna (od r. 2016) a Panství Downton (od r. 2010) a budete křičet své písně a vztek na vše, co představují. Je to okamžik, který navždy změnil britskou společnost a kulturu. Je to detonační bod pro britskou pouliční kulturu, kde obyčejní mladí lidé měli pódium a ventilovali svůj vztek a svou módu... a všichni se museli dívat a poslouchat... a všichni se jich báli nebo je následovali – Sex Pistols. V jejím středu byl mladý okouzlující negramotný kleptoman, hrdina doby, Steve Jones, který se podle svých vlastních slov stal 94. nejlepším kytaristou všech dob.“ (Joker Punx)
  • Proti vzniku seriálu se několikrát ostře ohradil a stejně tak žaloval tvůrce a pokusil se zabránit vzniku John Lydon (Johhy Rotten), který seriál označil za výplod nesmyslů z choré mysli Steva Jonese. (korbitch22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Danny Boyle natočí příběh Sex Pistols

Danny Boyle natočí příběh Sex Pistols

13.01.2021

Režisér Danny Boyle (Trainspotting, Yesterday) natočí pro televizní společnost FX minisérii o legendární anglické punkové kapele Sex Pistols. Scénář napíší Craig Pearce (Moulin Rouge) a Frank… (více)

Reklama

Reklama