Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní inspektor Trachta je známý nezvyklými vyšetřovacími metodami. Se svým mladým praktikantem Hlaváčkem se chystá rozlousknout záhadu zmizelého továrníka Bierhanzla. Avšak jeho nadřízený svěří případ čerstvě povýšenému vrchnímu inspektorovi Klečkovi. Ten je hned na začátku vyšetřování v Bierhanzlově vile přepaden. Vyjde najevo, že onoho osudného dne se pan továrník vrátil domů s ovázanou tváří a zamkl se v koupelně. Tam pak byl, jak se policisté záhy přesvědčí, ve vaně rozpuštěný a vypuštěný. U vany stojí prázdný demižon kyseliny sírové a na jejím dně uspořádaně leží nerozpustné součásti Bierhanzlova oděvu… Komediální detektivní příběh Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka vychází z jejich starší cimrmanovské divadelní hry Vražda v salónním coupé, tentokrát však bez účasti „génia“. Ladislav Smoljak, který se chopil režie, si pro hlavní role vybral Jiřího Zahajského a Marka Brodského, kteří si s nepředstíranou chutí zahráli v této parodii zašlých detektivních příběhů, plné nečekaných zvratů, přemetů a neuvěřitelných rozuzlení. (Česká televize)

(více)

Recenze (469)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle byl asi nejslabší Smoljak / Svěrák. Film má sice originální zápletku a skvělého pana Hrušínského a pana Čepka, ale to je vše. Cimrmanovi jsem ještě plné hodnocení nedal a neudělám to ani v tomto případě. Naopak, já ještě hodnocení snížím. Naprosto otřesný Marek Brodský a celkem monotónní výkon pana Zahajského, to mi zkazilo celý film. Zasmál jsem se asi dvakrát (kde mám koberec? kde mám stůl?) a to je na komedii (i když s přízviskem krimi) málo. Cimrmanovi však dám ještě šanci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Obával som sa typickej sverákovsko-smojlakovskej zahľadenosti do seba a vlastných postáv a tunajšie vysoké hodnotenia ich vzájomných spoluprácí beriem trochu ako povinné. Lenže Rozpustený a vypustený ide po príbehu, kde skvele načasované fóry vychádzajú práve z neho a najmä sú vtipné. Samozrejme sa nejedná o žiadnu komediálnu pecku (veď je pomerne neznáma), lenže napísať vtipnú komédiu je ťažšie, ako napísať citovo vydierajúcu drámu, takže ja som vďačný za každý môj úprimný smiech pred obrazovkou. Sverákove najlepšie vtípky prichádzajú vždy po určitých hluchších pasážach a na mňa to takto funguje asi najlepšie. 70% pre trochu nedocenené dielko. ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Vtipů na skutečně hlasité zasmání je tady sice relativně málo, o to výrazněji ale film zapůsobí jako celek... toporně odehrané, ale přitom s geniálním komediálním timingem, nápadem a lehkostí tak klasickými pro cimrmanovskou skvadru... a ono ani o ty výbuchy smíchu ve výsledku není nouze. Chudák švec. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Některým podezřelým se uleví jen proto, aby se jim mohlo zase přitížit a věřte, že když inspektor Trachta rozhýbá malé šedé buňky, bude všem anton malý.. Musím se těch dvou zastat. Zahajský tomu slušel, představitel praktikanta hledající chvílemi kromě tužky i sebe, nikterak nepřekážel. Vzhledem k stylu a pnutí mezi dvojicí Smoljak, Svěrák se to mohlo jmenovat Rozpustilý a napučený.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Rozpustený a vypustený" považujem za najslabší počin českého režiséra a scéranistu Ladislava Smoljaka. Nezábavný kriminálny prípad zmyznutého továrnika Bierhanzla ma vôbec neoslovil. Silne kŕčovito na mňa pôsobila aj vyšetrovateľská dvojica inšpektor Trachta a praktikant Hlaváček. Najmä skôrnatelý herecký prejav Mareka Brodského je totálne rušivý. Moc talentu po svojom slávnom otcovi veru nepodedil. Divadelná hra je možno zábavná, ale ako film to za moc nestojí. ** ()

Galerie (14)

Zajímavosti (35)

  • Záběry s parním vlakem, který jede proti drezíně, jsou převzaty z filmu Páni kluci (1975). Pouze byly zrcadlově obráceny. (Braddy)

Související novinky

Zemřel herec Jaroslav Weigel

Zemřel herec Jaroslav Weigel

05.09.2019

Ve věku 88 let zemřel známý cimmermanovský herec Jaroslav Weigel. Weigel se kromě herectví věnoval také grafice, malířství a scénografii. Byl dlouhodobým členem divadla Járy Cimrmana, kde za více než… (více)

Reklama

Reklama