Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (239)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson už nemá 40, ale skoro 70. Namísto chvatů zapojil především mozek, přesto slušná Neesonovka co neurazí. Děj nepřekypuje žádným překvápkem, partička má přejet přes zamrzlý oceán, samozřejmě nechybí krtek a komplikace. U šablonovitých filmů Liama to pravděpodobně zapadne někde mezi jeho průměrem, ale na druhou stranu proč ne, oddechovka. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film dopadnul v hodnocení podobně jako film V oku tornáda. Taky ho točil rejža z konce minulýho století, taky má jiný představy o zábavě než většina v současnosti mladejch rádobyfandů filmu. Do filmu vrazil několik ve skutečnosti neproveditelnejch, ale právě proto tolik zábavnejch scén. Obsadil docela slušnou hereckou sqadru, a dvě hodiny diváka s nadhledem bavil napínavou jízdou po ledě. Navíc tam vrazil ještě thrillerovou zápletku. A já Heisnleighovi vrazim čtyři, protože mě potěšil. A stejně to bude u všech rejžů, který se obejdou ve svym filmu bez úlitby současnejm trendům, a budou točit podobně zábavný filmy bez...............80%. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Za Vánoční prémie udělám pro firmu cokoliv!" Pokud divák vypne mozek, tak má poměrně slušnou šanci si tuhle záležitost s Neesonem užít. Mě se to docela povedlo. V Ledové silnici (kdo tomu zase dal tak stupidní název) se stále něco děje a našeho hrdinu nedokáže zastavit ani nepřiznaný firemní terminátor. Náklad doručen, horníci zachráněni, šéfové dolu doufám potrestání. Škoda jen toho sympatického bráchy :( Ten umírat určitě neměl. Ale jinak jsem si tohle béčko užil. 60% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxe nám již drahnou dobu impotentní děda Nýsn na stará kolena zamiloval! Vsadím se, že už když jí spatřil poprvé, zaskočilo mu do hrtanu to nonšalantně žvýkané Kobrovo párátko a udělala se mu po letech pořádná boule v rozkroku. A není divu! Mladá, krásně zaoblená, lascivně vrnící a skvěle promazaná … kanárkově žlutá šestisetkoňová patnáctitunka, to nejednoho krpatého propoceného ničitele dálnic holt donutí sáhnout si vlhou rukou na šaltrpáku, kopnout tam s meziplynem nějaký ten kvalt a vydat se s ní bezhlavě na tenký led. Každopádně je z toho přímočarý, naprosto zábavný, solidně udělaný klasicky staroškolský akčňák se všemi svými klady, zápory a technologicko fyzikálními přeháňkami, dost připomínající Toníkovo honění nad obrázky dieselových lokomotiv, jakož i rozhodně nejlepší dědův film za posledních sedm let, který byl pro zdejší homixové teplomety, pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „akční experty“, zjevně příliš mrazivý, nebo zase na mobilu čuměli na kamryp s bangladéšskými titulky. Házet tohle maximálně druholigové kamionové porno do jednoho pytle se Štefanovými či Wilišovými blokdyzástry, nebo dštít pižmo nad logikou a ubohou psychologií postav, může jen velmi erudovaný a tolik vkusný pětkovač Rychle, ty debile 22 a Assvendžrů! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší počin, ktorý dokonale zapadol do jednofarbičkovej námetovej stratégie Liama Neesona - opäť tu máme nenápadného postaršieho frajera s macgyverovskými sklonmi a partičku záporákov. A aj keď tu vyslovene nejde o pomstu (až ku koncu) tak je to na jedno brďo s x filmami tohto herca. Jeidné ozvláštnenie boli tie kamióny a ľad. ľudí to ešte baví, ale dlho už asi nebude. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Ľadová cesta v kanadskom Severozápadnom teritóriu, ktorá inšpirovala film, má dĺžku 400 km, prechádza cez 64 zamrznutých jazier a na ľade má šírku asi 50. Vodiči nákladných vozidiel tu cestujú 14-16 hodín pri maximálnej rýchlosti 25 km/h. (Arsenal83)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout objevujících se a následně mizejících řetězů z hnacích kol tracků. (DJMaroko)
  • Film je venovaný zosnulému scénografovi Arvovi Greywalovi, pre ktorého bol tento film posledným projektom. (koba)

Reklama

Reklama