Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (240)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý v sebe kombinuje Mzdu strachu (prvá polovica) a niečo v zmysle Reťazovej reakcie či až dokonca Aljašky v plameňoch (druhá polovica), pričom sa k tej Mzde strachu nakoniec predsa len vrátime. Neotrelé nápady vďaka prostrediu v prvej polovici vzbudzujú dojem, že sledujete akčný film roka, mráz po chrbte vám ale rýchlo prejde, keď sa dostávame opäť do vôd, resp. mrazu ohraných klišé. Ale poteší akýsi podtext o tom, ako niekto bojuje v nezmyselnej vojne dosť možno kvôli nejakým "vyšším" záujmom anonymných korporácií, pričom vo výsledku je proste iba zabudnutou obeťou. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxe nám již drahnou dobu impotentní děda Nýsn na stará kolena zamiloval! Vsadím se, že už když jí spatřil poprvé, zaskočilo mu do hrtanu to nonšalantně žvýkané Kobrovo párátko a udělala se mu po letech pořádná boule v rozkroku. A není divu! Mladá, krásně zaoblená, lascivně vrnící a skvěle promazaná … kanárkově žlutá šestisetkoňová patnáctitunka, to nejednoho krpatého propoceného ničitele dálnic holt donutí sáhnout si vlhou rukou na šaltrpáku, kopnout tam s meziplynem nějaký ten kvalt a vydat se s ní bezhlavě na tenký led. Každopádně je z toho přímočarý, naprosto zábavný, solidně udělaný klasicky staroškolský akčňák se všemi svými klady, zápory a technologicko fyzikálními přeháňkami, dost připomínající Toníkovo honění nad obrázky dieselových lokomotiv, jakož i rozhodně nejlepší dědův film za posledních sedm let, který byl pro zdejší homixové teplomety, pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „akční experty“, zjevně příliš mrazivý, nebo zase na mobilu čuměli na kamryp s bangladéšskými titulky. Házet tohle maximálně druholigové kamionové porno do jednoho pytle se Štefanovými či Wilišovými blokdyzástry, nebo dštít pižmo nad logikou a ubohou psychologií postav, může jen velmi erudovaný a tolik vkusný pětkovač Rychle, ty debile 22 a Assvendžrů! ()

Reklama

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Ve věcech vašeho bratra jsme něco našli. Jo a co? roztrhaný katalog kamionu. Skutečně, jak je to možné? Ne jen nekvalitně napsané dialogy, ale i celá zápletka je superblbá. Tohle je prostě slabý jak po 30. louhovanej čaj. Jak jsem Nelsona měl v podobných akčnácích většinou rád, tady je nejotravnější ze všech zúčastněných. Přitom námět docela fajn. Ač mě béčkový akčňáky nevadí, tohle mě opravdu ani trochu neoslovilo 45% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuhle filmu vyhýbala, neboť jsem tušila... No jo, přesvědčily mne nadupaný trucky, jsem přece potomek táty i dědy řidičů z povolání, ba dokonce průkopníka válečné přepravy do Drážďan mezi útoky hloubkařů. Skoro podobný transport, jen truck nejel na dřevoplyn, zkrátka to zkouknout byla moje morální povinnost, slušný, místy mírně nelogický béčko, jenže akce nechyběla, Liam je pořád ve formě a slečna měla krásný oči. A za mého dědu posílám třetí hvězdičku, ten by si truck užil. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mohl bych kroutit hlavou, do čeho to Liam Neeson zase vlezl, a snad bych i dal o hvězdičku méně, jenomže ono to není tak jednoduché. Tenhle film měl totiž vážně solidní potenciál navázat na odkaz Mzdy strachu nebo alespoň Peckinpahova Konvoje, mohl být něčím jako Nezastavitelný, takovou tou chlapáckou podívanou... Kdyby ho ale proboha natočil někdo jiný. Všechno je tu na svém místě a chápu, proč do toho Liam Neeson po přečtení scénáře šel, ovšem když režisér akčního filmu není schopný natočit pořádnou akční scénu, neustále nechává důležité věci, aby se stávaly mimo záběr, a když mu nepomáhají ani okaté, lacině vypadající digitální efekty, prostě to nejde. Snad kdyby Kenworth dal filmařům více peněz, když už je ten film reklama na jeho tahače, mohlo studio zaplatit někoho lepšího. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout jiných typů kamionu Kenworth, a to například v cca 2/3 filmu, kdy kamiony vyjíždí ze zmrzlého jezera do kopců a jsou pronásledovány skůtry a SUV – zde to jsou starší typy. A naopak při jízdě po druhém zmrzlém jezeře jsou to již o generaci novější typy s výrazně jinými předními světly. (Pazdi)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout objevujících se a následně mizejících řetězů z hnacích kol tracků. (DJMaroko)
  • Natáčení filmu probíhalo v kanadské provincii Manitoba. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno