Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (240)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ač mě nějaká dobrodružná jízda v kamionu či nádherná severoamerická krajina vždycky lákaly – do tohoto kšeftu bych nešel. Jet přes zamrzlé jezera – řeky, oceán je vždycky o držku. Nikdy nevíte, kdy to křupne a jste dole…Tenhle dobrodružný thriller byl celkem fajn, hlavně ve chvílích kdy se na obrazovce něco dělo něco akčního, protože ty všudypřítomné kecy o rodině atd. mě moc nebrali. První půlka filmu má celkem ospalý rozjezd, nicméně v té druhé se to trošku zlepšilo. Sice se tvůrci dost povolili uzdu své vlastní představivosti a realita by byla poněkud jiná (zvláště při tom převrácení aut), digitální efekty taky žádná sláva (ten výbuch na začátku), hlavní záporák byl téměř nesmrtelný – poslední cca dvacetiminutovka mi ale zvedla náladu. Herecké výkony slušné, jen škoda, že zrovna Laurence Fishburne se tu moc neohřál. Liam Neeson i přes svůj věk se zatím drží ve slušné formě, patří mezi moje oblíbené herce. Lehce nadprůměrná záležitost. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší počin, ktorý dokonale zapadol do jednofarbičkovej námetovej stratégie Liama Neesona - opäť tu máme nenápadného postaršieho frajera s macgyverovskými sklonmi a partičku záporákov. A aj keď tu vyslovene nejde o pomstu (až ku koncu) tak je to na jedno brďo s x filmami tohto herca. Jeidné ozvláštnenie boli tie kamióny a ľad. ľudí to ešte baví, ale dlho už asi nebude. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mohl bych kroutit hlavou, do čeho to Liam Neeson zase vlezl, a snad bych i dal o hvězdičku méně, jenomže ono to není tak jednoduché. Tenhle film měl totiž vážně solidní potenciál navázat na odkaz Mzdy strachu nebo alespoň Peckinpahova Konvoje, mohl být něčím jako Nezastavitelný, takovou tou chlapáckou podívanou... Kdyby ho ale proboha natočil někdo jiný. Všechno je tu na svém místě a chápu, proč do toho Liam Neeson po přečtení scénáře šel, ovšem když režisér akčního filmu není schopný natočit pořádnou akční scénu, neustále nechává důležité věci, aby se stávaly mimo záběr, a když mu nepomáhají ani okaté, lacině vypadající digitální efekty, prostě to nejde. Snad kdyby Kenworth dal filmařům více peněz, když už je ten film reklama na jeho tahače, mohlo studio zaplatit někoho lepšího. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Za Vánoční prémie udělám pro firmu cokoliv!" Pokud divák vypne mozek, tak má poměrně slušnou šanci si tuhle záležitost s Neesonem užít. Mě se to docela povedlo. V Ledové silnici (kdo tomu zase dal tak stupidní název) se stále něco děje a našeho hrdinu nedokáže zastavit ani nepřiznaný firemní terminátor. Náklad doručen, horníci zachráněni, šéfové dolu doufám potrestání. Škoda jen toho sympatického bráchy :( Ten umírat určitě neměl. Ale jinak jsem si tohle béčko užil. 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle není tak úplně klasická neesonovka. Jasně, Liam tu pár ran pěstí rozdá, ale primárně jde o souboj s časem, během něhož se potřeba dopravit obří vrták k zavaleným horníkům. V cestě stojí tající dálnice vedoucí skrz zamrzlá jezera a kdosi v pozadí. A mě to bavilo. V kostce to sice není nic objevného, ale netradiční jízda má něco do sebe a člověk si tak nějak i uvědomí, že jezdit kamionem není jen o točení volantu. Má to tempo i napětí, pohodové obsazení a tak trochu neohrabanou hru na city, která sem ale sedla jak pověstná p*del na hrnec. Nejspíš se k tomu nevrátím, ale stráveného času nelituji. 70% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v kanadské provincii Manitoba. (SONY_)
  • Ľadová cesta v kanadskom Severozápadnom teritóriu, ktorá inšpirovala film, má dĺžku 400 km, prechádza cez 64 zamrznutých jazier a na ľade má šírku asi 50. Vodiči nákladných vozidiel tu cestujú 14-16 hodín pri maximálnej rýchlosti 25 km/h. (Arsenal83)
  • Film je venovaný zosnulému scénografovi Arvovi Greywalovi, pre ktorého bol tento film posledným projektom. (koba)

Reklama

Reklama