Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (241)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Úplně chápu, že je již mnoho lidí z typických neesonovek otrávených, ale mně konkrétně Mrazivá past dost sedla, ba dokonce i víc, než nedávná návštěva mexických hranic. Více bych to nehrotil, kdo někdy viděl nějakou neesonovku od 96ti hodin, přesně ví, co dostane a kdo ne, tak ten se pravděpodobně vyhne i tomuhle. Jen musím zdůraznit, že Laurence Fishburne je tu hrozně cool, ač ne tak dlouho a že Matta McCoye jsem naposled viděl snad v Policejní akademii. Kino na druhou stranu není nutné, ale uděláte radost distributorovi, na Netflix to jde pouze v USA. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson už má své roky, takže od něho nečekám ladné piruety kolem protivníků, ani fyzicky náročné souboje plné úderů. To ovšem neznamená, že by se akční film obešel bez jakékoliv akce. Abych režisérovi / scenáristovi nekřivdil, tak jakési formy fyzické konfrontace se přece jen dočkáme. Většinou se dva lidé přetahují o volant, nebo tlustými rukavicemi buší do péřových bund. I s touhle chabou náhražkou mlátiček příběh úzkostlivě šetří, takže většinu práce musí odvést příroda a ploché charaktery. Neesonovo kouzlo osobnosti zvolna vyprchává, ale hlasem ještě něco zvládne. Cesta přes kanadskou divočinu je pak trestuhodně nevyužitá, takže i druhý ze zdánlivých kladů filmu vyšuměl do ztracena. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson už nemá 40, ale skoro 70. Namísto chvatů zapojil především mozek, přesto slušná Neesonovka co neurazí. Děj nepřekypuje žádným překvápkem, partička má přejet přes zamrzlý oceán, samozřejmě nechybí krtek a komplikace. U šablonovitých filmů Liama to pravděpodobně zapadne někde mezi jeho průměrem, ale na druhou stranu proč ne, oddechovka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[74%] Super, takže po několika výrazně horších až špatných filmech je tu konečně něco, co Liamu Neesonovi nedělá hanbu. Jasně, není to žádný velký hit, ale tu kritiku a relativně slabé hodnocení moc nechápu, ale co už … Postavy mě celkem bavily, především hlavní Neeson a jeho filmový, postižený bratr – takže ta jejich chemie a jejich vzájemní emoce – to prostě za mě fungovalo. Děj je jednoduchý, ale po cca 1/3 filmu se trochu překombinuje tak, že jsem to nečekal. Ale rozhodně spíš v dobrém slova smyslu. Technická stránka, kamera atd, to vše bylo na relativně nízký rozpočet zvládnuto dobře. Nějaké ty digi scény tu byly, ale ne nějak výrazné, aby mi to vadilo. Naháněcí scény náklaďákem – těch bylo mnoho a i ty scénky s praskajícím ledem, na to se hezky dívalo. Té akce bylo ke konci možná už trochu víc, než zdrávo, ale neměl jsem s tím problém.  Záporáci – ti už byli slabší, ale stále na snesitelné úrovni. Finále bych ještě trochu vylepšil, ale dost remcání. V rámci možnosti je to koukatelné béčko, které si klidně někdy ještě pustím. Neeson zde už viditelně zestárl, ale stále má v sobě to své osobité charisma. Nepral se zde tak profesionálně jako v sérii TAKEN, ale ta snaha se prostě cení. Jeho předchozí braky tří let byly otřesné, tak aspoň tímto mě trochu uspokojil. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Neeson, jakožto akční jistota posledních let vytahuje další rutinní jízdu (brát doslovně). Samotnej námět mě docela překvapil, o něčem takovém, jako jízdy kamionem přes led jsem neměl ani páru, a i sem tvůrce podezíral, jestli si to náhodou celé nevycucali z prstu, ale kdo ví, Kanada je Kanada... Film stlačuje od začátku do konce penál až na podlahu, a hlavně první polovina je až skoro výborná, a velmi nápaditá. Ne že by se scénáristi nějak překonávali, ale v podstatě přesně ví, co divák chce, a to mu servírují v atraktivním zimním prostředí a nápaditém kamioňáckem prostředí. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film je venovaný zosnulému scénografovi Arvovi Greywalovi, pre ktorého bol tento film posledným projektom. (koba)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout objevujících se a následně mizejících řetězů z hnacích kol tracků. (DJMaroko)
  • Ľadová cesta v kanadskom Severozápadnom teritóriu, ktorá inšpirovala film, má dĺžku 400 km, prechádza cez 64 zamrznutých jazier a na ľade má šírku asi 50. Vodiči nákladných vozidiel tu cestujú 14-16 hodín pri maximálnej rýchlosti 25 km/h. (Arsenal83)

Reklama

Reklama