Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (589)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson je šéf. Skleněná cibule zdárně pokračuje v oživování pravidel staré detektivní školy a Daniel Craig si Benoiat Blanca pořád neskutečně užívá. Samozřejmě je moment překvapení v tahu a člověk tak některé zrady tuší. Herecky se sešla zajímavá parta i když na tu původní z jedničky rozhodně nemá. Edward Norton se v těchhle rolích vyžívá a Kate Hudson je zábavná, ostatní spíš podporují skvěle napsaný scénář. Prostředí řeckého ostrova oživeného hig-tech hogo fogo vybavením (nekuřácká zahrada) i uměleckými díly je působivá stejně jako sama Skleněná cibule. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Zcela nesoudná stopáž, kterou nelze tolerovat ani Flixu. Rian Johnson sebevědomě představuje další Blancovo vyšetřování, které však už není tak záživné. Herci se snaží, seč mohou, ale jejich postavy skoro nemají co hrát. Společný jmenovatel celé grupy je podivný, vtipy nefungují a některé running jokes (Mona Lisa) smrdí scenáristickou bezradností. Blancův jižanský přízvuk je otravný, ale hlavně už nechci Craiga nikdy vidět ve vaně. 55 %. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Rian Johnson potvrdil, že umí psát. Taky ale potvrdil, že neumí sám sobě říct: "Dost!" Dvojka Na nože je tudíž samozřejmě opulentnější v každém směru, zároveň ale plná cheap cameo rolí, narážek a easter eggů, které člověka často vytrhávají ze samotného děje, jenž by přitom jinak až na drobné berličky (chování a motivace vedlejších postav se tu dost podřizují scénáři) bez problému fungoval i bez nich. Výsledkem je naleštěná detektivka, která je chytrá, ale zároveň trochu protivná, svižná, ale přesto zbytečně dlouhá, a odehrávající se ve světě, který bohužel zaplňuje Johnson svými fantaziemi a pravidly, spíš než aby jej ukotvil v realitě. Což z tohohle pokračování v mých očích dělá o něco slabší film než ten první. Hravost zjevně má své meze. Jsem zvědavý, jestli na to Johnson přijde dřív, než bude pozdě. 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Chybí překvapení a svěžest jedničky ale stále dostatečně chytrá zábava. Postavy zajímavé i když v menším počtu, případ zajímavý, chytře vystavený ale s dlouhou expozicí a zbytečně roztažený dlouhými flashbacky. Mírné zklamání, ale kolik detektivek inspirovaných Agathou Christie, v dnešní době vzniká a ještě s takhle silnou sestavou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že pokračování jedné z nejzábavnějších detektivek posledních let si Rian Johnson poslal rovnou na Netflix. Ale chápu, že když jde dnes o volbu mezi kino a VOD službu, penízky hrají velkou roli. Nicméně tenhle film je konečně kouskem, který Netflixu ostudu neudělá. Konečně! Je pravda, že kvalitou už mě tolik neuchvátil jako první díl, který dokázal detektivní kvalitou dost překvapit. Tady už divák nějaké to očekávání má a ví, že se na Daniela Craiga a jeho novou roli detektiva Benoit Blanca může vysloveně těšit. Ten totiž nezklame. Horší je to s očekávanou překombinovaností děje, jeho délkou a některými postavami. To je ale pořád zblo na skutečnosti, že jsem se bavil. Je na pět hvězd by to chtělo větší překvápko...něco jako u prvního dílu. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Netflix zakúpil dve pokračovania Na nože (2019) za 450 miliónov dolárov, a to ani nezahŕňa rozpočty filmov. Za účasť v nich, teda túto časť a ďalšiu plánovanú, zinkasoval Daniel Craig 100 miliónov dolárov. Rian Johnson dostal 100 miliónov dolárov za ich zrežírovanie. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama