Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (589)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Přestože mi byl film celkově sympatický, příjemně se mi na něj koukalo a od samého začátku jsem se do něj "zažrala", po rozmotání zápletky jsem trochu neuspokojená. Nevadí mi ani tolik, že charaktery byly trochu plošší, že tam ta původní atmosféra nebyla, a že to ani herecky nebyl bůhvíjaký koncert. Zklamáním pro mě bylo spíš zakončení... po jedničce jsem si představovala prostě něco fikanějšího. 3,5* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po prvnim dilu jsem mel ocekavani vcelku nizky, ale tohle je jak kdyby si vzal Johnson vsechny pripominky k srdci a natocil pecku. Od zacatku do konce nalestena stylova jizda, i kdyz se vlastne porad jedna o konverzacku, tak se furt neco deje, svizne to odsejpa a za chvilku je konec. Nechybi samozrejme radne zamotana zapletka, ktera ale misty pusobi trochu pritazena za vlasy a uprimne scenar tu je asi nejslabsi clanek. Naproti tomu dialogy jsou naprosto perfektni, skvelej mix komedie a napeti. No a samozrejme herci, opet super sestava, jen teda Craig, Norton i Bautista vypadaj dost sesle. Za me pecka, na kterou se da v pohode kouknout znovu, i kdyz znate rozlusteni. Naprosto suverenich 5*. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběhu jakoby se dotkla Agatha Christie, což beru jako plus. Ostrov, skupina lidí a jeden bude vrah. No, možná jich může být i více. O něco slabší než jednička, ale pořád slušná zábava. Retrospektiva opět napoví, jak se věci skutečně mají. A protože v Craigovi člověk pořád tak trochu vidí agenta, tak se nediví, že závěr je přímo bombasticky bondovský. A šikovné české ruce zde zanechaly výraznou stopu ve skleněných skulpturách, které nakonec vezmou za své... Slušné herecké výkony, spád, napětí, parádní kamera, skvělá hudba....to na mainstream není málo. 3,5* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U Agathy Christie, co je to za whodunit, když je odhalení pachatelů pro detektiva zívačkou (a to dokonce dvakrát)? Cibule, u které brečet smíchy nebudete a která pustila nějakou šťávu až po výstřelu přes sklo. Satirické pozadí o zlatém cecíku a ztrátě loajality savců po jeho vyprázdnění nijak objevné a i když Johnson to nejlepší založil na drobných detailech, neudělaly mu fungující celek. Benoit Blanc se mi zdál oproti jedničce vyrovnanější. Asi za tím stálo to řecké podnebí a manželství s Hugh Grantem.. Mimochodem, asi dvakrát se stalo, že střih přišel u detailu na Craiga a ten další započal nápadnou hudbou a podmanivým záběrem plovoucí lodě v exotických exteriérech. Nešlo si nevzpomenout, ale co teď už.. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Člověk 70 minut čeká, než dojde na pořádný twist, který hříčku povýší o level výše (a na ten moment dojde), jen aby se to na konci zvhrlo v (minimálně na můj vkus) příliš stylizovanou dohru o příčině a následku. V rámci hravých detektivek je každopádně pořád Glass Onion výrazný nadprůměr, jednička ale byla atmosférou někde trochu jinde, blíže klasickým detektivkám a i Blanc mi přišel o něco lépe uchopený. Pokud se ale povznesu nad to, že to zkrátka není to samé, co první díl, vychází mi z toho pořád hodně slušná žánrovka. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Bautista bol očarený hereckými výkonmi svojich kolegov: "Všetci boli tak dobre obsadení. Pracoval som s niekoľkými mojimi kolegami a bol som očarený ich výkonmi a tým, ako dobre sa adaptovali na tieto postavy." Bautista tiež poznamenal, že postavy sú „výraznejšie“ ako tie v Na nože (2019) a že aj pokračovanie je lepšie ako jeho predchodca. (Arsenal83)
  • V baru Glass Onion můžeme za Andi (Janelle Monáe) vidět reklamu na českou značku piva Pilsner Urquell. (Dak_02)
  • Když Netflix koupil práva na film, začal se připravovat i třetí díl této série. (KGBelik)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama