Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 3

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (589)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[10%] Je až neskutečné do jakých sraček se tato záležitost, coby volného pokračování KNIVES OUT z r.2019 dostalo. Právě, že ten původní film mi docela sedl, bavil mě. Prostě taková detektivní, inteligentní, nadlehčená satira. A tohle? Opravdu škoda slov. 1* dávám z milosti (za prvé kvůli Craigovi a prvnímu vydařenému dílu). Už ten úvod mě absolutně nebavil, k tomu to hloupé spojení do doby začátku covidu. Ještě, že Craig měl roušku jen za začátku, jinak bych film okamžitě vypl. Nebudu to nijak prodlužovat. Děj mě absolutně nebavil, postavy mi přišly naprosto příšerné, a to i bohužel včetně Craiga, který mě ani zde moc nebavil. První hodinu jsem ještě měl bdělou pozornost. Poté došlo k „první“ vraždě, pak se film vracel do vzpomínek a těžce a nudně se to táhle až do finále, které jakoby dávalo smysl, ale k čemu mi to bylo, když mě to celé dost frustrovalo a byl jsem otráven ještě druhý den. Absolutní zklamání, těšil jsem se na to dost. :( ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

O triedu nižšie ako prvý prípad. Čo je stále celkom slušné hodnotenie. Glass Onion poteší svojou štruktúrou, kedy zrazu začneme sledovať udalosti v retrospektíve, avšak samotné rozuzlenie neprekvapí snáď ničím. Dokonca ani tým, akým spôsobom bude vrah potrestaný, tam by som dokonca onú pomstu považoval za dosť veľký prečin voči úcte k umeniu. Problémom je aj to, že všetko sa rozbehne až v tretine stopáže, čo je pri takto dlhom filme dosť problematické. Herci sú všetci fajn, ale vyložene nikto neohúri. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson si ve "Skleněné cibuli" podobně jako v jedničce pohrává se žánrovými očekáváními, zároveň ale zůstává věrný klasickým christiovským whodunnit příběhům. Odbydu-li hned ze začátku výtky, tak bych film zkrátil - zejména v rozvláčnějším intru, které i tak mile parodovalo různé CSI a degradovalo hledání clues, ale i v závěru snímku, který mi po odhalení zločince přišel už moc natažený. Nicméně samotné vyšetřování (včetně zásadního flashbacku a počínaje úžasně vygradovanou sekvencí před vraždou) mě zcela upoutalo a zaměstnalo mé (zrezivělé) "šedé buňky mozkové" až do finálního rozuzlení. Johnson ani ve druhé detektivce, která mj. nestydatě laškuje s Knoxovým pravidlem č. 10, rozhodně neztrácí dech a nabízí další napínavý a nepředvídatelný krimipříběh se spoustou nápaditých momentů (ať už šlo o "obsazení" Angely Lansbury, postavu Derola, Da Vinciho veledílo či všudypřítomné "gong"). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zábavné! Rian Johnson opět potvrzuje svoje kvality, radost z podrazů na diváka a vizuální cit, který prochází všemi jeho filmy. Glass Onion působí trochu jako reflexe současného světa, ale snaží se jít i trochu dál a hlavně v závěru příjemně překvapí rozuzlením. Technicky i produkčně jde o jednoznačně film pro kino a jeho vysílání na Netflixu je jen otázkou exkluzivity a strká v podstatě všechny filmy tohoto amerického streamovacího kolosu do kapsy. Jako u ostatní produkce je však cítit, že Netflix postrádá určitý tlak tradičního studia a autoři mají možná až příliš volné ruce v látce i obsahu. Uvidíme, co třetí část, já se rozhodně těším. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To sa navzájom nevylučuje.“ Mňa pravdupovediac neodpálila ani jednotka. Dvojka je taká... čo ja viem. Prvú polovicu vyzerá hlúpo, tragicky, nezmyselne opulentne. Našťastie, v druhej sa ukáže, že v mnohých scénach klamala, zavádzala alebo nám proste nepovedala všetko. Vďaka „reštartu“ mnohé scény, v ktorých ústredný hrdina vyzerá ako hňup, zrazu pôsobia presne naopak. Celkovo ma reštart bavil, ale že by som z neho bol odvarený, to sa povedať nedá. Finále je potom už len kôpkou nešťastia. Hugh Grant wtf. Ústredný zločin strašne nezáživný. Postavy v podstate tiež; jediný, kto ma vyložene bavil, bola Janelle Monáe (Antebellum). Mala to zjavne suverénne v rukách a nebojí sa to použiť. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Křišťálové plastiky byly vyrobeny v české sklárně PAČINEK GLASS (Kunratice u Cvikova). Sklárnu osobně navštívil jeden z nejvýznamnějších filmových uměleckých designérů John Dexter. (maca777)
  • Na párty, počas ktorej sa snažia protagonisti rozlúštiť obsah Milesovej správy, si prisadne k Peg pán, ktorý jej vysvetľuje, že zvuková časť rébusu je Bachova "Malá fúga g mol". V skutočnosti ide o jedného z najslávnejších amerických violončelistov, Yo-Yo Ma, ktorý sa sám Bachovej tvorbe venuje. Okrem klasickej hudby jeho interpretáciu môžeme počuť aj vo viacerých filmoch. (lemonova)
  • Craig prezradil, že Bautista bol úplne iný, ako pri nakrúcaní Spectre (2015): "Pri nakrúcaní Bonda sa nezdal byť najšťastnejším človekom, tentokrát to bol úplný opak. Bol jednoducho veľmi zábavný a vždy sa usmieval, bol šťastný a oveľa viac komunikoval." (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama