Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (589)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte pred spustením som si uvedomil ako dlho musí človek listovať a hrabať na Netflixe , kým nájde niečo čo stojí za ten strávený čas. Pokračovanie nesklamalo, ale predsa len je to o niečo slabšie ako prvý film. Tento sa až moc snaží diváka ohúriť, rozosmiať a zamotať hlavu. Väčšinou sa to darí a veľkú zásluhu na tom má dobré obsadenie. Účasti E. Nortona som sa veľmi potešil, pretože môj kedysi veľmi obľúbený herec za posledných 10 rokov akoby ani neexistoval. Dobré obsadenie drží film aj v slabších momentoch a keď sa vám bude zdať že je to nejaké až moc záhadné a prekombinované, tak vás poteším, že v závere bude všetko úplne jasné. Chudák Mona Lisa...70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběhu jakoby se dotkla Agatha Christie, což beru jako plus. Ostrov, skupina lidí a jeden bude vrah. No, možná jich může být i více. O něco slabší než jednička, ale pořád slušná zábava. Retrospektiva opět napoví, jak se věci skutečně mají. A protože v Craigovi člověk pořád tak trochu vidí agenta, tak se nediví, že závěr je přímo bombasticky bondovský. A šikovné české ruce zde zanechaly výraznou stopu ve skleněných skulpturách, které nakonec vezmou za své... Slušné herecké výkony, spád, napětí, parádní kamera, skvělá hudba....to na mainstream není málo. 3,5* ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

I u Na nože: Glass Onion se Rian Johnson projevuje jako šikovný žonglér, který zvládá pracovat s několika scenáristickými narativy a přitom všem pořád držet diváka v šachu. Na delší debatu by bylo probírání ohledně toho, co v prvním Na nože fungovalo či nefungovalo lépe, Rian Johnson ovšem ukázal, že případy Benoita Blanca mají i do budoucna solidní potenciál. Od Netflixu příjemný vánoční dárek, který téměř zvládá zapomenout na podprůměrné kvality jejich průměrné tvorby.... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Glass Onion: A Knives Out Mystery" je pre mňa asi jedným z tohtoročných najväčších prekvapení. Rian Johnson urobil pokračovanie k svojmu vynikajúcemu filmu z roku 2019 a mám pocit, že priniesol niečo ešte kvalitnejšie než naposledy. Mám pocit, že s touto partičkou hercov som si to celé užil absolútne na maximum. A opäť platí, že kvalitne spracovaná záhada s veľmi dobrým vyvrcholením a odhalením, ktoré ma úprimne prekvapilo. Ostal som normálne, že "What?" Tam to ale všetko nekončí. Pretože tento film je plný výborných momentov, ktoré stoja za to. Ako Edward Norton, ktorý si tú rolu bohatého Milesa Bronta užíva absolútne nadmieru. Ako Daniel Craig, ktorý je opäť v role Benoita Blanca úžasný. Plus je tu niekoľko tak dobre napísaných scénok, že som skutočne prekvapený, že ako som si to mohol nevšimnúť. Pretože sa skutočne ukazuje, ako málo vieme sledovať jednotlivé momentky a vie pútať našu pozornosť inými scénkami, ktoré urobia presne to, čo sa od nich očakáva. Plus kopec ďalších momentiek, ktoré nemôžem povedať, aby som vám neprinášal spoilery. Každopádne ide o jeden z tohtoročných highlightov, ktorý si zaslúži svoje miesto na mojej záverenčnej nástenke. Pretože tento film tam bude zaslúžene patriť a som rád, že ho môžem ohodnotiť svojim najsilnejším ratingom. Hodnotenie: A+ ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nesympatická parta vyrazila na vymyšlený ostrov. Pár záběrů z přístavu na ostrově Spetses pro nalákání naivních řeckých fanoušků, zbytek se odehrává kdesi v ateliérech. Zhodnotili jsme to tak, že z Edwarda Nortona se stal dědek, a taky už chápu, proč Craig už nemůže hrát Bonda. Mimořádně sešel. Nedokoukáno, protože je to hrozná snobárna a kokotina. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Pre fikčné filmy, ktoré vznikli počas COVIDu-19, je trochu nezvyčajné, že postavy v tomto filme občas skutočne vidno s rúškami na tvári. Na začiatku je odhalené, že film sa odohráva v máji 2020, na vrchole pandémie. (Arsenal83)
  • Křišťálové plastiky byly vyrobeny v české sklárně PAČINEK GLASS (Kunratice u Cvikova). Sklárnu osobně navštívil jeden z nejvýznamnějších filmových uměleckých designérů John Dexter. (maca777)
  • Mólo, kde sa herci stretávajú, je na ostrove Spetses v Grécku. Za nimi je hotel Poseidonion, slávny hotel, ktorý bol nedávno zrekonštruovaný. Keď je kamera smerovaná k pevnine, možno vidieť trajekt, ktorý štyrikrát denne preváža vozidlá medzi Kostou na pevnine a ostrovom Spetses. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama