Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (493)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jop tak takhle by to šlo. Pořád platí, že Homothor Hemsworth nepatří mezi moje oblíbence, ale podobně jako někteří jiní herci s věkem dozrává a začíná být v poloze akčního hrdiny uvěřitelný. Na nějakou realističnost jsem rezignoval hned v úvodu, takže jestli tu chce někdo řešit jak moc mu vadí, že hlavní hrdina všechno přežije je neprůstřelný necítí bolest a je fakticky nesmrtelný tak já jsem to přestal řešit už jenom z titulu toho co hlavní hrdina zvládnul na konci prvního dílu takže tak. Nebudu ani řešit blbý scénář pravda je, že už jednička byla hlavně výplachová akce, ale občas se snažila být i něco víc a v téhle rovině to nefungovalo. Dvojka na to už totálně rezignuje, ale v rámci potřebného děje je ten příběh možná tupý, ale dostatečně funkční. Všichni víme, že akční filmy stojí hlavně na dobrý akci a tady si dosyta užijeme dostatečnou škálu neuvěřitelně pestrých a kreativních akčních scén dokonale přehledných díky vymazlený kameře. Je to přehnaný a uznávám, že CGI je poslabší, ale čert to vem. Chtěl jsem akční nářez dostal jsem ho. Trojka? Jsem pro.75% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[83%] Jsou to už cca 3 roky co jsem viděl naposled první díl. Nějak mě extra nezaujal, ale vím, že tam bylo pár dobrých akčních scén, technicky zdatných – to určitě nepopírám. No a na tuto chystanou dvojku jsem se začínal docela těšit, ale očekávání jsem měl raději nízká. A výsledek? O dost lepší jak první díl, určitě bych zde trochu zmírnil některé ty CGI, ale na druhou stranu to nebyl žádný zásadní problém. Vloni na netflixu přistál solidní akční kousek Šedý muž a letos Vyproštění 2, takže super! Abych to dál moc neokecával, tak dějově to bylo méně výrazné, ale fungovalo to. Mělo to velké tempo, stále se něco dělo a akce bylo opravdu požehnaně. Hlavně dlouhé scény na jeden záběr, krásně nasnímaná kamera, výbuchy, bitky – vše bylo parádní. Akorát u některých sekvencí mi to sem tam trochu přišlo takové umělé, několikanásobné bodnutí a krev nebyla vidět, ale to jsou detaily. První půle mě bavila opravdu hodně, a i ta druhá včetně finále, kde mě už nic nepřekvapilo, ale dobrý! Nějaké vylepšení bych zde určitě vložil, přidal nějaké zapamatovatelné momenty navíc a bylo by to úplně excelentní. Doufám, že vznikne trojka! Potenciál to má velký! ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Hargrave se po vzoru svých - teď už slavnějších - kolegů snaží realizovat svoje režijní ambice a zapomíná přitom na svojí minulost kaskadéra a na to, co z prvního dílu dělalo perfektní akční nářez – bezhlavá akce plná bolestných pádů a zásahů. Extraction 2 ukazuje, že jako režisér je pouhým rutinérem, kterej neumí budovat příběh ani emoce, takže ve chvíli, kdy skončí první – téměř půlhodinová – strhující akce, upadá zbytek filmu pod úroveň jedničky, protože se snaží bejt i něco víc než jenom další béčkovej výhul. Prostředí buranský gruzínský mafie navíc není ani zdaleka tak atraktivní jako Bangladéš. Na poli současných akčních fláků je to ale pořád nadstandard a pro mě osobně o level zábavnější než třeba poslední Wick. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Blbý film, proklatě obyčejný, ale s výtečnou akcí. Jaká jednička, taková dvojka. Pro diváka dobrá zpráva. Může mu být zároveň šumák, že už si nepamatuje z prvního dílu, proč se ústřední bijec nyní zotavuje v dubajské nemocnici. Důležitá je pracovní nabídka, kterou dostane: zachránit rodinku ze spárů sadistického tatíka, který zároveň vede gruzínskou mafii. Takže je tu znovu hodně střílení, kopání, bušení i dušení. Dá se říct, že to není jednotvárné, tvůrci přicházejí s několika solidními nápady a osvěžujícími prvky. Za kameru se znovu posadil choreograf akčních scén většiny velkých marvelovek Sam Hargrave. Nemá to výpravu násobně dražších kousků, ale akce mu jde parádně. Navíc Australan Chris Hemsworth zůstává urputným gladiátorem se zlomenou duší, série úderů nebo nějaká ta kulka v těle ho nezastaví a sype to dál a dál. Intenzivně, výživně, surově. Navíc je patrné, že mnohé na place odedřel sám. Pokud to divákovi stačí, spokojené budou všechny strany. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Dvojku Vyproštění trápí slabé triky, jelikož se neohání blockbusterovým rozpočtem, a… to jsou zhruba všechny zásadní výtky. Po akční stránce je vcelku nápaditá a nekompromisní, po stránce dějové o něco lepší, než se od podobných béček očekává. Pokud vás tedy bavila jednička, dejte zamračenému Hemsworthovi znovu šanci. Pro fandy přímočarých akčňáků jde o malý svátek, u něhož vás možná potěší i viditelná česká stopa. (8/10) ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Časť väzenskej scény bola natočená na rovnakom mieste, kde sa natáčala úvodná sekvencia Mission Impossible 4 (2011), kde Ethan Hunt (Tom Cruise) vošiel, aby vytiahol Yuriho z väzenia. (Arsenal83)
  • Akčná sekvencia na jeden záber počas prvého dejstva filmu trvá až 21 minút. Podľa režiséra Sama Hargravea ju skúšali 4-5 mesiacov a natáčali celých 29 dní. (Arsenal83)
  • Štáb si prenajal najvyššie poschodie veže Tech-Gate kvôli maskám a SFX makeupu. (nessbeal)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama