Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (493)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hrábě vstává z mrtvých v České dvojce, která se topí v temnotách a hlouposti jednoho mladého Gruzínce. Hemsworth s Hargravem dali do další Extrakce srdíčko a je to znát. Dvacetiminutová utíkačka z vězení na jeden záběr jde ještě o chlup dál než minulý průjezd Dhakou. Zamrzí všudypřítomná temnota, kdy místy není nic moc vidět. Wick má neony, Rake jen sem tam ohníček. Drsné hlášky, krvavá závěrečná konfrontace v kostele vyloženě potěší. Triky jinak průměr, ale nevadí. Překvapivě fajn je ale lepidlo v podobě vzpomínek na hrdinovu minulost a trauma, které zde dostává tvář oblíbené Olinky. Potěší i "na mém jméně nezáleží", který se tu sice moc neohřeje, ale do budoucna s ním očividně máme počítat. Navíc jeho příslib "hustýho zmrda" slibuje novou zajímavou tvář do trojky. Hrábě... to je dost srandovní jméno. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelnej Rake je zpět tentokrát v misi za záchranou rodinky kdy synáček byl na přes držku a neskutečně mě sral. Nebylo to špatný a milovníci akce si určitě přijdou na svý. Jednička mi přišla ale přímočařejší. Tady mi to přišlo takový zdlouhavý. CGI efekty jsou viditelně slabší. Celkově ale začínám zjišťovat, že čím jsem starší, že už mi tyhle filmy neříkají tolik jako dřív. Střílení OK. Ale já už raději preferuji a dávám přednost fightům. Respektive asi víc ocením martial arts flicky viz. některý filmy Iko Uwaise. Takže protentokrát to má u mě Rake ještě za 3 hvězdy. Případný příští vyprošťování už bude NEJSPÍŠ beze mě. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Akčný nárez, kde sa každou ďalšou scénou predvádzajú nejakou tou vychytávkou, hlavne efektívnou, dynamickou, kde praskajú kosti.  Miestami dlhá nonstop akcia, prevažne na jeden záber berie dych. Súboj na Viedenskom mrakodrape, kde sa pod hrdinami prelamujú strešné sklá a začnú padať do prázdna riadne zamáva s hlavou, to bolo nervy drásajúce. V rámci akcie je to nadupané ale hlavne vrchovato samoúčelné v rámci deja, proste ide sa dnes trend v štýle Johna Wicka. Nuž príbeh tam  je len ľahký nástrel, kde kvôli ochrane pár ľudí umierajú desiatky nešťastníkov na dobrej aj zlej strane. Takže ďalšia krásna výplachovka, ktorá mohla mať aspoň prijateľnejšiu minutáž. Pri takýchto filmoch je 90minúť tak akurát. Záver filmu prišiel už trošku dojazdovo kŕčovitý. /70%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden musí být až pyšný na to, že se napumpovaná a vizuálně neodolatelná akční scéna z vězení točila právě v tuzemsku. Kaskadérská, střelecká a další žánrově spřízněná práce je totiž na jedničku s hvězdičkou a dělá z nového Vyproštění jednu z největších událostí mimo klasickou kinodistribuci. O to větším šokem je pak děj, který proti prvnímu dílu plní jen roli nutného doplňku, natahuje klišé, o kterých jsem myslel, že zůstala hluboko v devadesátých letech a z dění na gruzínské straně barikády je rázem nechtěná parodie. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po jedničce mne zajímala i dvojka, obzvláště když ji leckdo hodnotí jako lepší. Gruzie v Čechách pobavila i vrtulník se znaky OK. Vrcholem pak byla jízda lokálkou. Chvilkami jsem měl dojem, že jsem tohle někdy už hrál jako počítačovou hru. Akce opět hromada a docela film svižně odsejpal. Nevím co se se mnou děje, Olga Kurylenko se mi vždycky líbila. Ale buď zestárla, nebo se mi hnusí jako většina ruSSů (nejspíš kombinace z každého trochu), zkrátka jsem si tak nějak uvědomil, že už moc hezká není. Ve filmu je zdevastováno nemalé množství Oktávek, tak doufám, že to všechno byly jen jedničky a nuly...! :-). Jako akčňák je to velmi zábavné a mozek můžete klidně nechat někde jinde, protože tady domýšlet pointu netřeba. * * * * ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Netflix utratil v Česku za film během 75 natáčecích dnů dvě a půl miliardy korun. (chamonix)
  • Pro natáčení moderní nemocnice v Dubaji posloužila administrativní budova Nile House v pražském Karlíně. Její vnitroblok, ze kterého hlavního hrdinu odvážejí od recepce na vozíku, je volně přístupný veřejnosti. (Muffino)
  • Na viedenskej Donauplatte, architektonicky modernej oblasti rakúskeho hlavného mesta, sa natáčalo dva týždne. Kvôli akčným sekvenciám museli zavrieť na túto dobu niekoľko podnikov, ale aj detské jasle a škôlky z toho dôvodu, aby deti nevystrašili. Bola to najväčšia uzávera v rámci Viedne kvôli filmovej produkcii od natáčania filmu Mission Impossible 5 (2015). (Arsenal83)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama