Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (497)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Akčný nárez, kde sa každou ďalšou scénou predvádzajú nejakou tou vychytávkou, hlavne efektívnou, dynamickou, kde praskajú kosti.  Miestami dlhá nonstop akcia, prevažne na jeden záber berie dych. Súboj na Viedenskom mrakodrape, kde sa pod hrdinami prelamujú strešné sklá a začnú padať do prázdna riadne zamáva s hlavou, to bolo nervy drásajúce. V rámci akcie je to nadupané ale hlavne vrchovato samoúčelné v rámci deja, proste ide sa dnes trend v štýle Johna Wicka. Nuž príbeh tam  je len ľahký nástrel, kde kvôli ochrane pár ľudí umierajú desiatky nešťastníkov na dobrej aj zlej strane. Takže ďalšia krásna výplachovka, ktorá mohla mať aspoň prijateľnejšiu minutáž. Pri takýchto filmoch je 90minúť tak akurát. Záver filmu prišiel už trošku dojazdovo kŕčovitý. /70%/ ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Hargrave se po vzoru svých - teď už slavnějších - kolegů snaží realizovat svoje režijní ambice a zapomíná přitom na svojí minulost kaskadéra a na to, co z prvního dílu dělalo perfektní akční nářez – bezhlavá akce plná bolestných pádů a zásahů. Extraction 2 ukazuje, že jako režisér je pouhým rutinérem, kterej neumí budovat příběh ani emoce, takže ve chvíli, kdy skončí první – téměř půlhodinová – strhující akce, upadá zbytek filmu pod úroveň jedničky, protože se snaží bejt i něco víc než jenom další béčkovej výhul. Prostředí buranský gruzínský mafie navíc není ani zdaleka tak atraktivní jako Bangladéš. Na poli současných akčních fláků je to ale pořád nadstandard a pro mě osobně o level zábavnější než třeba poslední Wick. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Současná čistokrevná akce se od té skutečně pro kluky, tedy osmdesátkové,   docela výrazně většinou liší.  Té dnešní přes veškerou snahu zkrátka chybí koule, takový ty chlupatý, chlapský, co lezou z trenek. Osmdesátky taky byly patetický, taky se tam sem tam vyskytl nějaký ten spratek či rodinný poutač, ale nikdy to nebylo předkládáno jako nějaké das Trauma, které hlavního hrdinu přehnaně humanizuje a holky tam byly buď na okrasu nebo tvrdý, ale lesby. Kdo vyrostl na Rambech, Kobrách, Komandech, Ztracených v akci, 48 hodinách atd, atd. musel při  prvním i druhém Vyproštění tyhle kryptorchizující tendence přece vnímat.   Akční sekvence jsou tady výborný, o tom žádná. V tom se mi ten dnešní CGI bordel, i  ten tady,  líbí, všeho je hodně, je to krásně sci-fi a přehledný, kosti praskaj, krev čvachtá, lidi, auta, vrtulníky, všechno to lítá. Choreografie bitek taky vymazlená, třá vězení jsem si užil asi nejvíc. A nakonec ani ten černý tumor nechybí. Jen je to prostě přes veškerou snahu málo chlupatý... A byť jsem se vlastně hodně bavil, trochu a výjimečně podhodnotím a za tři. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden musí být až pyšný na to, že se napumpovaná a vizuálně neodolatelná akční scéna z vězení točila právě v tuzemsku. Kaskadérská, střelecká a další žánrově spřízněná práce je totiž na jedničku s hvězdičkou a dělá z nového Vyproštění jednu z největších událostí mimo klasickou kinodistribuci. O to větším šokem je pak děj, který proti prvnímu dílu plní jen roli nutného doplňku, natahuje klišé, o kterých jsem myslel, že zůstala hluboko v devadesátých letech a z dění na gruzínské straně barikády je rázem nechtěná parodie. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vyprošťováky sú dobré a táto dvojka bola jednoznačne lepšia ako jednotka so zápachom indického kari, to už fakt radšej gruzínske chačapuri. Ale nejaký tieň akčných strieľačiek to veľmi neprekročilo a pri tých nekonečných streľbách, kde sa skoro každému hovno stalo, pôsobil Tyler ako figúrka bez scenára. Veď aj tá zápletka je logická ako zuby na žaludi, no a keď sa strieľa priamo vo Viedni, tak na ulici nikde nikoho ani v priľahlom okolí. Asi 2 milióny obyvateľov boli ukryté v kanáli. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Golshifteh Farahani, ktorá stvárnila postavu Niki, v rozhovore povedala, že film využil len málo špeciálnych efektov a takmer všetky scény robili bez kaskadérov. Aj pristátie helikoptéry na vlaku bolo skutočné. (Arsenal83)
  • Scéna závěrečné konfrontace se natáčela v interiéru kostela Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích, ačkoliv kostel zvenčí je úplně jiný kostel. Jde tak o spojení dvou záběrů z různých míst. (Yeosol)
  • Natáčení probíhalo v prosinci 2021 v Mladé Boleslavi a následně v lednu 2022 v obcích Litoměřice a Terezín. V tomto období bylo pramálo sněhu, což některé scény zkomplikovalo. Dále se točilo také v Rakousku, Austrálii a 18 dní se točilo ve Vídni. (UncleMorty)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama