Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (497)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Skvostná "jakože jednozáběrová" poctivá kaskadérská choreografie (o to více škoda do očí bijícího CGI během výbuchů, havárek apod.), žádné serepetičky či dialogové výlevy a hlášky během akce, prostě se to valí ve strhujícím tempu. A tím, že čirá akce vyplňuje dobře polovinu stopáže, tak nesporně je z čeho být upřímně nadšen. Jenže... Zároveň si to podráží nohy úvodem a závěrem. První akce je po dvaceti minutách. A povinná vata "tvařme se, že máme děj a charaktery", která je vyplňuje, by se v nadčasovém akčňáku spláchla za pět minut. Závěr má zase problém, že finální zúčtování (samo o sobě solidní) je výrazně ve stínu všech předchozích akčních pasáží. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Rok 2023 bude úspěšný na velká a povedená pokračování. Po Johnu Wickovi a před novým M:I a druhou Dunou, přichází pokračování jednoho z nejlepších filmů od Netflixu. Sam Hargrave je sakra šikovný a Hemsworth snaživý a jedoucí naplno, takovým způsobem, že mu odpustíte i posledního Thora. Druhé Vyproštění, mění lokaci, více se zaměřuje na postavy a přináší výrazně rozmáchlejší akci, kde se nebojí simulovat 20 minutovou jednozáběrovku, která mění prostředí i typ akce. Je to cool, je to propracovaný ale vyjma slabších triků je právě tahle hra s dlouhými záběry, to co filmu mírně láme vaz, protože omezení jsou velká a scéna po chvilce vypadá, jen jako dobře připravená show než plnohodnotná akční scéna s napětím. Ale je to maličkost a druhé Vyproštění je vynikající akčňák, který byl dělaný lidmi, kteří mají svou práci rádi a rozhodně by si zasloužil místo i na velkém plátně, protože i přes nižší rozpočet dokáže minimálně poslednímu Johnu Wickovi, směle konkurovat. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Určitě ještě lepší než jednička a to už je co říci. Není to jenom těmi Vejprty, co se vydávaly za Gruzii. :)) Druhé Vyproštění obsahuje množství morálních dilemat, kdy se některé postavy včetně hlavního hrdiny musí rozhodnout, na kterou stranu barikády se přidají. K tomu je zde opět pečlivá akce, která je opět parádní a možná i drsnější než minule. Vyproštění ani podruhé nepoleví ve vysokooktanovém tempu a závěr je opět oslím můstkem na již chystaný třetí díl. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Dvojku Vyproštění trápí slabé triky, jelikož se neohání blockbusterovým rozpočtem, a… to jsou zhruba všechny zásadní výtky. Po akční stránce je vcelku nápaditá a nekompromisní, po stránce dějové o něco lepší, než se od podobných béček očekává. Pokud vás tedy bavila jednička, dejte zamračenému Hemsworthovi znovu šanci. Pro fandy přímočarých akčňáků jde o malý svátek, u něhož vás možná potěší i viditelná česká stopa. (8/10) ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Netflixácká nálož akce, kde oceníte pár viditelně českých lokací. Jinak je to vlastně jen další céčková blbina, jakých Steven Seagal, Jean-Claude van Damme a Dolph Lundgren natočili v minulých dekádách v Maďarsku, Rumunsku a dalších východních turistických destinacích tuny. ALE s mnohem vyšším rozpočtem a daleko schopnějším tvůrčím týmem. Takže scénář prakticky neexistuje, ale sakra dobře to vypadá a po prvních "seznamovacích" minutàch se děj téměř nezastaví. V dnešní době (kdy je zejména u vysokorozpočtových filmů scénář skoro vždycky jenom výplň) je to vlastně dost příjemné překvapení. Ale ten malej zmetek je nejzbytečnější a nejde*ilnější druh postavy, jakou filmový svět zná. Sice se tvůrci jakž takž snaží mu dát nějaké důvody k jeho jednání, ale jelikož hned na začátku vidíme, že má daleko silnější vztah s mámou, tak z toho stejně vychází jako idiot. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Netflix utratil v Česku za film během 75 natáčecích dnů dvě a půl miliardy korun. (chamonix)
  • Časť väzenskej scény bola natočená na rovnakom mieste, kde sa natáčala úvodná sekvencia Mission Impossible 4 (2011), kde Ethan Hunt (Tom Cruise) vošiel, aby vytiahol Yuriho z väzenia. (Arsenal83)
  • Štáb si prenajal najvyššie poschodie veže Tech-Gate kvôli maskám a SFX makeupu. (nessbeal)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama