Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (496)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola super, no dvojka je ešte premakanejšia. Príbeh tu nehrá veľkú rolu, znova ide o záchranu, no Sam Hargrave si dal kur*vksy záležať na tom, aby ta akcia bola fantasticky bombastická a presne taká aj je. Vynikajúce prestrelky a štýlové osobne súboje by asi nemali konkurenciu, ak by tento rok neprišiel do kín aj John Wick 4. Viac ani neviem, čo by som napísal, to treba skratka vidieť! 90% - 5* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEBYLA TO MSTA! BYLO TO NĚCO JINÝHO…“  Přesně! Návrat do akčních časů „Komanda“ nebo nasranýho „Ramba“. Hargrave a hlavně Russo popustili uzdu akční fantasii a neserou se s … vlastně s ničím. Snažej se pobavit a celkem to funguje. Uvěřitelnost trumfuje Johna Wicka (všechny) a děj je prostě takovej – předvídatelnej. Je to akční nářez, bohužel bych očekával i víc zábavy. Třeba v tom finále… P.S.: Až nakonec zjišťuju, že je to podle komiksu, což mění pravidla hry!   ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) V červnu bylo rozhodnuto, že se „EXTRACTION“ stane franšízou. Bylo odhaleno logo a připravuje se třetí díl. Samozřejmě s Hemsworthem v hlavní roli a s Hargravem jako režisérem. 2.) Předlohou pro film byl komiks „Ciudad“, který vytvořili Ande Parks, Joe Russo, Anthonyho Russo, Fernando León Gonzálese a Eric Skillman. 3.) Thx za titule „Vít Bezdíček“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ****  NAPĚTÍ  ne ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[83%] Jsou to už cca 3 roky co jsem viděl naposled první díl. Nějak mě extra nezaujal, ale vím, že tam bylo pár dobrých akčních scén, technicky zdatných – to určitě nepopírám. No a na tuto chystanou dvojku jsem se začínal docela těšit, ale očekávání jsem měl raději nízká. A výsledek? O dost lepší jak první díl, určitě bych zde trochu zmírnil některé ty CGI, ale na druhou stranu to nebyl žádný zásadní problém. Vloni na netflixu přistál solidní akční kousek Šedý muž a letos Vyproštění 2, takže super! Abych to dál moc neokecával, tak dějově to bylo méně výrazné, ale fungovalo to. Mělo to velké tempo, stále se něco dělo a akce bylo opravdu požehnaně. Hlavně dlouhé scény na jeden záběr, krásně nasnímaná kamera, výbuchy, bitky – vše bylo parádní. Akorát u některých sekvencí mi to sem tam trochu přišlo takové umělé, několikanásobné bodnutí a krev nebyla vidět, ale to jsou detaily. První půle mě bavila opravdu hodně, a i ta druhá včetně finále, kde mě už nic nepřekvapilo, ale dobrý! Nějaké vylepšení bych zde určitě vložil, přidal nějaké zapamatovatelné momenty navíc a bylo by to úplně excelentní. Doufám, že vznikne trojka! Potenciál to má velký! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden musí být až pyšný na to, že se napumpovaná a vizuálně neodolatelná akční scéna z vězení točila právě v tuzemsku. Kaskadérská, střelecká a další žánrově spřízněná práce je totiž na jedničku s hvězdičkou a dělá z nového Vyproštění jednu z největších událostí mimo klasickou kinodistribuci. O to větším šokem je pak děj, který proti prvnímu dílu plní jen roli nutného doplňku, natahuje klišé, o kterých jsem myslel, že zůstala hluboko v devadesátých letech a z dění na gruzínské straně barikády je rázem nechtěná parodie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

S prvým dielom som bol spokojný, aj keď som nikdy nebol a asi ani nebudem fanda Chrisa Hemswortha. Dostaneme požehnanú dávku akcie po ktorej je ten dlhý úvod tak trochu na smiech. Myslím, všetku tú snahu ukázať nám Chrisa ako človeka, ktorý sa musí liečiť, rehabilitovať, odpočívať... No o pár minút si nechá ruky drviť oceľovou tyčou, hneď na to zmasakruje asi 30 ruských agresívnych väzňov, prežije niekoľko tesných výbuchov, nespočetné množstvo osobných súbojov a ..., popri tomto sú aj Arnoldove a Stalloneho staršie akčňáky reálnejšie filmy. Technická úroveň filmu je výborná, súboje majú šťavu, ale menej je niekedy viac. Najväčší problém však vidím v tom ako z divákov robia tupé ovce...Po zuby ozbrojený vrtuľník priletí z Gruzínska do Rakúska? ,len tak? Cez krajiny NATO? Rakúska polizai v úlohe štatistov, nevedia strieľať, nekomunikujú, nedokážu uzavrieť mesto? Gruzínci si v pohode autom opustia Viedeň, kurva kde sú na cestách hliadky?? Myslím, že stačilo málo, aby ten film bol ako tak uveriteľný, len to niekto musí chcieť. Keď vypnete mozog, film si užijete. 60%. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Scéna závěrečné konfrontace se natáčela v interiéru kostela Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích, ačkoliv kostel zvenčí je úplně jiný kostel. Jde tak o spojení dvou záběrů z různých míst. (Yeosol)
  • Štáb si prenajal najvyššie poschodie veže Tech-Gate kvôli maskám a SFX makeupu. (nessbeal)
  • Pro natáčení moderní nemocnice v Dubaji posloužila administrativní budova Nile House v pražském Karlíně. Její vnitroblok, ze kterého hlavního hrdinu odvážejí od recepce na vozíku, je volně přístupný veřejnosti. (Muffino)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama