Reklama

Reklama

Šest v tom

(seriál)
  • Velká Británie Cold Feet
Velká Británie, (1997–2020), 48 h 19 min (Minutáž: 44–76 min)

Tvůrci:

Mike Bullen

Hrají:

James Nesbitt, John Thomson, Robert Bathurst, Hermione Norris, Fay Ripley, Helen Baxendale, Jacey Salles, Ceallach Spellman, Daisy Edgar-Jones, Jack Harper (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(60)

Obsahy(1)

Lehce komediální, romantický, ale místy také vážný britský seriál navazující na svůj pilotní film Cold Feet zobrazuje hořkosladký život tří párů v Manchesteru přesně takový jaký je, se vším všudy, s láskou, nadšením, smíchem ale i nevěrou, zklamáním a pláčem. Proložený typicky britským humorem představuje divákovi svět obyčejných lidí neobyčejným a poutavým způsobem... (H34D)

(více)

Recenze (43)

Nin 

všechny recenze uživatele

Výborný bristký seriál o "cetiletých" anglánech. Bohužel poslední díly byly spíš jakási telenovela, kde snad každej z hlavních hrdinů svýmu partnerovi (nebo i manželovi) zahnul, nebo minimálně chtěl zahnout, takže ta poetika a humor se začínaly vytrácet... Ale stále velmi pohodový a svěží seriál. (8/10) ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se ke své oblíbené šestici hrdinů znovu vrátila, abych se naladila na pozdější pokračování. A došlo mi, jak jsem byla zbytečně skoupá na hvězdičky při hodnocení. A jak je důležité, že jsem celou dobu stárla zároveň s nimi. Bylo to úžasné, ale stačilo to. Nechtěla bych se s nimi potkat ještě v domově důchodců. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za prvé - zbožňuju Helen Baxendaleovou a za druhé, ona není ani zdaleka jediná, kdo si zaslouží pochvalu za tenhle seriálek ze současnosti o britské mid-class. Jak by řekli v Anglii - tohle je můj šálek čaje. 25.9.2004 - video a předposlední díl Šesti V Tom - s přítelkyní svorně brečíme zhruba půl hodiny... ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Záchvaty smíchu, pobavení, překvapení, mírné znepokojení, zklamání, depka, nasrání, ještě větší depka, hořkosladké loučení ... takhle se v chronologickém pořadí střídaly moje nálady od začátku první série do konce páté. Přišla šestá série a já se jen s málokterými postavami shledala tak ráda jako s touhle partičkou. Už mi došlo, že není žádné happily ever after, všichni zestárli (až mě to vyděsilo), přibyly vrásky i šediny, ale život si ve svých čtyřiceti a padesáti podělávají stejně jako to dělali ve dvaceti nebo ve třiceti. Občas když s kamarády sedíme v hospodě a řešíme ta naše vlastní malá dramata, uvědomím si, že někdo jako Adam, Pete, Jenny, Karen a David by klidně mohli sedět u vedlejšího stolu. Už bude další série? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Říct, že mě v době své české premiéry, tedy na podzim roku 2001, seriál příliš neuchvátil, by bylo nepřesné. On mě pouze zaskočil nepřipraveného v době, kdy ke mně vztahová a životní dramata víc mluvila z jiných subžánrů, ať už nadpřirozených nebo teenagerovských. A do toho tehdy skočila britská nonšalantnost, suchý humor, parta elegantně i živočišně zahraných holek a fotbal obdivujících chlapíků. Nějakou dobu mi to trvalo, ale i v době vlastní nevyzpytatelné puberty jsem mezi nimi tušil životní pravdy, zdrcující zvraty hned od prvních epizod mi nedávaly spát a jakkoli jsem měl ze zúčastněných nejraději Adama, fascinovala mě ta dynamika zdánlivě nesourodé party, která je nejsilnější právě v těžkých chvílích. Jakkoli to bude znít suchopárně, čím jsem starší, tím mi seriál přijde opravdovější a lepší, takže jsem měl o to větší radost, když se i přes původní (jakkoli tíživou) uzavřenost vrátil po třinácti letech na britské obrazovky. Ve vlně nezvaných revivalů měl takový návrat smysl, protože zatímco na přelomu tisíciletí byla ústřední šestice v partnerských rozhodnutích razantnější, na prahu padesátky jsou klidnější, přemýšlivější a mají znatelně odžito. A snad právě protože jsem ve věku, ve kterém hlavní postavy byly v původních sériích, přijde mi, jak kdyby mi šly ze svých pozic zase pár let naproti. Vzhledem k tomu, že se tichý a nečekaný comeback dočkal diváckého úspěchu a s tím pak i čtyř sezón, došlo dokonce k nezvyklému úkazu, kdy se dění od šesté do deváté řady rovná téměř samostatnému seriálu, jakkoli je se vzpomínkami na staré časy samozřejmě mnohem silnější. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Pete (John Thomson) má v loďce na hlavě čepici fotbalového klubu Manchester United. (griph)

Reklama

Reklama