Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové zanechali původních profesí číšníka a taxikáře a pronajali si prosperující diskotéku Brooklyn. Jejich poklidný život však naruší podvodník Kadlec, který nezapomněl, že to byli právě oni, kdo jej před dvěma lety dostali za mříže. Celou tu dobu myslel jen na pomstu. Dříve drobný podvodníček s pomocí svých kompliců, zetě Bureše a spoluvězně "Inženýra" se napojí na obchod s drogami a zahájí svou pomstu. Michal je zatčen pro znásilnění dívky, kterou v životě neviděl a Tomášovi nedá moc práce zjistit, že za vším je právě Kadlec. Dlouho také Tomáš netuší, že sympatická Ivana, která nastoupila do jejich podniku a do níž se zamiloval, pracuje také jako luxusní prostitutka a do podniku ji nasadil právě Kadlec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

IronRocky 

všechny recenze uživatele

Docela zdařilé pokračování prvního dílu, které je stejně kvalitní jako díl první. Na scéne opět skvělá dvojka Vaculík a Tofi a proti nim opět Karel Augusta v roli Kadlece. Film má stejně jako první díl dobrou komediální stánku obohacenou kriminální zápletkou. Film je plnej skvělých scén a hlášek. A na filmu je ještě dobrej Vašut a Krainová. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, který jsem dřív rád neměl, ale po X letech jsem na ně náhodou narazil v televizi a zjistil jsem, že to zase až tak špatný nebylo. Řikal jsem si, jestli zrovna Kamarádovi do deště II trochu nekřivdim, takže když to včera šlo v televizi, tak jsem se podíval. A musim konstatovat, že tohle fakt neni ten případ filmu, kterýmu bych po letech zvýšil hodnocení. Jedničku mám docela rád. Ta je sice trochu naivní, ale připadá mi, že se nebere tak moc vážně. V případě dvojky mám pocit, že tvůrci měli asi strašně velký ambice natočit nějakej trhák jak z Hollywoodu, ale vůbec se jim to nepovedlo. Taky v jedničce působili Tofifé s Vaculíkem dokonce i trochu sympaticky. Nebo minimálně mi aspoň nevadili. Ale tady jsou jejich postavy zralý na pár facek. Pobavilo mě snad akorát pár scén s Karlem Augustou. Kromě tý atmosféry začátku 90. let a dobrý muziky (Moby, Technotronic) film jinak nic moc nenabídne. Dvě hvězdy jsou až až... ()

Reklama

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování dvojice Tofi Vaculík.. beru stejně jako jedničku.. :) pro mě obrovská nostalgie..kdy jsme na sidlaku sjížděli tuhle sérii a každej se snažil naučit co nejvíce hlásek :) 90% Pamatuji .. že jsem byl i na párty kdy za barem obsluhovali a pak sagac zazpíval své 2 fláky :)... Já tvrdý nepiju...:) ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech jsem měl opět tu "čest" vidět Kamaráda do deště na komerční televizní stanici. A musel jsem se smát.. Nejen scénáři, stupidní scénám (až na Vašuta, ten se zde zcela vyjímečně povedl), ale i samotné kvalitě snímku, zvlášť na začátku. Čím to natáčeli? :D Zároveň možná chápu, že v době, kdy díla typu Nahota na prodej, Playgirls či jiné echt výtvory byly podávány jako něco skvělého a úžasného, mohlo mít toto vedle nich své místo. V paměti mi také zůstala zmínka z kritiky filmu v dobovém časopisu, ve smyslu že písničky od Technotronic nebyly použité úplně legálním způsobem. Nevím jak to dopadlo, každopádně současný gůgl o tom neví ani čárku. Škoda, chtěl jsem to dodat jak další bizární zajímavost. Vedle "nenápadných" reklam na Evropu 2 (Ne, ani v titulcích neuvedena jako sponzor) a zamilované Douchové, padlé do mdlob po Tofiho polibku jako vyústění filmu, by to hezky zapadlo. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Také podruhé se to povedlo a tvůrci se mi opět trefili do noty. Znovu by se dalo vytknout mnohé a já to znovu, na rozdíl od většiny, neudělám a s klidem dám tři hvězdy. Mezi kamarády přišla navíc Simona a žádný propadák to rozhodně nebyl. Obecně ... nechci nijak přehnaně chválit, ale na druhou stranu se mi nelíbí jednoznačné odsuzování. Ano, je spousta lepších filmů, ale také spousta horších. Tohle mělo šmrnc, bylo to napínavé, vtipné, bylo k tomu dobrá hudba a hlavně to jako celek dobře fungovalo. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Jaroslav Soukup potreboval dievča, ktorej by diváci uverili, že je luxusná prostitútka, a preto si z agentúry "Czech models" vybral osem dievčat, z ktorých v konkurze najlepšie obstála Simona Krainová s nulovou hereckou skúsenosťou. (Raccoon.city)
  • Jaroslav Soukup měl připravený scénář i pro třetí díl, smrt Karla Augusty však plány zhatila. Soukup si nedovedl představit film bez padoucha Kadlece. (korbitch22)
  • Představitelku jedné z hlavních rolí, Simonu Krainovou, ve filmu nadabovala o něco zkušenější herečka, Ljuba Krbová. Režiséru Soukupovi vadil Krainové silný "ostravský" přízvuk, známá modelka totiž pochází z Havířova. O předabování dlouho netušili ani skalní fanoušci filmu, samotná Krainová to prozradila bulváru až řadu let po premiéře filmu. (curfew77)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama