Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch filmu Jaroslava Soukupa a Miroslava Vaice Vítr v kapse, který byl mimo jiné oceněn na Mezinárodním filmovém festivalu v Avelinu Hlavní cenou, nepochybně podnítil vznik Lásky z pasáže. Režisér Jaroslav Soukup a scenárista Miroslav Vaic se i tentokrát rozhodli natočit film o mladých pro mladé. Jde o příběh party z Václaváku, která se živí černým obchodem, vekslováním, podvody a krádežemi. V prostředí pasáží, bister, diskoték a barů se odehrává neobvyklý, křehký milostný vztah ústřední dvojice Pavla a Jany... Autenticita míst v centru Prahy, kam kameraman Richard Valenta provázel hrdiny filmu, dodává atraktivní Lásce z pasáže nesporně na divácké přitažlivosti, stejně jako herecké obsazení s Lukášem Vaculíkem v čele. Neodmyslitelnou složku filmu tvoří hudba Zdeňka Bartáka, velkým hitem se staly písně Michala Davida a Františka Janečka. (Česká televize)

(více)

Recenze (182)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady "pouličních akčňáků" (možná se tenhle výraz i uchytí :)) Jardy Soukupa, kde sice chybí humor "Kamaráda do deště" ale romantika a emotivní konec nikoliv. Musím uznat, že i přes vyprchané kouzlo, které musel mít film ve své době se stále jedná o zábavný snímek, který překonává minimálně polovinu současné české produkce. Ne-li víc. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Potřebuju, abys mně dělal kořena.“ Tenhle film mě nabídl poměrně zajímavý náhled do osmdesátých let, i když nevím, nakolik to odpovídalo tehdejší realitě. Každopádně jsem si užíval pozorování podivné módy, stánků s občerstvením na stojáka, starých aut a hlavně šílených účesů. Příběh zlodějíčka a kšeftaře Vaculíka mi přišel k chuti, hlavně jsem ocenil postavu hranou Vaculíkem a jeho úsečné hlášky, ve kterých si na romantiku příliš nepotrpí. Zážitek z příjemného filmu mi tak spolehlivě zkazila hudba Michala Davida, kterou prostě nezkousnu. Když prostě David zpívá své disko o lásce, mám z toho podobný pocit, jako když Babica mluví o chlapské pomazánce. Jinak ale nemůžu tento film nijak hanět, i když na druhou stranu ani nijak chválit. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Krádeže, šmeliny, podvody a kšefty, z kterých čouhá kriminál. Michal David. Kroky Františka Janečka. Pražské pasáže a bary, kde zdivočelá mládež pije colu. Luky Vaculík a jeho průser. Filmy Jaroslava Soukupa jsou neskutečnej bizár, ale dnes, s odstupem pětatřiceti let, je to svým způsobem vděčnej dokument o době a lidech. Na šikmý ploše se nezachytíš. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto vzorová Soukupovina. Drsná, plná veksláků, čorkařů a divnejch ksichtů a jinejch zjevů. Do toho Lukáš Vaculík s parádní rolí, ve které se ukázal hodně dobře a závěr na škále drsnosti u československých filmů na jasném vrcholu. Jednohubka jak ulitá z bronzového odlitku československých kriminálek. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Opět zcela perfektní. Vaculík bez Tofiho sice působí trochu osamoceně, ale vedle sebe má zdatné protihráče jako je mladý Vašut s Vetchým nebo Miloš Vávra. Příběh je opět dobře chytlavý se songy, které film trochu zbytečně oslabovaly tím způsobem, že Davidova muzika je hravá a film tak nechtěl vyznít, ale Zabitej čas je skladbou, která z Davidova repertoáru poněkud vybočuje svoji dravostí. Tragický závěr s další baladou od Davida však nemá chybu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Libor Bouček sa vyjadril, že film videl "snáď 150 krát" a že stále verí, že "Lukáš to nakoniec dá." "No a potom mám vždy skazený večer", dodal. (Arsenal83)
  • Když se jezdilo s filmem po premiéře po městech, tak si Lukáš Vaculík užil své. Fanynky doslova ječeli všude kde se ukázal. (cariada)
  • Natáčení probíhalo v reálném prostředí za plného provozu a Václavské náměstí i jeho pasáže byly plné běžných lidí. Jenže obyvatelé hlavního města neměli pro filmaře pochopení a často se jim pletli do záběrů, hrozili do kamery nebo nadávali. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno