Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý anglický šlechtic Richard Bancroft (R. Hrušínský nejml.) se na obchodní cestě ocitne i se svým strýcem Archibaldem (P. Nárožný) v Praze. Zde se seznámí s tajemnou krasavicí Olivií (I. Bartošová) a okamžitě se do ní zamiluje. Proto rád přijme pozvání na maškarní ples jejího opatrovníka, hraběte Kronberga (V. Preiss). Jenže postupně si mladík uvědomí, že dívku a její přátele vídá jen v noci. Odhalení tohoto tajemství na sebe nenechá dlouho čekat – ukáže se, že hrabě Kronberg ve svém sídle vládne početné skupině upírů, kteří si vyhlížejí nevinné oběti. Jednou z nich má být i Richard. Boj s krvežíznivými nočními bytostmi bude o to těžší, že na zabíjení upírů zdaleka neplatí všechny metody, o kterých se píše v knihách. Naštěstí je tu ještě Olivie, která se do Richarda také zamilovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (304)

merigieren 

všechny recenze uživatele

je to hezký, bartošová vypadala kouzelně, mladík stále opakoval poučky z knížky a i když jsem se netrhal smíchy, tak upoutali mou pozornost. Zajímavý je, že amíky ještě nenapadlo, že by upíři mohli být v noci nesmrtelní :-) a děj, kluk najde holku, ta ho zachrání z hořícího domu, z hotelu se přestěhují do doupěte, kde jim odsávají krev, nakonec sformují odvetu a končí happy endem s překvapením. Zajímavosti jsou třeba upíří protéza, nikdy nespící strýček a 3 flakony feromonů... ()

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

Za žádnou cenu to nepovažuji jako brak. Myslím, že autorovi se splnilo vše, co si přál z filmu mít. Žádná vážná filmová přetvářka. Na stupni prvním se honosí autenticita doby, jak už s kostýmy tak i s prostředím či rekvizitami. Vtipnost celého dílka působícího lehce béčkově, je nevtíravá, ale hlavně není hloupá. Snad je to i díky Hrušínskému a Nárožnému a možná i tehdejšímu princeznovskému původu Bartošové. Rozhodně jedno z nejlepších režisérových děl. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Jaroslava Soukupa nemusím, z jeho filmů se mi líbily akorát Pěsti ve tmě a podívat se ještě dokážu na některý jeho filmy s Vaculíkem, ale to je všechno. Takže vážně nechápu, jak se mi tenhle film mohl líbit mnohem víc, než Polanského Ples upírů, kterej úplně bezostyšně vykrádá? Příběh odsejpá, žánrová klišé jsou brána právě s tím lehkým nadhledem, který dává diváku tušit, že se autoři sice nijak příliš vážně neberou, ale že jenom sranda to taky není. Navíc se jim povedlo nesklouznout do záchodového ani vulgárního humoru. Bartošová sice není žádná super herečka, ale zase je v té době prostě roztomilá (a taky nadabovaná). A Viktor Preiss byl pro mě v té době archetypem upírského hraběte. Už jen kvůli němu se to musí vidět. Avšak i ostatní herci jsou nezapomenutelní, ale nejvíc mi v paměti utkvěl asi Vladimír Marek jako teplej upír Roman. Celkem se dá i atmosféra, která je na český horor hodně hutná a kulisy se mi taky líbily (oproti některým jiným to bude patrně tím, že jsem obyčejný divák a ne profík). A už jen hláška Jmenuji se Roman je podle mě dokonalá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Van Helsing Kopřiva, chrápající Nárožný alias kaprál, mně pijící krev český patizón Rudánek a zšenštilá tlupa upírů z terapeutické skupiny doktora Cimického. Soukup překvapivě zvládá těch pár vážnějších scén (např. hřbitovní exhumace Oty Brouska jr. je jak ze 30 dní dlouhé noci), naopak v těch odlehčených partech trpí poruchou humortvorby, což v plné nahotě obnažily jeho budoucí maisnerovské majstrštyky. Nechápu, co máte proti upírce Ivetce, když se Jirka nedávno v bulváru nechal slyšet, že prý docela dobře saje.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se na tehle film rád podívám i po letech a některé scény mne stále pobaví (česnek, ples) a i té Ivetce to tehdy slušelo, a taky vzpomenu, jak jsem jako mladičký novinář byl dvakrát na natáčení kvůlivá reportáži (a jednou se svou tehdejší slečnou), tak dávám čtyři hvězdičky. Popravdě mi to přijde i zábavnější než Polanského Ples upírů a Soukup dokázal využít lokality nejen pražské podobně jako v Romanetu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (14)

  • Film získal v roce 1994 ocenění na festivalu fantastických filmů v Burgosu ve Španělsku. (Ajka1)
  • Viktor Preiss ve filmu prohlásí: „Buďte rádi, že nežijete v Transylvánii. Hrabě Polanski mi vyprávěl, že za rok tam vysáli jediného ubohého dřevorubce.“ Jedná se o odkaz na režiséra filmu Ples upírů (1967), Romana Polańského. (mjech)
  • Filmovanie stálo 23 miliónov korún, čo v dobe natáčania nebolo málo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama