Reklama

Reklama

Výbušnej koktejl

  • Francie Gunpowder Milkshake (více)
Trailer 1

Sam (Karen Gillanová) bylo pouhých 12 let, když ji její matka Scarlet (Lena Headeyová), elitní vražedkyně, musela opustit. Sam byla vychována nelítostným zločineckým syndikátem, pro který pracovala její matka. O patnáct let později se Sam vydává v matčiných stopách a stává se nemilosrdným, efektivním a loajálním zabijákem. Když se však riskantní zakázka zvrtne, musí volit mezi loajalitou k organizaci a ochranou života nevinné osmileté holčičky Emily (Chloe Colemanová). Po odmítnutí mise má jedinou šanci na přežití: znovu se spojit se svou matkou a jejími nebezpečnými kolegyněmi „Knihovnicemi“ (Angela Bassettová, Michelle Yeohová a Carla Guginová). Tři generace žen spojí své síly v pomstychtivé válce proti těm, kteří by je mohli připravit o všechno. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (104)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, byla to ženská variace na Johna Wicka nebo parodie na zabijáky v ženském podání? Tak jako tak, bylo to hodně zvláštní, ale spíš nepříjemným způsobem. Akce nebyla sice špatná, ale nebylo jí zas tak moc a hlavní hrdinka by v případě herectví měla raději zůstat u Nebuly nebo jak se jmenovala, protože její výkon je jak ženská verze Chucka Norrise. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Podpriemerná akčná séria o Johnovi Wickovi inšpirovala ďalšieho tvorcu k ešte podpriemernejšej feministickej variácii na tému "asasinského" spolku, ktorý združuje nájomných vrahov a tentokrát predovšetkým vrahyne. Pomerne kvalitné obsadenie zúfalo sterilne putuje umelo štylizovaným prostredím, v ktorom nefunguje akcia, štýl ani strojené "wannabe" vtipné dialógy. KickAss-ovská poetika navyše v závere dostane na frak zúfalým "slow-motion" zúčtovaním v bistre. Za dve nesmierne nudné "knižné výpožičky". (24.7.2021) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Navot Papushado není Najšuller, Stahelski, Evans ani Leitch a jde to znát.Na Gunpowder Milkshake jsem se po prvních trailerech těšil dost a nečekal jsem, že to bude ve výsledku tak rutinní a sterilní.Dějově je to velmi jednoduché a kdo má potřebu řešit příběh v akčních filmech, tak si může hvězdu klidně ubrat, já nad tím zlomil hůl už 10 let zpátky, takže se zaměřuji spíše na jiné věci, ale ani ty mě nedokázaly úplně uspokojit.Vizuál je solidní, hudba je fajn, maličká Chloe Coleman po My Spy je opět parádní a potěší i slušné Rko, ale velkým zklamáním je pro mne Karen Gillan, která jednak neumí moc hrát a roli nájemné assassinky jsem jí teda vůbec nevěřil, v akčních scénách je dřevěná, pomalá a kvůli tomu veškerá akce u mne postrádá razanci, drajv, šťávu i náboj, přitom akčních scén je poměrně dost a natočeny jsou přehledně, ale necítil jsem tam fyzično ani zápal a to je docela problém, alespoň ten Slowmo fight v kuchyňi si zaslouží i opětovné zhlédnutí.Kdo rád akční filmy, tak zhlédnutím vyloženě neprohloupí, zábavné i akční je to dost, akorát je to docela naivní a né příliš satisfakční jak jiné akční pecky i z ranku Female hrdinek ( Atomic Blonde).• Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5. 6/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, jak moc do toho Papushadovi kecali producenti, protože pokud vezmu v potaz jeho předchozí psycho-thrillerovou legraci Big Bad Wolves, tak tohle mi k němu moc nesedí. Nicméně zase nemůžu říct, že by to bylo špatné. Tedy pokud jde o akci. Je tu několik výborných erkových rvaček, každá jiná a každá zábavná. Mě se asi nejvíc líbila ta s vysmátými zabijáky. Problémem je mezihra, která se dost často omezuje na uzoufání trapné a klišovité řešení pošramocených vztahů matky s dcerou. Ani trojice knihovnic nemá moc co říct, pokud dámy zrovna nemačkají spoušť nebo se neohánějí kladivem. Herecky to vyšlo tak napůl. Karen Gillen to tady moc nesedlo a to i přesto, že tu po ní nikdo nežádal nějaký procítěný výkon. Nopak Lena pořád umí, ačkoliv přiznávám, že to je možná dáno i tím, že mám pro ní slabost a Chloe Coleman je další z řady talentovaných dětských hereček, která by mohla mít budoucnost. Zbytek, byť se jedná o provařené tváře, nestojí za řeč. Především kvůli akci přivřu oči a vytáhnu to nad průměr, ale případnou dvojku by chtělo pořešit lépe. Zejména co do dialogů. 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Tak mě vůbec VÝBUŠNEJ KOKTEJL nepřišel tak strašný a uhozený jak jsem očekával. Trailer mě vůbec nebral, ale realita dopadla o něco lépe, zejména akční sekvence. U akčních scén je trochu problém, že nepůsobí moc úderně a drsně, i když tu máme krvavé Rko. Ale na to jsem si časem zvykl. Vzdáleně to připomíná Johna Wicka a podobné přeakčnělé filmy. Hlavní hrdinka není nejhorší, má takový nekompromisní, až možná trochu tupý výraz, ale větší problém jsem s ní neměl. Ostatní známé herečky už mě vůbec nebavily. Akční sekvence mě bavily asi tak do poloviny, ta finální byla dlouhá a už moc digitálně upravená zpomalovačkami … Navíc finále trvalo dlouho i co se týče nějakých těch dialogových scén. Celkově ale nemůžu najít výrazné chyby, jako jednohubka to nebylo špatné. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (1)

  • Keď Sam (Karen Gillan) príde s Emily (Chloe Coleman) do nemocnice, vezme odloženú pištoľ (Glock 19) a vyberie zásobník, aby skontrolovala, či je zbraň nabitá. Vôbec však neskontroluje, či je náboj v komore a či je zbraň teda pripravená na streľbu. (ČSFD)

Reklama

Reklama