Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (502)

predators 

všechny recenze uživatele

Už né tak ponurý, jako první díl, ale stále s nesporými kvalitami a no, jak jinak, než nezaměnitelným italským hřebcem, S. Stallone. Myslím, že chtěl nalákat i jiné publikum, než je to filadelfské a boxerské, a tak na nás sype hutnou dávku hlášek a "you know". Nezdá se mi, že by to bylo horší jeho předchůdce... 80% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Rocky je stále Rocky, ale jednotke sa akosi nedokáže vyrovnať. Prvá čás holt navždy zostane tým pravým, kultovým zážitkom každého športovo-filmového nadšenca. Začiatočná hodinka bola len prachprostou predohrou a až potom sa všetky lákadlá začali pomalinky objavovať na scéne. Pochopiteľne, od Rockyho tréningu až po záverečný súboj je to už za plných päť, ale všetko čo tomu predchádza nemožno považovať za nič viac než iba obyčajný priemer. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ve své milované Philadelphii se už neživí coby lamač kostí ve službách pochybných vymahačů dluhů, už neboxuje v podprůměrných zápasech, plaché prodavačce Adrianě se už nedvoří, protože spolu zakládají rodinu. Tehdy životní příležitost chytil za pačesy, nyní pohádka o jednom americkém snu pokračuje. Apollo Creed chce dokázat, že je pravý šampion, žádá odvetu, populární Rocky přijímá. Krapet jeho nekňubectví už možná mnohým bude vadit, jeho dobromyslná kreace prostého pasáčka vepřů slavila úspěch v sérii ještě několikrát. Nostalgicky ale dokážeme přivřít oči. I když někdy až moc. Sly (napsal si znovu scénář a tentokrát sedl i na režisérské křeslo) chtěl zopakovat famózní zářez z jedničky, znovu je nádherně přímočarý, a možná to je jeho největší síla. Rád dám znovu (ač hodně dietní) čtyři hvězdy. Ale bacha, vrchol (v podobě čtyřky) teprve přijde!! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce už takové tradičnější a víc se tu objevují takové ty hollywoodské prvky. Rocky už nepůsobí tak nahlouple a scénář je o trošičku promakanější. Výsledný dojem je prakticky stejný jako u jedničky, na kterou druhý díl přímo navazuje. Líbí se mi, že se film zaměřuje více na Rockyho než na sport a když už dojde na zápas, tak je řádně nervydrásající a řekl bych, že ještě o chlup lépe vygradovaný jak minule. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Rocky podruhé. Tempo je mírně vláčné a některé scény možná trochu zdlouhavé. Středobodem filmu je pro mě Adrianina neočekávaná podpora manžela, těch několik slov je neuvěřitelně motivačních a energii budících. Počínaje tímto okamžikem se druhý Rocky vrací do zajetých dynamických kolejí prvního dílu, následuje tréninková montáž zvýrazněná Mickovými originálními metodami, pokračováním jest Rockyho běh ulicemi a opětovný výběh po schodech k místnímu muzeu umění. Není však již sám, stojí za ním celá Philadelphie. Závěrečný zápas je větší než ten předchozí, je však očividně příliš nahraný. Hudba samozřejmě lahodí uším stejně jako minule. Film je zahrán opět velice dobře, více prostoru dostal Weathers i Meredith. Za posledními slovy Rockyho směřujícími k Adrianě již nabíhají titulky, oblékám si tepláky a děravé tričko, proplížím se dírou v plotě k sousedovi do kurníku, kde mu ukradnu spící kuře. Vzápětí ho pokládám na trávník u nás na zahradě a dávám mu tři vteřiny náskok... 70% 200 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Když Rocky (Sylvester Stallone) trénuje na zápas, trénuje s menším a rychlejším zápasníkem, kterého hraje skutečný šampion Roberto Durán. (HellFire)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama