Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, jak málo zaostává druhý díl za prvním. Na pokles jsem byl připravený. O to víc mě překvapilo, že nebyl zas tak znatelný. Příběh se příjemně rozvinul a Stallone zahrál hloupého burana, který se "náhodou" dostal ke štěstí, skvěle. Vadil mi přes míru přidaný patos (scénu, kdy za Rockym běží dav čítající stovku dětí, jsem nepochopil), ale jinak jde o překvapivě dobrou podívanou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa ešte relatívne pridŕža rukavíc jednotky. Je stále viac o Rockym a ľuďoch z jeho okolia, než o tom, kto komu v ringu čo rozbije (ako to bolo v trojke a najmä šialenej sovietskej štvorke). Dokonca by som povedal, že boxerské scény tejto série nikdy neboli jej vrcholom; tým sa stali postavy, vzťahy, dialógy. Dvojka je malá, v dobrom sivá, psychologická dráma. Lenže jej predsa len chýba údernosť jednotky. Postavy poznáme, dokonca i ústredný "záporák" zostal ten istý (!). Všetko sa točí v jednom kruhu a nič nové neprichádza. Ale inak fajn. Dvojka bola krásna krasojazda. Rozpočet sa síce oproti jednotke zvýšil "až" na 7 miliónov, ale to i celosvetová tržba (na fajnových 2OO). ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Spíš mezi 3* a 4*. Vzhledem k tomu, že tento díl Sly nejen napsal, ale i zrežíroval, jsem byl docela zvědav. Opět platí, že druhá polovina filmu je výraznější, ale dvojka má pořád co říct, tedy hlavně na konci sedmdesátek měla. Nedokážu se ovšem zbavit dojmu, že v mnoha aspektech kopíruje slavnou jedničku, přestože u návaznosti na původní příběh není, co bych výrazně namítal. Možná jen tomu nerozumím. Jen se bojím, že lepší to už nebude. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

And The Myth Continue, tentokráte si režii vzal na starost Sly a není to špatné, scénář nedosahuje kvalit prvního originálu, ale stále je kvalitní, tak jako nestárnoucí soundtrack by Bill Conti. Najdeme zde ještě lepší a promakanější trénink, nabouchanějšího a ostřejšího Apolla ve vrcholové formě, ukřičenějšího ale výborného Mika. Druhý díl, dělá čest celé sérii. "Win, Rocky, Win" ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Menej psychológie, viacej povrchných emócií. Sylvester Stallone stavia na pevných základoch, ktoré položil v jednotke, a prechádza do šablóny čistokrvnej žánrovky. Silnejšie tlačenie na pílu v emóciách Rockyho milostného vzťahu, silnejšie tlačenie na pílu v rivalskom vzťahu k protivníkovi v ringu. Boxerské finále efektnejšie nakrútené i emocionálnejšie než v jedničke (ktorá si ale na ňom toľko nezakladala). Solídny sequel so zachovaným dotykom autora. Ale tak silnú stopu ako originál nezanechá. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (65)

  • Film je věnován milující vzpomínce na Jane Oliver, první osobní manažerku Sylvestera Stalloneho (Rocky). Jane Oliver (1929–1975) zemřela ve 46 letech na rakovinu. Stallone se vždy cítil jako dlužník za to, že mu pomohla nastartovat kariéru. (Rominator)
  • Počas úvodných titulkov a počas jazdy sanitkou môžete na zadnej strane autobusu vidieť aj plagát k filmu Cesta k ráji (1978), v ktorom Sylvester Stallone je režisér, scenárista a má hlavnú úlohu. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama