Reklama

Reklama

Chystá se odveta století. Rocky Balboa se znovu utkává s Apollo Creedem v pokračování jednoho z nejuznávanějších filmů v dějinách. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) obstál v zápase se šampiónem těžké váhy a fanoušci volají po odvetě. Ale Rocky utrpěl v souboji těžká zranění a ohlásil odchod na odpočinek. Snaží se začít nový život, ale zjišťuje, že svému skutečnému poslání stejně neunikne. Ring ho láká a Rocky se musí připravit na zápas svého života. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (502)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh pokračuje. V podstatě podobné jedničce, vynikající film, kde konec všichni vytuší, ale dobré zápletky, celkově velmi solidní. Výborné jsou Rockyho tréninky a jeho vzestup. Dobře vystižena nechuť trénovat na žádost manželky - trenér chce, Adriana ne a Rocky neví komu se zavděčit... ()

sheen 

všechny recenze uživatele

And The Myth Continue, tentokráte si režii vzal na starost Sly a není to špatné, scénář nedosahuje kvalit prvního originálu, ale stále je kvalitní, tak jako nestárnoucí soundtrack by Bill Conti. Najdeme zde ještě lepší a promakanější trénink, nabouchanějšího a ostřejšího Apolla ve vrcholové formě, ukřičenějšího ale výborného Mika. Druhý díl, dělá čest celé sérii. "Win, Rocky, Win" ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Rocky podruhé. Tempo je mírně vláčné a některé scény možná trochu zdlouhavé. Středobodem filmu je pro mě Adrianina neočekávaná podpora manžela, těch několik slov je neuvěřitelně motivačních a energii budících. Počínaje tímto okamžikem se druhý Rocky vrací do zajetých dynamických kolejí prvního dílu, následuje tréninková montáž zvýrazněná Mickovými originálními metodami, pokračováním jest Rockyho běh ulicemi a opětovný výběh po schodech k místnímu muzeu umění. Není však již sám, stojí za ním celá Philadelphie. Závěrečný zápas je větší než ten předchozí, je však očividně příliš nahraný. Hudba samozřejmě lahodí uším stejně jako minule. Film je zahrán opět velice dobře, více prostoru dostal Weathers i Meredith. Za posledními slovy Rockyho směřujícími k Adrianě již nabíhají titulky, oblékám si tepláky a děravé tričko, proplížím se dírou v plotě k sousedovi do kurníku, kde mu ukradnu spící kuře. Vzápětí ho pokládám na trávník u nás na zahradě a dávám mu tři vteřiny náskok... 70% 200 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Rocky II má pevnější scénář, který se už tolik neodráží od improvizace, lepší audiovizuál, fantastickej finální zápas a daleko větší výzvy pro Rockyho a jeho ženu. Vesměs je to prostě první díl s více svalama. Epilog působí působivě jako poprvé vzhledem k okolnostem druhého dílu. Herci jsou naprosto fantastický, špičková hudba a hlavně mě překvapilo, že film není nadopovaný hromadou klišé, ale většina vztahů (zejména novomanželů) působí dospěle. Je to emocionální kovadlina a to jak Rocky běží s děckama patří též mezi ty nejvíce ikonický záběry, které jsem kdy viděl. Jak se všichni sjednotí v jednu harmonii jako vítězové.... celé je to dospělejší a má to i větší tah na branku. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Druhý díl očividně těží z úspěchu jedničky. Je to poznat i na vyprávěcím stylu, který prakticky opisuje to, co už jednou fungovalo. Takže je vám vlastně po chvíli jasné, o co v tomhle dílu půjde a jak skončí. Nejvíc mi ale pil krev Stallonův způsob, jakým Rockyho zahrál. Protože ta postava na mě působila, jako by jí Apollo v závěru jedničky vymlátil půl mozku z hlavy a udělal z něj úplného retarda. Tentokrát je to jen a pouze dobrý film, což ale taky není nejhorší. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (66)

  • Keď Rocky (Sylvester Stallone) zapne korytnačkám televízor, Brent Mussberger hovorí o Baranoch a ich futbalistovi Frankovi Corralovi. Dej filmu má časovú líniu od polovice až do konca roku 1976, Frank Corral za tím v roku 1976 nehral, až v roku 1978 za tím nastúpil. (Pat.Ko)
  • V závěru roku 2012 se jednalo o sedmý nejvýdělečnější film o boxu, desáté nejvýdělečnější sportovní drama, čtvrtý nejvýdělečnější film v sérii a konečně 630. nejvýdělečnější snímek vůbec se zohledněním inflace. (chelseaman22)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama