Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

James J. Braddock, přezdívaný Cinderella Man, se v polovině třicátých let stal idolem miliónu prostých Američanů. Má tři děti a nadevše miluje svou manželku Mae. V kariéře má slušně našlápnuto, ale tak jako ostatním ani jemu se nevyhne hospodářská krize ve 30. letech 20. století. Nepřízeň osudu ani obnovená zranění mu nezabrání v tom, aby šel za svým cílem. Rozhodne se vrátit do ringu. Nikdo nevěří, že by mohl mít šanci uspět, ale podceňovaný boxer začne vyhrávat jeden zápas za druhým. Z obyčejného člověka, který měl problém si najít práci, se najednou stane neporazitelný hrdina a zároveň symbol nadějí a snů lidí sužovaných hospodářskou krizí. Jeho strmý vzestup nakonec vyvrcholí soubojem se světovým šampiónem těžké váhy Maxem Baerem, který během zápasu v ringu usmrtil dva své protivníky. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (714)

POMO 

všechny recenze uživatele

Síce sa Ron Howard tentoraz už riskantne zahráva s dôverou diváka, čo do emocionálneho vypätia skóruje ešte viac ako naposledy. Pri finálnom zápase som Braddockove rany cítili rovnako ako jeho manželka a sledujúc okolitých divákov, nebol som sám. Russell Crowe je fakt výborný. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pěkný film. Čekal jsem něco jak Million Dollar Baby, ale s mužským hlavním hrdinou. A ono se mi něčeho takového taky dostalo. Je fakt, že zde byla narozdíl od MDB vedlejší dějová linie, tím myslím tu hospodářskou krizi, čímž příběh rozhodně neutrpěl. Ale 5* film tohle rozhodně není, zaprvé jsem trochu cítil emoční vydírání (ale to bych ještě přešel), ale spíš mě vadí ten náznak americkýho patriotismu a hlavně té mediální senzaci, jak všichni ti prosťáčci fandili boxerovi, kterej jim stejně jídlo, pití a střechu nad hlavou nevyboxoval (zmiňuju to kvůli té hospodářské krizi). No každopádně ty 4* to budou (přesto Howardovo Apollo 13 mi sedlo o něco více). ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Sterilný akademizmus vypreparovaný od skutočných citov. Formálne čisté remeslo (až na strih v súbojoch - tak zle spravenú montáž som už dlho nevidel), ovšem bez štipky réžijnej invencie. Osobne mi vôbec nevadí, že ten film nie je o boxe (čo ostatne zdôrazňuje v jednom dialógu aj postava Paula Giamattiho). Žiaľ, imho nie je ani o v súčasnej Amerike neustále propagovanom návrate k oslave tradičných hodnôt - súdržnosť rodiny, viera v samého seba, vôľa neustúpiť, atď... . Tento film je iba veľkým a chladným kalkulom, vydieračsky hnaným hladom za pozlátkami ocenení, samozrejme zubami-nechtami snažiaci sa tváriť ako dielo reflektujúce vyššie nastolené sociálne otázky. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film Těžká váha měl voje pro ale i proti, proč jsem film chtěl vidět, ale ne zase tak rychle po premiéře. Plus byl určitě fakt, že na něm dělal Ron Howard a hlavní roli odehrál Russell Crowe. Mínus především fakt, že se ve filmu objevuje pro mě neuvěřitelně nepříjemná a anti-sympatická Renée Zellweger. No a taky fakt, že jsem na boxerské filmy nikdy neměl takovou náladu jako právě poslední dobou. Tak se také stalo, že jsem se rozhodl zkouknout i tento epos o boxerovy, který to měl během svého života nesmírně těžké, šel od deseti k pěti, pak zase od pěti k deseti, šáhnul si až na dno, aby se z něj zase vymotal. No...prostě taková ta životopisná klasika. A ani tenhle příběh na tom nebude jinak. Důvod, proč mu ale dávám pět hvězd je jasný. Režie Ron Howard, výborná hudba z pera Thomase Newmana a perfektní Russell Crowe. Stejně jako u Čisté duše. A závěrečný půlhodinový souboj? Nezapomenutelný! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Howard umí pohnout s tolika emocemi, kolik se jich jen v lidském duševnu nachází; s tímto filmem mne (zejména ke konci) dostával pravidelně. Škoda, že je to celé tak do-očí-bijící a popotahování jaksi vynucené - pokaždé se dostavil (oprávněný) pocit, že ty nejsilnější scény jsou umělé až na půdu. Co dodat, mno, jinak je Těžká váha povedeným snímkem od zručného režiséra a se skvělými herci, jen měl být trochu více... přirozenější. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (25)

  • Skutečný Jimmy Braddock měl pět bratrů a dvě sestry, po narození vážil úctyhodných 7 kilogramů. (HellFire)
  • Russell Crowe si pri tréningu na filmové boxérske scény vykĺbil rameno, kvôli čomu sa natáčanie odložilo o dva mesiace. (ladko)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama