Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (484)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám Rockyho V, což byla úplná kravina a Rockyho Balbou, což jsem zatim neviděl, tak tenhle díl byl jednoznačně nejslabší. Navíc jsem moc nepobral tu Rockyho proměnu z prostoduchýho idiota, jehož IQ sotva dosahuje hodnot pokojový teploty, na to, co předváděl tady. V prvních 2 dílech občas něco zahuhlá, má problémy se čtenim a ve 3. díle je to takovej frajírek libovej. ~ dál spoilery ~ No přál jsem mu, aby mu Mr. T pořádně namlátil držku, což se sice stalo, ale v odvetě samozřejmě vyhrál s přehledem Rocky. Průser navíc je, že ten "finální" zápas je ubohej. Rockyho řežby s Apollem a nebo ve 4. díle s Ivanem Dragem byly aspoň zábavný, ale tohle je tragédie. Rocky jen tak poskakuje v ringu a nechá se mlátit tak dlouho, než se jeho soupeř unaví a nakonec mu dá pár ran a je po všem... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Stalloneho najslávnejšie postavy, John Rambo a Rocky Balboa, boli paradoxne v začiatkoch smutné, nostalgické, zadumané a melancholické. Paradoxne preto, pretože história ich s odstupom desaťročí vníma ako bizarné, nerealistické akčné figúrky. Pritom v prvých častiach o akciu takmer vôbec nešlo. Rocky 3 predstavuje (po výbornom originále a po tiež ešte v rámci možností psychologickej dvojke) bod zlomu. Prestáva záležať na postavách, vzťahoch, dialógoch, psychológii. Už sa len bezhlavo vrháme do epicentra dravej komiksovej ringovej akcie (ktorá ma však nikdy príliš nebavila, preto uprednostňujem prvé a posledné časti pred tými "v strede"). Tvorcom slúži ku cti, že zohnali zaujímavých súperov (Mr. T, Hulk Hogan). Ale nestačí to. Mne nie. Divákom to však stačilo, snímka stála 17 a na celom svete trhla 270 miliónov dolárov. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Urputnost, s níž si celá ta léta jde za svým snem, je obdivuhodná. Napotřetí se ale tahle outsiderská mašina trochu zasekla, není to ono příběhově ani emočně (prostě palce divák nedrží tolik). Vzrušující vůně testosteronového mužství zůstává, ale naopak přibyla nažehlenost a luxus, což v téhle látce není dobře. Na druhou stranu nám Sylvester Stallone po trojce naservíroval TOP díl série, kde obalený americkou vlajkou rozdává údery vytáhlému Rusovi Dolphu Lundgrenovi v emocemi napěchovaném kousku. Tahle třetí zastávka je ale tak trochu zbytečná, co si budeme vykládat. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Druhý díl ještě docela ušel...z Rockyho se v ní ze stydlivého boxera z jedničky stal pohotový hláškař, který už sice nedojímá, ale pobaví. Ve třetím díle se však nezdařilo už ani to. Opět se opakuje podo bné schema...Rocky netrénuje, kašle na přípravu, načež se ho někdo musí trenérsky ujmout (tentokrát Apollo Creed) a dovést ho až do vítězného finále. Je tu mnoho trapných scén, ať už je to ta s Hulkem Hoganem, nebo závěrečný souboj Clubberem Landem, který je skutečně slabým odvarem z těch předchozích zápasů. Zajímavé je také sledovat míru estetického nevkusu, která se v tomto filmu projevuje - trapně kýčovité interiéry Rockyho domu, skutečně nevkusná socha, kterou mu odhalí philadelphští spoluobčané... Rocky III je smutným důkazem úpadku jinak sympatického hrdiny :-( ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je síla, ani jsem nečekal, že se za těch několik málo let, které uběhly mezi druhým a třetím dílem dokáže film tak významně posunout. Rocky III je naprosto jinou podívanou, než oba předchozí díly, zmizela jeho špinavost, režijní styl a pohled na příběh je najednou také úplně jiný. Je to však změna k dobrému nebo ne? Tady se budou názory asi trochu různit, každému vyhovuje totiž něco jiného, já se pak řadím do té skupiny, která má raději to co předcházelo. Ona vůbec většina těch změn, která přišla je špatná. Rocky jako bohatý boxer, který má všechno po čem kdy toužil mi prostě moc nesedí, i když je zajímavé sledovat jeho osudy, když je jakoby v roli svého poraženého soupeře. Mr. T a Hulk Hogan jsou ale skvělí, to je zase třeba uznat - wrestling forever. 60% ()

Galerie (99)

Zajímavosti (100)

  • Jedna scéna ukazuje na Mickeyho (Burgess Meredith) náhrobek, na kterém je letopočet 1905–1981, což znamená, že Mickey musel zemřít v 75 nebo v 76 letech. To ale nedává smysl, jelikož 76 let mu bylo už v prvním díle. (chleba24)
  • Verzia „Eye of the Tiger“ použitá vo filme (známa ako „Demo verzia“) nebola nikdy oficiálne vydaná – album kapely Survivor, vydania singlov a rôzne albumy soundtrackov, obsahujú štandardnú štúdiovú verziu, ktorej výrazne chýbajú mohutnejšie basy a výrazné vrčanie tigra po každom refréne. Spoluautor piesne Frankie Sullivan pripomenul, že Sylvester Stallone bol piesňou taký nadšený, že sa hneď pustil do toho a použil ju bez toho, aby čakal na štúdiovú úpravu piesne. (Pat.Ko)
  • V novinách hneď po zápase "Rocky (Sylvester Stallone) vs. Thunderlips (Hulk Hogan)" uvádzajú dátum zápasu "streda, 15. máj 1982". 15. máj v skutočnosti v roku 1982 vyšlo na sobotu. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama