Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (484)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zo sympatického chalaniska Rockyho sa stala oslavovaná a zbožňovaná celebrita...Sly ako režisér, scenárista a herec je stále dostatočne presvedčivý, hoci trojka je opäť o nejaký ten kvalitatívny stupienok na tom horšie ako predchodca a občas to poriadne zaváňa gýčom. Ešteže mám pre Rockyho slabosť, preto pod tri *** určite nejdem:) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Po slušné jedničce a nastavované dvojce toho tvůrci ještě neměli dost a mermomocí museli natočit další pokračování. Největším problémem je tu pochopitelně scénář, který skutečně neví odkud brát, zač boxovat a o čem vyprávět. Na něco se nakonec přece jen přišlo a dalo by se to shrnout asi takto: Rocky se už nemůže třískat jenom s hodným Apollem, je potřeba sehnat nějakou zápornou postavu a vymyslet si záminku, která by tomu všemu dodala šťávu. Každopádně čistým filmovým zážitkem zůstávají bohužel již jen Rockyho závody s Apollem, jiné netradiční tréninkové metody a pak ty zkrácené ukázky toho, jak Rocky nebo Clubber Lang dělají fašírku z někoho ze svých soupeřů. Poslední "osudový" zápas se již tak nepovedl. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V Rockyho příběhu má všechno smysl. Takže i v případě třetího dílu má smysl, že je Mr. T pro Roockyho béčkovej soupeř naboostovanej asi nějakým himalajským jmelím a Rocky tu na něj předvádí asi nejtrapnější trénink, který jsem kdy v jeho příbězích viděl. Chvíli jsem totiž opravdu přemýšlel, jestli Sly ty tréninky před novináři myslí vážně, protože trapnější scéna v Rockym opravdu nemohla být. Pak jsem si ale uvědomil, že Sly tu musel nějak dát najevo arogantnost Rockyho a vlastně to neudělal zase tak špatně. Stejně tak neudělal špatně ani v případě, když do života Rockyho vrátil Apolla Creeda. Zrodil se tu totiž nádherný chlapskej vztah, kterej v boxérských příbězích nemá obdoby. Když tedy promítnu negativa a pozitiva, zamyslím se...a zamyslím se ještě jednou...tak třetí díl není zase tak špatnej. Naopak. Má v celém příběhu Rockyho výrazný podíl na jeho celkovém vývoji. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pokračování série. Trochu rozházené, na druhou stranu pomohlo v kariéře wrestlerovi Hulku Hoganovi a kreativnímu nejen herci Mr. T. Neúprosně tikající hodiny času si v dlouhém příběhu vybírají svoji daň, a když už se zdá, že Rocky se schoulí do klubíčka a zbytek svého života stráví v chmurných myšlenkách a sebeobviňováním se, nastoupí na scénu řečnice Adriana, sejme z Rockyho břímě výčitek a touto chvílí počínaje se dá do pohybu dobře promazané soukolí, jenž je tvořené skvělou hudbou, zajímavou tréninkovou montáží a zase je to ten starý dobrý Rocky s "pohledem tygra". Finální souboj je z obou stran sestavou o desítkách přímých úderů do hlav, či-li je opět nereálný, možná více než kdy jindy. Titulní píseň Eye of the Tiger od skupiny Survivor se stala hitem a i po těch mnoha letech je stále svěží a vysoce motivační. Rocky svého protivníka dokázal znovu převálcovat, ale celkově se jedná zatím o nejslabší díl série. 125 miliónů dolarů ()

castor 

všechny recenze uživatele

Urputnost, s níž si celá ta léta jde za svým snem, je obdivuhodná. Napotřetí se ale tahle outsiderská mašina trochu zasekla, není to ono příběhově ani emočně (prostě palce divák nedrží tolik). Vzrušující vůně testosteronového mužství zůstává, ale naopak přibyla nažehlenost a luxus, což v téhle látce není dobře. Na druhou stranu nám Sylvester Stallone po trojce naservíroval TOP díl série, kde obalený americkou vlajkou rozdává údery vytáhlému Rusovi Dolphu Lundgrenovi v emocemi napěchovaném kousku. Tahle třetí zastávka je ale tak trochu zbytečná, co si budeme vykládat. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (100)

  • Na konci filmu, kdy dojde mezi Rockym (Sylvester Stallone) a Apollem (Carl Weathers) k zápasu a dají si první ránu, se snímek zastaví a promění se v obraz, který namaloval americký malíř Leroy Neiman. (marty Mc Fly)
  • V novinách hneď po zápase "Rocky (Sylvester Stallone) vs. Thunderlips (Hulk Hogan)" uvádzajú dátum zápasu "streda, 15. máj 1982". 15. máj v skutočnosti v roku 1982 vyšlo na sobotu. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama