Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (859)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +tréning v rusku, hudba, mnoho vydařených scén, příběh -nechytlo mě to tolik jako trojka, tedy alespoň co se emocí týče/// Dějově je tohle pod úrovní prvního dílu. Ovšem po technické stránce je čtyřka velmi vydařená, hudba a scény do sebe pěkně zapadají a je jich hlavně víc. A proto této části dávám o procento lepší hodnocení než prvnímu Rockymu. To jenom aby sme si rozuměli./// Celkem 84%/// ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejradši mám ty protáhlý komoušský ksichty když tam ten jejich rusáček od Rockyho fasuje jednu za druhou. Tady není co řešit, cokoli co je proti komoušům je neskutečně romantická záležitost ze který je mně příjemně na těle i duchu. Tenhle Rocky má v sobě neskutečnou energii, špičkovej osmdesátkovej popíček , treninkový dávky co by sundali i vola a hlavně pokoření komoušů. Bejt stylovej a mít tu možnost, dám 50 bílejch pěticípejch hvězdiček, ale máme jich tady jen pět a ještě ke všemu rudejch. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Pro některé po velmi nepovedeném III. díle, už jen málo lidi doufalo, že by Stallone vyrukoval s takovou peckou jako byl tento díl. Jeden z mých nejoblíbenějších dílů, perfektní zápas, perfektní trénink, skvěle natočené, jako celek to drží pohromadě jako skála!! Sly dokazuje, že nepatří do starého železa a stále umí! Vítězství staré síly nad technikou. Také to není jenom zápas mezi boxery ale mezi světovými velmocemi, závěrečná řeč Rockyho má něco do sebe."If He Dies, He Dies!!" ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu sranda. Ruský stroj na boxování je obklopený nejmodernější technikou a dopingovýmu lékaři. Americký světový šampión na Sibiři štípe dříví a trénuje ve stodole jako bezdomovec. Zápas ze zbídačeného CCCP se možná satelitně přenáší do USA v digitální kvalitě. Prostě rok 1985 přesně tak, jak si ho pamatuju. Rocky maká, Survivor hraje jak o život a totalitní režim se hroutí pod údery Rockyho pěstí. Paráda! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Celou tuto sérii beru s velkým nadhledem a pasáží, které mě v jednotlivých dílech ještě před x lety přišly dost husté a teď naopak směšné, přibývá. Nicméně čtyřku mám dost ráda, i když v momentě, kdy Sly sedí za volantem a zatímco jde střihaný klip z předešlých dílů, do hudby je přeříkáván český text (z keců, u kterých snad musí dnes trpět i sám autor) písničky, se o mě pokoušejí mdloby. Na druhé straně mě tahle pohádka o poctivém houževnatém sportovci, který se postaví reprezentantu nepřátelské země, protože "když já jsem se moh změnit, tak vy se můžete taky změnit", dostává. Rocky zároveň potvrzuje mou teorii, že k svalům není třeba drahých posilovacích přístrojů, stačí naštípat pár kubíků dříví a...... třeba mě nosit na rukou :-)). ()

Galerie (121)

Zajímavosti (73)

  • Stallone (Rocky) se setkal s Lundgrenem (Ivan Drago) ještě před castingem. Stallone mu řekl, že má dobrou šanci roli dostat, ale doporučil mu nabrat 10 kg svalové hmoty. (AndewMX)
  • Dolph Lundgren původně do role Ivana Draga nebyl vybrán, protože byl příliš vysoký. Poté ale dostal možnost setkat se Sylvesterem Stallonem (Rocky), kterého zaujal, a nakonec roli získal. (McLushi)
  • V průběhu prvního kola zápasu jsou prostřihy na trenéra zesnulého Apolla Creeda (Carl Weathers), který je v Rockyho (Sylvester Stallone) rohu. Má na sobě bílou košili s krvavými skvrnami, což je hloupost, protože ještě nebyl v kontaktu se zraněným Rockym v pauze mezi koly. Když skončí první kolo a vstoupí do ringu k Rockymu, tak má košili krásně bílou. (icewhite)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama