Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase NTFLX nevsadil na BLM a LGBT lobizmus, ale na True-Crime a čuduj sa svete... trafil do čierneho! Niektoré scény vyšponované do maxima, atmoška 70¨ jak vyšitá. Spočiatku som mal obavy, že sa stratím v tých flashbackoch, ale čochvíľu sa na to bez problémov naladíte. Do budúcna - dal by som tomu chytľavejší soundtrack a bol by to nášup jak sviňa! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů, kterému by lépe slušela podoba celovečeráku. U těch osmi takřka hodinových dílů jsem měl prostě a jednoduše potíže udržet pozornost, což byl docela velký problém, protože děj dost často skáče v několika časových rovinách. Je to o to větší škoda, že to mělo výborný námět, vydařenou dobovou atmosféru a Tahar Rahim v hlavní roli byl naprosto famózní a Jenna Coleman za ním zaostávala jen o fous. Při vší snaze bohužel nevypotím víc než průměr. 50% ()

Reklama

Daddko 

všechny recenze uživatele

Deti prírody si tentokrát nedávali kvety do vlasou v slnečnej Kalifornii ale v exotickom Thajsku, Indii, Nepále. A pre niektorých to zle dopadlo. Nové prostredie, novátorské prístupy kriminality. Pod taktoutou asiat-žabožrúta je to originálny prístup chladnokrvných vrážd a lúpeží. Odporúčam, u mňa spokojnosť. ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Pokud si zvyknete na občas až chaotické skoky v čase, tak se jedná o skvělou záležitost, u které se až těžko věří, že je natočená podle skutečné události. Dle slov tvůrců nebylo nutné nic přibarvovat a dokonce museli oproti skutečným událostem často trochu brzdit, aby byl seriál uvěřitelný (např.scéna s opicí byla 100% pravdivá, vynecháno pak bylo, že opice po celou dobu nosila pleny...). ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

O skutečném Charlesi Sobhrajovi jsem neměl nejmenší tušení, ale tahle minisérie založená na skutečných událostech mě lákala, protože to BBC umí zpracovat. Když mě to navíc na konci nutí k tomu, abych si o tom zjišťoval víc, tak je to znak toho, že se to podařilo.   Je to skvěle obsazené, Jenna Coleman je pravidelně zárukou kvality, ale Tahar Rahim v roli slizkého vraha naprosto exceluje. Má to líbivé exotické exteriéry (i když se většina natáčela v Británii) a povedenou atmosféru, kterou skvěle doplňují outfity ze 70. let. Sice je, hlavně na začátku, trochu chaotické to posouvání v čase, ale to se dá překonat. Příběh mistra manipulátora a jeho společnice stojí za to. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Produkce v Thajsku byla na 5 měsíců pozastavena kvůli pandemii covid-19. Natáčení mělo původně pokračovat v Budapešti, ale bylo přesunuto do Tringu v hrabství Hertfordshire ve Velké Británii. (HonzysKISS)
  • Skuteční Herman Knippenberg a Nadine Gires navštívili místa natáčení v Bangkoku. (HonzysKISS)
  • Pes, který hraje mazlíčka Dominiquea Renelleaua (Fabien Frankel), pořád rozbíjel na místě natáčení věci. Jednoho dne si herci všimli, že byl z ničeho nic tichý a klidný. Producenti psa vyměnili, aniž by to hercům řekli. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama