Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný architekt Steven (Matthew Broderick) požádal svoji přítelkyni o ruku. Reakce byla nečekaná - emancipovaná Robin ho vyhodila z bytu. Při zařizování nového příbytku se pak Steven seznámil s poněkud excentrickým montérem Chipem (Jim Carrey), který mu načerno zapojil několik programů kabelové televize. Steven zaplatil Chipovi padesát dolarů a bláhově se domníval, že už ho nikdy neuvidí. Jak strašlivý omyl! Osamělý Chip začal považovat sympatického zákazníka za svého nejlepšího přítele a nevybíravě se mu naboural do života. Radil mu, jak si poradit se vzpurnou Robin, ztrapnil ho před nejbližšími kamarády a do bytu mu nainstaloval extrémně drahou (a kradenou) televizní aparaturu. Steven je slušný člověk a dlouho se nemůže odhodlat k tomu, aby Chipovi na rovinu řekl, jak se věci mají. Teprve po divokém večírku, na který Chip pozval bizarní skupinu svých zákazníků a také předem zaplacenou prostitutku, která Stevenovi mistrně sehrála etudu "láska na první pohled", se architekt pořádně naštve. Vmete do tváře obtížného podivína holou pravdu, vyhodí ho ze dveří považuje tímto jejich podivný vztah za ukončený. Ale zhrzený Chip se rázem stává Stevenovým úhlavním nepřítelem. Nepřítelem s neuvěřitelně vyvinutým smyslem pro pomstu. Nepřítelem, který dokáže změnit život své oběti v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Děsně nedoceněnej film, natočenej v době, kdy Jim válcoval kina crazy komediema, jako byly Maska, Ace Ventura nebo Blbý a blbější. A přestože se mi tyhle šílenosti líbí i dneska, ten zub času už je na nich přeci jen znát (anebo jsem prostě jen jednoduše zestárl a stal se ze mě suchar, spálit a zakopat, who knows). Naopak tohohle týpka od kabelovky jsem si pustil po iks letech a líbilo se mi to ještě víc, než když jsem to tenkrát viděl jako docela malej sopel. Ten film má prostě všechno- sociální přesah, poselství, nadčasovost ("V budoucnu budeme nakupovat z domova, televize, telefon a počítač budou propojený, budeme pařit s kámošem z Vietnamu"- svatá prostato! :-o), Bena Stillera v dvojroli a hlavně Jima Carreyho v jedné ze svých nejmíň typických rolí. Matt Broderick mu je pak dobrým protipólem, takovej ušlápnutej ňuňánek, i když kdyby se nalepil takovej sociopat na mě, tak z toho satelitu skáču dřív než on. Navíc Jack Black v jedné ze svých mála rolí, kde hraje normálního týpka. A to se počítá. (Jubi-lejní 1000. komentář, cowabunga, bitchees!). ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pár scén je fakt dobrých a Ben Stiller není špatný režisér, jenže tenhle film má obrovský problém v celkovém vyznění. The Cable Guy je v zásadě dost krutý, protože Chip není jenom excentrický chlapík který zoufale hledá kamaráda, ale je i tak trochu psychopat. S jiným vyzněním by z příběhu mohl být mrazivý thriller, a ani by se scénář nemusel moc přepisovat. Jim Carrey si s ambivalentní rolí očividně nevěděl rady, takže svou postavu zjemňuje šišláním a smutnýma psíma očima. Trochu to pomohlo, jenže vtipů je pomálo, proto temnou atmosféru stejně zcela neudusil. ()

Reklama

Lucina84 

všechny recenze uživatele

V té době se nám Jim Carrey upsal do paměti jako komik v komediích Ace Ventura nebo Maska a podobně. Tady si zahrál roli narušeného šílence (nebo spíš chudáka), na něhož v dětství matka neměla čas a jeho nejlepší kamarádkou byla sama televize. A tak si ztotožňuje realitu s fiktivním světem z filmů. Jim Carrey nejen umí hrát pozitivní role, ale i role záporáků a tady to taky dokazuje. I já jsem se bavila stejně tak, když hrál zápornou roli ve filmu Batman navždy (1995), hádankáře. Hlas Bohdana Tůmy film rovněž podtrhuje. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejen pro Stillera mám slabost, ale také pro Carreyho a Brodericka. Proto nemohu jít pod 2 hvězdičky, i když je film opravdu na hraně a možná by si tu pomyslnou "jedničku" zasloužil. Stiller ještě není takový rejpal a nevyužívá filmové klenoty minulosti. Jim Carrey ještě nebyl megastar, která by utáhla i největší kravinu roku a Matthew Broderick ... ještě nebyl ženatý se Sarah Jessicou Parker (a ta ještě netočila Sex ve městě) tak nemohl získat roli ve větším filmu. Možná i proto vznikl tento šílený pokus všech jmenovaný, který mnohé zklamal, ale aspoň si těch několik tisíc "kluků od kabelovky" mohlo říct, že pro ně někdo v Hollywoodu natočil malý film... malou poctu jejich práci:). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Odpouštím ti. Doufám, že ti odpustí i můj neurolog." Jim Carrey je v téhle roli nesmírně otravný, příšerný, nesnesitelný... Ale víte co? On takový být měl. Vsadím se, že Ben Stiller a spol. chtěli na plátno přivést jednu z nejstrašlivějších postav filmových dějin a chtěli, aby Matthew Broderick zažil pekelný teror a divák trpěl s ním. A to se jim tedy povedlo. Je to prostě černočerná komedie jako řemen a pointa s verdiktem očekávaného soudu je přímo smrtelná. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (23)

  • Jim Carrey dostal za tuto roli 20 milionů dolarů, a stal se tak ve své době nejlépe placeným hercem. (dezert)
  • Jim Carrey si zopakoval úlohu Chipa v reklame pre telekomunikačný konglomerát Verizon 5G počas Super Bowl LVI v roku 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno