Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý voják, policajt a teenagerka se náhodou potkávají v New Orleans, kde pátrají po původu nebezpečné drogy, díky které lidé nakrátko získávají superschopnosti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (257)

verbal 

všechny recenze uživatele

Peklotyčně slizká a mimořádně otravná otylá nezletilá negrorecitátorka, prvoplánově krutohustý čokoseal Jakub Liškka a jako vždy důkladně progelovaný žužupolicista Pepikh Buzoň-Hulitt honí mezi vyžranými černoškami s kobylími prdelemi. Honí zlé dýlery Iks-menpika, které dělá z narkáčů supernarkáče, a trousí přitom zcela v souladu s globálními bleklivsmetrsáckými rasovými čistkami koncepční vzdělávací a motivační bonbonmoty typu „Tenhle odporný, a priori rasistický systém tě samozřejmě semele, tak mu pomoz tím, že budeš jebat na školu, a radši repuj a dýluj!“ Důkladně poučen touto jasnozřivou edukací jsem se rozhodl spálit všechny své doktoráty, vypatlat se čicháním ředidla a zbriketovat se na solárku, abych nalezl dokonalé uplatnění i v nadcházejícím kulturně rozmanitém světě. Tak mi od teďka říkejte Dýdžej Mamba aka Emidement, a kdybyste potřebovali nějaký urychlovač kriminální euforie, klidně mi pissněte na Tvítr (#Blakpizzbatter). Scénář mého nejnovějšího, totálně horkého videoklipu naleznete v deníčku. Každopádně, ač to má zase hnusný rasistický podtext, tak s přihlédnutím k posledním rychlokvašným přiblblblým Netslusancům pro náctileté i-retardy je to exekučně i jakýms takýms scénářem jednoznačně lepší a docela zábavný průměr. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Netflix jedno období představoval kvalitu, v poslední době je ale spíš takovou továrnou na jednoduché rychlokvašky, které si najdou své diváky a slaví komerční úspěchy, ale nejsou dobrými filmy. Projekt Power je na tom o něco lépe než Old Guard, ale pořád působí nemastně, neslaně, jak po herecké, tak hlavně po režijní stránce, kdy se ve dvou hodinách vyskytuje pramálo zábavy. V tomto případě je to docela škoda, protože námět nebyl úplně marný pro akční zábavu na páteční večer. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání typicky načančaný velkofilm marvelovského střihu - počítejte se zběsilým střihem, vzletnými kamerovými jízdami a kupou zpomalovaček, které mají zvýrazňovat některé z početných akčních pasáží. Režiséři se snaží diváka neustále bavit a hlavně zpočátku ženou příběh kvapem vpřed, ale ruku v ruce s nezajímavým scénářem se jejich snaha stává postupně více a více kontraproduktivní. Divák se dopředu jistě těší na hravé objevování všech možností, které s sebou myšlenka ilegálně distribuovaných superhrdinských pilulek přináší, ale toho se v součtu příliš nedočkáme. Po úvodních dvou akčních scénách, které nám kladné i záporné účinky těchto 'drog' ukazují, a po ustavení tří titulních postav na motivační šachovnici se rozehrává velmi profláklá pohádka plná klišé, která na práci s diváckou zvědavostí úplně zanevře a spoléhá se pouze na oslnění atrakcemi. Ty ale rovněž nejsou kdovíjak dech beroucí (rozpočet byl přeci jen 85 milionů, což už dnes není bůhvíkolik) a režiséři svou inscenací většinou nudí až prudí - vyměklost v oblasti násilí, k němuž přitom řada soubojů či fyzických proměn inklinuje ve značné míře, samozřejmě chápu (je to masovka pro Netflix a je to alá Marvel), ale nebaví mě chaotický střih, temné prostředí a do zblbnutí se opakující montáže vnitřního účinku pilulek, které vlastně začaly být malinko otravné už v Requiem za sen. Herci jsou samozřejmě fajn a hlavně Foxx s Levittem mají potřebné charisma, aby své jinak nepříliš zajímavé postavy udrželi nad vodou, ale navzdory sympaticky načrtnuté linii ve stylu buddy-movie se zkrátka nedaří vyvolat upřímný zájem o jejich osudy - dopředu se dá bezpečně odhadnout, jak příběh dopadne, a ukončení na způsob průměrného akčňáku s evidentní absencí přívlastku 'super' před jmény hrdinů je zklamáním jako hrom. Nemluvě o tom, že největší MacGuffin příběhu zůstane v součtu v podstatě nevysvětlený a působí jenom vynuceně.... Jako úspěšná jednohubka na Netflixu si film svůj účel bezesporu naplní, neboť obliba superhrdinské tematiky je stále na vrcholu, avšak v tomto případě se zkrátka očekávalo více než jen rutinní spotřební produkt na zaplnění programu. Natočit opravdu jen našlapaný desetiminutový kraťas, udělali by tvůrci mnohem lépe. 45% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(73%) Netlfix nám tu naservíroval další film. Průměrné hodnocení zde na CSFD mě nechalo ledově klidným. Tentokrát půjdu trochu proti proudu. Říkal jsem si, jestli mám dát 3 nebo 4*, ale nakonec jsem ty slabší, ale zasloužené čtyři udělil. Mě to od začátku do konce bavilo, nemělo to hlubší nedostatky, nenudilo to, i když bych některé scény víc popohnal a možná tak 10 min zkrátil. Spíš bych upravil akci, která nebyla úplně profesionální, ale dalo se na ní koukat. Mě hlavně bavil děj a 3 ústřední postavy Gordona-Levitta, Foxxe a Fishback. Zajímali mě jejich osudy, jak vše skončí atd … Krom toho to má zajímavý nápad a i vcelku solidní efekty (v rámci rozpočtu samozřejmě, některé byly horší). Krom toho snímku vévodil solidní soundtrack, který se ale dal poslouchat jen zde. No, co k tomu dodávat? Ještě jednou si to za dobré nálady ještě pustím. Vyloženě nenadchlo, ale ani neurazilo, proč ne? ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Vituál a technická stránka je super, sem tam do očí bijící CGI, ale na Netflix dobrý. Připomínalo to Push (který bylo hrozný) a něco na způsob Bright (taky hrozný), takže z tohodle ranku mi to nepřišlo zase tak zlý. Herecky to bylo taky příjemný a že tam byl samej nigga? Who cares, existuje větší hromada hoven než je tohle a lidi si to chválí, takže tady zavřu obě oči a dám tomu 4* a.k.a 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Jeden z hrdinů má schopnosti po krevetce Alpheus digitalis. Tvrdí, že svou oběť dokáže zasáhnout tak velkou rychlostí, že se okolo ní vypaří voda a okolní teplota dosahuje teploty o 8 000 °C vyšší, než je na povrchu Slunce. Extrémní stlačení vody klepety krevetky ve skutečnosti na několik mikrosekund dokáže vytvořit teploty „jen“ okolo 4 800 °C, což je asi o 800 °C více, než jsou nejnižší naměřené teploty uprostřed slunečních skvrn. Průměrná teplota povrchu Slunce se pak běžně udává na 5 500 °C. (kirmakX6on)
  • Natáčelo se v New Orleans (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Frank (Joseph Gordon-Levitt) ve filmu většinu času nosí dres s číslem 37, se kterým hrál bývalý hráč amerického fotbalu a týmu New Orleans Saints Steve Gleason. (NiWi)

Reklama

Reklama