Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý voják, policajt a teenagerka se náhodou potkávají v New Orleans, kde pátrají po původu nebezpečné drogy, díky které lidé nakrátko získávají superschopnosti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (257)

Marze 

všechny recenze uživatele

I tento film stojí na osvěžujícím nápadu a neokoukaných kulisách: odehrává se v chudinských částech New Orleans, které symbolizují systémové selhání a jakousi "novou divočinu" podobnou té, kterou před lety představil vynikající anti-fantasy snímek Divoká stvoření jižních krajin režiséra Benha Zeitlina. Nová droga Power lidem odemyká skrytou genetickou superschopnost - avšak pouze na pět minut. Do rukou bezmocných se tak dostává lákavý zdroj moci, který okamžitě vede k nárůstu násilí a pochybnému naplnění vlastních tužeb. Právě v Robin, kterou energicky ztvárnila talentovaná Dominique Fishbacková, se nejvýrazněji koncentruje sociální poselství filmu. Afroamerická teenagerka se pokouší vystoupit ze zakletého systému, který v New Orleans zkolaboval a nikdy už se neprobral. Project Power chce být v první řadě frenetickým thrillerem se cyberpunkovými prvky. Nechybí mu solidní vizuální řešení rámované urbanistickou nocí, neony, slumy i kluby. Atmosféra je vtahující. Nakonec ale film zrazuje podobná věc jako spoustu dalších původních snímků od Netflixu: není ničím víc než součtem dílčích kvalitních částí, které však nevytváří funkční celek. Zádrhelů je celá řada. Vedle těkavosti a nedotaženosti nápadů je to především naivita, s jakou filmu přechází od vážnosti k nadsázce. I kladně naladěného diváka tato nevyrovnanost staví do pozice někoho, kdo si film může užít a ocenit jeho nápaditost, zároveň ale musí neustále omlouvat ledabylou návaznost scén a chabou dramatickou stavbu.To samé platí o audiovizuálním balení. Na jednu stranu se jedná o solidně vyhlížející a znějící produkt, který ale zejména v oblasti triků a střihu akčních scén mnohdy působí lacině. Cyberpunkový soundtrack Josepha Trapaneseho vyznívá ploše, spíše jako podkres futuristické počítačové hry. O to výrazněji z něj pak vystupují životné hiphopové prvky. A konečně: Project Power nemá kvalitního záporáka.Vzhledem k tomu, že nabídka hlavních streamovacích platforem stojí zejména na kvantitě, zařadí se Project Power nejspíš do zástupu filmů, jejichž nevytěžený potenciál brzy zavalí vlna dalších nedopečených projektů. Pozornost publika má tak krátké trvání, že na nějakou lítost prostě není čas. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Taková alternativa pár (to už je to 11 let!?) starého PUSH pro černochy. S rapem a kecama o podřazenosti. Celkem to odsýpá, ale generický příběh rychle sejde z mysli i když prvotní nápad a svět ve kterém se odehrává jsou zajímavé. Díky hereckému obsazení a prostředí New Orleans se ovšem na POWER velice dobře kouká. Akční scény jsou docela působivé, ale nic co už jsme před tím neviděli. Přesto velmi dobrá televizní jednohubka. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Jamie Foxx a Joseph Gordon-Levitt jsou herecky sice fajn, ale když nemají co hrát, je to těžké. Project Power je dalším generickým filmem od Netflixu, kde byly povinně dodrženy všechny rasové kvóty a kde minimálně jedna scéna obsahovala zcela adresnou kritiku rasistického bělošského chování. Začínám z toho být už unavený. Jsem přirozeně srozuměn s tím, že rasová tématika je dneska v kurzu a že Netflix musí jít s dobou. Tohle současné paradigma ale nemůže zastřít fakt, že z filmařského hlediska je tenhle film po všech stránkách podprůměrný a ten apel na #blacklivesmatter tu působí strašně vyprázdněně. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Netflix jedno období představoval kvalitu, v poslední době je ale spíš takovou továrnou na jednoduché rychlokvašky, které si najdou své diváky a slaví komerční úspěchy, ale nejsou dobrými filmy. Projekt Power je na tom o něco lépe než Old Guard, ale pořád působí nemastně, neslaně, jak po herecké, tak hlavně po režijní stránce, kdy se ve dvou hodinách vyskytuje pramálo zábavy. V tomto případě je to docela škoda, protože námět nebyl úplně marný pro akční zábavu na páteční večer. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec hodnotené z guilty pleasure hľadiska, pretože od istej mega wtf scény s Rodriguom Santorom zhruba v polovici stopáže asi každému dôjde, že sa pozerá na nechcený trash. Pritom atmosféra by ušla, prostredie New Orleans sa k zápletke hodí a Jamie Foxx je dobre obsadený. Naopak Joseph Gordon Lewitt sa hrá na drsňáka a je to skrátka iba smiešne. Film sa berie smrteľne vážne, až na dve vtipné scény, čo je len ďalší faktor, prečo sa budete, ak vôbec, baviť na účet tvorcov. Ak by nešlo o superhrdinskú zápletku, ale droga by mala iba funkciu dobrého kšeftu, Project Power by mohol byť akceptovaný ako "normálny film" a nielen ako nepodarok, ktorý si istá časť publika môže zvláštnym spôsobom užiť. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Frank (Joseph Gordon-Levitt) ve filmu většinu času nosí dres s číslem 37, se kterým hrál bývalý hráč amerického fotbalu a týmu New Orleans Saints Steve Gleason. (NiWi)

Reklama

Reklama