Reklama

Reklama

Vítězové a poražení

  • USA Any Given Sunday (více)
Trailer

Klubu miamských Žraloků, které vede stárnoucí trenér Tony, se poslední dobou příliš nedaří. V zápase s minnesotskými Delfíny jsou zraněni oba quarterbackové a trenér musí poslat na hřiště zcela neznámého mladého černocha Willieho Beamena, který se okamžitě po nástupu pozvrací. Podaří se mu sice touchdown, ale vinou Tonyho taktické chyby mužstvo opět prohraje. Tony se potýká nejen se špatnými výsledky, ale také s tvrdou majitelkou klubu Christinou Pagniacciovou. Netají se před ním, že se chce zbavit vynikajícího, ale stárnoucího Rooneyho stejně jako odepsaného černocha Lavaye. Při dalším zápase se sice Beamen opět pozvrací, potom se však neobvyklým způsobem hry postará týmu o první vítězství po dlouhé době. Rooney sice stále patří k oporám mužstva, ale cítí se unavený a chce s fotbalem skončit, což s nelibostí nese jeho manželka Cindy, která odmítá pochopit jeho vyčerpání. Fotbalová asociace hodlá zahájit kárné řízení s Christine kvůli nekalým obchodním praktikám. Blíží se poslední zápas a Tony promlouvá v šatně k hráčům, ve snaze vyburcovat je k maximálnímu výkonu. Jeho projev přeroste v osobní zpověď a úvahy o filozofii hry, které trenér věnoval celý život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

Webb 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch lepších sportovních snímků made in USA. Takový režisér jako Oliver Stone to dobře zvládá, stejně jako herci, kterým nemám nic co vytknout. Že je Al Pacino výborný herec já už dávno vím, tady mě spíše překvapila Cameron Diaz, jenž zahrála svojí roli na jedničku. Any Given Sunday má minimum hluchých míst, opravdu to dobře plyne, ničím ale nepřekvapí a po zhlédnutí skoro nic nezanechá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Športová dráma ako lusk, v niektorých ohľadoch ešte lepšie ako typická Costnerovčina. Americký futbal je síce pre mňa španielska dedina, ale aj tak som si to užil. Je tu všetko čo na tomto žánri mám rád. Zaujímavá zápletka, pekne rozložený emocionálny náboj, perfektné herecké výkony a slušná atmosféra pri jednotlivých zápasoch. Z filmu srší charakteristický Stoneov režisérsky rukopis, čo sa tiež výraznou mierou podpísalo pod jeho úspech. Aj keď stopáž nepatrí k tým kratším, nenudila ani jedna minútka. Maximálna spokojnosť. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na první pohled forma vítězí nad obsahem. Celým filmem spirálovitě prolínající hudba, která je rovnocenným protihráčem dynamicky nádherných zápasů sportu, jenž jednoznačně patří k těm nejtvrdším a svým smyslem nejzákladnějším, utvrzuje dojem životnosti, energie, pohybu a síly. Do zákulisí amerického fotbalu samozřejmě příliš nevidím, a proto nemohu říci, na kolik procent mám všemu věřit, ale stejně mně připadá, že se jedná o jeden z mála kolektivně-sportovních filmů, jenž se snaží fenomén sportu nahlížet v celé jeho komplexnosti, nejednoznačnosti a rozporuplnosti. I to závěrečné rozuzlení, ač tolik podobné všem těm dnes již zoufale okoukaným patetickým sportovním finále, v sobě nese notnou dávku ironie a sarkastického nadhledu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

film o sportu? takhle nějak bych si to představoval! zápasy, tréninky, nevěrili by jste, co všechno se děje v šatně o přestávce. večírky, recepce,... . samotný zápasy, to je jeden velkej videoklip. přehlídka herců (C.Diaz je přesvědčivá jako málokdy, Al Pacino - to je jasný) i neherců, kde každý hraje a dělá to svoje a nestará se o nic, než o svoji práci. stejně jako ve fotbale. ale nebyl by to O.Stone, aby zde na něco nepoukazoval. pojal fotbal jako válku. je to taková fotbalová ,,četa". fotbalisti - žádní Einsteini -, hrají za každou cenu (zdraví), pro peníze, slávu. na každou hvězdu dře ,,X" negrů, které nikdo nezná. vše pevně v rukách drží majitelé, kterým jde jen o zisk. má to samozřejmě svoje následky. ale ty nikoho kolem nezajímají. vždyť v tom šíleným tempu jde jen o ty centimetry. ty jsou rozdílem mezi vítězem a poraženým. cestou mezi životem a smrtí. a při posledním míči, kdy na hřišti vydává zvuk úplně všechno, střih nás nenechá v klidu a já mám ve tváři výraz, jako bych celej život nedělal kromě americkýho fotbalu nic jinýho. hlavně musím hrát jako chlap. vždyť jde o centimetry! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo velmi mile prekvapeni, americkej fotbal nijak zvlast nesleduju a ani moc neznam jeho pravidla, ale tenhle film to byla proste jizda. Nejlepsi sportovni film. Hercum nemam co vytknout, Al Pacino predvadi dalsi ze svych uzasnych vykonu, Cameron Diaz predvadi jeden z nejlepsich vykonu kariery, Dennis Quaid hraje taky skvele (jen mi tam moc nesed, vypadal spis jak nakej tatka nez sportovni hvezda). Cely druzstvo vypada jako opravdovy druzstvo a Jamie Foxx je taky skvelej. Jen mi trosku prislo, ze forma vitezi nad obsahem. Precejen se tu jen strida utkani, rozhovory, utkani. Jednotlivy utkani jsou tak svizny a nadupany (navic s vybornou hudbou), ze jsou minimalne na 6* a kdyz zrovna neni utkani tak to je na hodne dobry 4*. Vubec mi nevadila delka, protoze film je v takovym tempu, ze to utece jako nic. Jeden z nejlepsich filmu od Stonea a diky zaverecnemu Al Pacinovo proslovu by se klidne dalo natocit pokracovani. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (34)

  • Al Pacino prohlásil, že po sérii policistů a gangsterů si roli odlišného charakteru vyloženě užíval. (Dr Lizal)
  • Tým, který ve filmu trénuje Tony D'Amato (Al Pacino), se jmenuje Miami Sharks. Skutečný miamský tým se však nazývá Miami Dolphins. (korbitch22)
  • Ve filmu je přes 3 000 střihů. Střih vychází na každé 3 vteřiny. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno