Reklama

Reklama

VOD (1)

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak schválně, jestli jsem to dobře pochopil. Draftuje se ragby zpotvořené pro negry a tlusté lopaty. Jedničkou má být nějaký sličný metrosexuál, který je prý úžasný. Kostěj jej chce, ale bohužel letos netahá solviny z klobouku jako první. Naštěstí mu brnkne nějaký strejc s Arizony, který první je, taky sice chce sličného metrosexuála, ale vlastně jej nechce, protože vyvádí nějakou skvělou fintu, a tak své prvenství vytrejduje s Kostějem za tři budoucí roky jeho prvních tahů. Kostěj je tedy v první lajně, má metrosexuála v kapse a doma v Klívlendu, ale nakonec si jej stejně nevybere, protože také kuje jakési fikané pikle. Poté Kostěj brnkne chlápkovi do Bostnu a vytrejduje s ním své následující tři toky druhých tahů tak, aby se ve druhém kole dostal před strejce z Arizony, co mu předtím pustil toho metrouše. No, a pak už není nic jednoduššího, než znovu zavolat strejci z Arizony, metrosexuála mu vrátit a vzít si zpět své první tahy v následujících třech letech. Kostěj, zdá se, vyhrál!! Nemá sice metrosexuála, kterého chtěl, ale vlastně nechtěl, protože mu nepřišli kluci z týmu na narozky, ale místo něj má nakonec dva negry za cenu jednoho a navrch nějakého, prý tutového, kopáče. Že zvítězil, to jsem poznal lehce, všichni křičeli „hurá“ a plácali ho po ramenou. Prostě piss of kejk, finta zřejmě vyšla, akorát jsem na to čuměl jako hajzlbába na kvantovou rovnici. Ti kulturně zdegenerovaní čuráci už jsou evidentně schopni udělat telenovelu i z binga pro downy. Ale jinak film je to pěkný, takový barevný, samé letecké záběry stadiónů a tak…. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí musím říct, že Kevin je prostě boží. Jsem úplně trapnej, co jsem si o něm ze začátku myslel (ani jsem mu to neřekl, to je jasný). A řízení týmu amerického fotbalu je také trochu jiné, než jsem čekal. Musí se u něj i přemýšlet - jako třeba jestli tě chce někdo ojebat zleva, nebo zprava, a to není sranda! Kevča proto předvádí tak brutální plánování v plánech plánů jiných plánů ostatních manažerujících pánů a paralelně stíhá vyjebávat s vlastním šéfem a kazit pikle trenérovy tak brilantně, že by se z toho zavařil baronu Harkonnenovi Piter, pročež to nakonec celé díky jeho genitalitě dopadne tak, že jsem jen útrpně zavyl "no to mi poser záda" a pro jistotu popohnal titulky na konec, abych zjistil, zda to celé náhodou přeci jen nekončí tak, jak zde naznačil Gilmour. Protože ono to k podobné hrůze fakt směřovalo! ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že je to film jen pro fanoušky amerického fotbalu. Já jím tedy rozhodně nejsem a bavilo mě to. Zákulisí vrcholných týmů a napětí při draftu je zajímavé samo o sobě a je celkem jedno, jakého sportu se to týká. Film o hokeji nebo baseballu by se asi moc nelišil. Dobrý střih a práce s kamerou, líbily se mi záběry na stadiony týmů uvádějící vstupy jejich představitelů do děje, příběh měl velmi dobrou dynamiku, za ten patetický konec a některé postavy bych nejraději dal jen tři hvězdy, ale s ohledem na předchozí poměrně kvalitní práci ponechám slabší čtyři. Postava utajované přítelkyně, která zasvětila život fotbalu, se vážně naprosto nepovedla, bez ohledu na fakt, že ji hrála Jennifer Garner. Stážista podle klasické šablony zmateného nováčka na právě vysoce exponované pozici to už byl vrchol zbytečnosti. Kevin Costner naopak předvedl slušný a docela věrohodný výkon. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fajn námet o celom tom pôsobivom zákulisí vyjednávania pred draftom a počas draftu. Aj keď hneď na úvod musím povedať, že oveľa viac by som ocenil, keby bol sfilmovaný radšej námet z hokejovej NHL, keďže NFL ide prakticky úplne mimo môjho športového sledovania a fandenia. Nuž, ale aj toto bolo zaujímavé a pekne vystihnuté aké šachy sa odohrávajú medzi manažérmi veľkých klubov. Aj keď musím s poľutovaním uznať, že ten záver mi prišiel dosť absurdný. Hlavne keď Seattle Seahawks vymenili všetko to čo ešte pred pár hodinami získali a v podstate boli zmierení, že Boa aj tak mať nebudú. Áno, šport síce často postráda logiku, ale žeby až takto? No nie... ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Moc příjemnej příběh, něco, co na trhu neni tak profláklý, jediný co stojí za zmínku je asi Moneyball, jinak tenhle film ve svym žánru ale nemá konkurenci. Fakt jedno z mála příjemnejch dramat, a to říkám přes to, že mě americkej fotbal absolutně nezajímá.. Čekali jsme 30 let na další Reitmanův dobrej film, a dočkali jsme se.. Doporučuju shlídnout. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Filmování probíhalo na Manhattanu v New Yorku a v aquaparku Wildwater Kingdom v ohioském městě Aurora. (reich)
  • Vo filme sa objavil aj Roger Goodell, od roku 2006 komisár (výkonný riaditeľ) profesionálnej ligy amerického futbalu NFL – v scéne pred zahájením Draftu víta v MVP lóži majiteľa Clevelandu Browns Anthony Molinu (ktorého hrá Frank Langella). (marlon)
  • Příběh se měl původně odehrávat v zákulisí týmu Buffalo Bills, ale Cleveland se pro potřeby filmu nakonec hodil lépe. (007.)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama