Reklama

Reklama

Takoví normální zabijáci

  • USA Natural Born Killers (více)
Trailer 2
USA, 1994, 118 min (Director's Cut: 122 min, Alternativní 114 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Woody Harrelson a Juliette Lewisová jsou dva mladí sérioví vrazi, kteří se stali miláčky bulváru díky senzacechtivým médiím v čele s Robertem Downeym Jr. Tisk informuje o vražedném řádění manželů, které si vyžádalo 52 životů... Režisér Oliver Stone namířil příběh milenecké dvojice amorálních zabijáků, kteří milují vraždění stejně jako jeden druhého, proti soudobé pop-kultuře, fascinované jakýmkoliv projevem zla. Autorem námětu tohoto kriminální dramatu je Quentin Tarantino. Inspirací pro brilantně šokující snímek Takoví normální zabijáci byla divácká obliba reportáží a rozhovorů s masovými vrahy, z nichž se působením televizního média staly slavné a někdy i oblíbené osobnosti. V tomto prostředí paradoxně sláva podněcuje touhu po krvi, bulvární novináři stoupají stále výš a celému národu připadají vraždy zábavné. Zatímco Tarantino ve svých vlastních filmech tyto jevy rád provokativně paroduje, Stone se pokouší o krutě angažovanou a zároveň atraktivní výpověď o iracionalitě násilí v moderním světě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (634)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Násilí a média mohou klidně fungovat samostatně, ale když se dají dohromady, hned jim jde práce líp od ruky... Stoneova masturbační montáž animace, zadních projekcí, videonahrávek, předních projekcí, prostřihů a bůhví čeho ještě na téma hledání hranice, kde v moderní Americe začíná humor v oblasti úzkého spojenectví zločinu a masmédií. Snaha udělat si legraci ze systému, z pojmů jako spravedlnost a správnost či konceptu, jenž předpokládá, že existuje dobrá a špatná cesta, nic mezí tím. Sám levicový prudič Oliver tvrdí, že náplní jeho filmu je hlavně násilí a nemůžeme v něm hledat nějaký apel. Má pravdu, krom soundtracku a Sizemoreova Scagnettiho na mě nijak neapeloval… A pro ty, co za tím vidí Tarantina, mám tohle: „Nemusíte se bát, že ve filmu poznáte mou práci. To celé je záležitost Olivera Stonea. Z filmu je to hodně poznat, takže kdo ho má rád, ocení i film. Ty, kterým se to nelíbí, budu mít rád zase já.“ Toliko citace šílence z videopůjčovny, který ostatně tvrdí, že by byl radši, kdyby mu Stone jeho scénář ukradl.. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zatímco u Mechanického pomeranče mi násilí přišlo nutné a místy zábavné, tady se mi zdálo bezdůvodné a v některých případech dokonce surové. Filmu nelze upřít originalitu a několik geniálních scén, stejně jako dementní dialogy a ujeté chování ústřední dvojice. Přes skvělou kameru to na mě působilo chaotickým dojmem, takže s hodnocením výš nepůjdu. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Natural Born Killers... Hmmm... Jak ho ale do háje hodnotit??? Jako nadsázku? Jako projev člověka - v tomto případě scénaristy, co není úplně "normální" / Tarantino :-) / Režiséra? Herecké výkony? Hudbu? Nick Cave co by spoluautor hudby je zárukou totální depky vždy a všude.. Ať je to jak je to, tak mě ten film děsí a fascinuje zároveň... vím, že o to asi šlo... nadsázka, média,ale přeci........ O.Stone svým kvalitním režijním zpracováním vysloveně "brnká" a mám strach o labilní jedince... :-) Herecké výkony jsou exceletní, ale na to jsme už přeci od Pana Režiséra Stonea zvyklí.... :-) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Na tento film podle Tarantinovského "story" plný absurdit, drsných Tarantinovských dialogů a typického Tarantinovského násilí musíte být zřejmě předem připraveni, jinak ho stejně jako já nejspíš nepoberete:-) Z mého pohledu šlo o trochu zbytečně krvavý a násilný film, tolik nesmyslných vražd na metr čtverečný jen tak pro pobavení obou ujetých psychoušů, sadistů a zvrhlých úchylů, jsem snad v žádném jiném filmu doposud ještě neviděl. Ve filmu bylo zabito přesně 50 lidí! Navíc s mimořádným zájem sdělovacích prostředků, který z Mickeyho a Mallory dělá populární osobnosti! Snímek natočený sice s pečlivou brilantností a formálním provedením, avšak samotný režisérův záměr natočit zřejmě jakousi parodii se bohužel nenaplnil. Film je natočený příliš chaoticky, je zde spousta flashbacků, halucinačních pasáží, prolínání obrazů a barev, rychlých střihů, rychlého střídání hned několika různých záběrů dělaly z tohoto filmu jen jeden velký miš maš, a člověk se občas velmi ztrácel a neorientoval. Neříkám však, že tento vysoce kontroverzní snímek ve své době něco neznamenal, spíše podle mě posloužil jako laciná provokace. Řezník Mickey (Woody Harrelson) se mi po tomto filmu opravdu zhnusil:-(! Pestrá směsice různých hudebních stylů ušla, těch moderních písní je tu opravdu bezpočet. Ujetý film pro ujetý lidi jako jsem já!:-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1994 natočil americký režisér Oliver Stone film "Takí normálni zabijaci" (Natural Born Killers). Tento snímok nesie jeho charakteristický, tak trocha psychedelický, rukopis. Mne sa práca tohto filmára vždy páčila, a i tento titul som si obľúbil. Je to zvrátená, krvavá romanca mileneckého páru, ktorý sa vydá na sebedeštrukčnú vražednú púť. Mickey a Mallory sa utrhli z reťaze a vyhlásili vojnu celému svetu. Postavili sa proti všetkým. Stali sa z nich "Takí normálni zabijaci". Filmársky je to veľmi nápadité a profesionálne zvládnuté. Nie je to žiadna tuctová mainstreamová záležitosť pre popcornové publikum. Je to krimi killer dráma, ktorá má pekelne čiernu dušu. Perfektné je aj herecké obsadenie hlavných úloh. Woody Harrelson a Juliette Lewis to zahrali geniálne. Výborne im to spolu ladilo. **** ()

Galerie (45)

Zajímavosti (61)

  • Oliver Stone si vybral Woodyho Harrelsona do hlavní role né proto, že "má oči vraha", jak se často mylně zmiňuje, ale proto, že Woodyho skutečný otec Charles Voyde Harrelson je několikanásobný vrah. Stone doufal, že násilí, které má v genech, dokáže nějakým způsobem promítnout do své postavy. (fleker)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama