Reklama

Reklama

Držitel čtyř Cen Akademie® včetně ocenění pro nejlepší film a režii – drásavě realistický válečný film (který podle bezprostředních zážitků natočil režisér Oliver Stone) poprvé vychází na Blu-ray u příležitosti 25. výročí svého vzniku. Speciální edice je nabitá výbušnými bonusy, které vám přiblíží špičkové filmové řemeslo. Tom Berenger, Willem Dafoe a Charlie Sheen se představují v hlavních rolích působivého, strhujícího a nemilosrdně brutálního příběhu o tom, co dokáže chaos a hrůza války ve Vietnamu udělat z amerického vojáka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 022)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Četa je mistrovské dílo Olivera Stonea. Skvělé herecké výkony Williama Dafoeho a Toma Berrengera, kteří hrají dva seržanty s rozdílnými názory jak přežít válku ve Vietnamu. Oba zde reprezentují "otce" postavy, kterou hraje Charlie Sheen, nováčka, který právě do Vietnamu přijel. Oba seržanti bojují o kontrolu nad četou, a tím pádem i nad Charliem. Filmu přispívají poutavé bitevní scény, dokonce bych řekl, že bitvy dělají Četu nejlepším válečným filmem své doby. Četa nesmí chybět v žádné sbírce filmového fanouška. Je jedním z mála filmů, na které se můžete dívat donekonečna. Opravdu mistrovské dílo. 4 a 1/2 * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Rejoice O young man in thy youth..“ Od první minuty je zřetelné, že Stone přesně ví, o čem točí. S občanskou válkou v četě vzrůstá počet nepřátel a tváři v tvář tomu každodennímu šílenství je nutno učinit rozhodnutí, na čí stranu se postavit. Adagio for strings od Samuela Barbera vás chytne za srdce, stejně jako osud otcovského seržanta Eliase a vy se v tom válečném světě nenávratně pokřivených lidských hodnot a temných niter vyplouvajících na povrch musíte chtě nechtě ztotožnit s nápisem na Taylorově přilbě (when I die bury me upside down so the world can kiss my ass). ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Možná ne tak hypnotizující jako APOKALYPSA, ale pořád velice dobré. Stone si vzal do parády jeden z nejprovařenějších problémů Vietnamu a vystavěl kolem něho příběh nováčka (vynikající Charlie Sheen), který pln idealismu přichází do tohohle pekla. To na čem ČETA stojí jsou úchvatné záběry, prvotřídní akce a herecké výkony všech zůčastněných. Za zmínku kromě Cheena rozhodně stojí špičkový Willem Dafoe a lehce zvrácný Tom Berenger. Dokonce se tady v jedné ze svých prvních rolí mihne Johnny Depp, tak ho neprošvihněte. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone nám naservíroval svým scénářem jeden z nejrealističtějších filmů z války ve Vietnamu. Poukazuje na hrůzy války, strach, přátelství, ale i na to, že ne vždy stojí všichni při sobě. Snímek, který dal světu režiséra a scénaristu Olivera Stona, či herce Willema Dafoa a Charlieho Sheena. Všechny čtyři Oscary zcela poprávu, ale ještě bych dal Oscara Wilemu Dafoovi za vedlejší roli. Určitě se Četa může zařadit po bok snímků jako je Apokalypsa či Olověná vesta. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejlepší válečný film z Vietnamu, který zanechává ultrahluboký dopad. Stoneův nápad vytvořit drama jednotlivce na pozadí konfliktu fanatického velitele a chlapa s dobrým srdcem je prostý a zároveň geniální. Díky atmosféře a strhující režii jsem se Taylorem stal já a na konci jsem se ptal, jestli bych spoušť zmáčknul. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (80)

  • Ve scéně, kde poručík Wolfe (Mark Moses) přijde k mužům, kteří hrají karty, si jeden voják prohlíží časopis Playboy z březnu 1971. Film se ale odehrává v roce 1967. (Gordy34)
  • Barnes (Tom Berenger) používá nůž Cold Steel, který se ale nevyráběl až do roku 1980. (Gordy34)
  • Po závěrečné bitvě má na sobě seržant Barnes (Tom Berenger) triko sice špinavé, ale neporušené. Chvíli poté, když k němu přistoupí Chris (Charlie Sheen) s namířenou zbraní, jsou na triku velké díry a má jiný odstín zelené barvy. (heavy66)

Reklama

Reklama