Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy vás život náhodně dostane do situace, kterou nečekáte, ale musíte se s ní vyrovnat jako chlap! Nataša a Dominik se neplánovaně stanou rodiči. Nataša, úspěšná designérka hraček pro děti, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak se dohodnou, že hlavní část péče o novorozence převezme jako otec na mateřské dovolené Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, že mu poskytne dostatek času napsat konečně knihu, kterou dlouho plánuje. Chyba lávky! Dominik musí vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku vůbec zvládnul péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití. Díky soužití s malým človíčkem však také objeví, kolik podob může mít láska… (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (269)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Knižní   předloha je teda poznat a asi bude vtipnější. Ostatně, film by mohl více přitlačit na pilu a není obsahově nějak nabitý,   ale dá se to pohodově společně sledovat (je to v podstatě rodinná komedie), má to tempo, dobře to vypadá a Mádlovi tahle komediální poloha sluší a zvládá ji suverénně se skvělou mimkou. Ještě  teda začínám mít slabost  pro skvěle se doplňující manželské duo  Tomicova-Malý. Jedna recenze měla titulek: Konečně slušný český mainstream. A to můžu v podstatě  podepsat.  Hlavní duo jinak mělo i zajímavý byt.:D ♪Plakalo bejby, plakalo vám. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Rádoby moderně "nad věcí" rodinná komedie k obětavému pečování o maličkého pekelníka neříká nic objevného a svěží, trefné, leckdy až cynické glosy často přetavuje do upachtěné grotesky. Záměrně, ovšem skutek spíš utek. Sympaťák Jiří Mádl veškeré "pády" ustává s přehledem, proto také v průběhu hezky funguje (ne)racionální znovunavazování romantického vztahu s příjemnou Terezou Voříškovou. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie o neplánovaném těhotenství a kreativním řešení vzniklé situace.. Pro Terezku mám slabost a i v tomto snímku se mi líbila, k tomu jedním dechem dodávám, že se mi zamlouval pár Pavla Tomicová a Ondřej Malý, v rolích rodičů byli báječní.. Závěr byl sice předvídatelný, přesto mi udělal radost, velice mě těší, že v dnešní bláznivé a uspěchané době tvůrci dali prostor klasické a normální rodině - máma, táta, dítě.. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Adaptace, která asi splnila očekávání. Ale jak pro koho. Já asi moc nepoznám rozdíl mezi tím, kdy se dívám na tuto bláznivou komedii, která rozhodně má nedostatky a třeba mezi o deset procent lepší Okupací, která nyní sbírá jednu cenu za druhou, tak je to docela nepoměr. Jasně, tohle není glorifikační materiál, ale určité odlehčení, hraní si se střihy a nějak pojímání to inovačně za mě vyznělo skvěle. K tomu hudba je trochu výlet do navázání na Sám doma. Až nečekaně dobře. Pokud mám pokračovat v menší spojitosti s Okupací, tak samozřejmě se nedá srovnávat pointa díla, která v onom filmu je silná, ale občas zakopává o svou vlastní snahu o chytrost a hlavně nečekaně špatné herecké výkony. To se zde prostě neděje a tím pádem to mám na rovné úrovni a toto hodnotím, jako dobrý film. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, kamera je slušná a na Rambu v sexy šatečkách se dobře kouká, ale to je asi tak všechno. Zblízka už je to horší, neb Tereza má neustále stejný výraz obličeje, ať jí někdo sdělí něco velké, nebo malého, pozitivního, nebo negativního, prostě jen tak "čumí". Největší její hereckou scénou je, kdy při rozhovoru s kolegou v kavárně se dívá v mobilu na video ze svého bytu, co ten její ještě ne manža provádí, a pak se začne smát. To vypadalo tak děsivě nedůvěryhodně! Mádl oproti Tereze vládne dvěma výrazy - udiveným a zamyšleným - které patřičně podle potřeby střídá, aby to jako bylo vtipné. Jinak minimálně třetina filmu je o ničem - kdo zažil porod s manželkou, může si zopakovat plus minus průběh, kdo zažil děcko doma, může si plus minus zopakovat skákání na balonu a uspávání dlouho do noci a samozřejmě celkovou nevyspalost a únavu. Poněkud mne překvapilo, při scénách s přebalováním mimina, že Mádlova postava nechodila s ještě ne manželkou na předporodní kurzy? Tam učí i to, jak děcko koupat. A že by chlap neuměl zapnout pračku (ale dovedl udělat kolotoč s hračkami), to mi přišlo naprosto neuvěřitelné. Ty chlapovy promluvy, co pak vyšly knižně, mi také moc vtipné nepřišly. A pokud vskutku vtipné jsou, pak hádejte, proč nikdy nikdo nezfilmoval Hymana Kaplana a proč to na divadle vedli muzikálovým směrem. Jinak klasická klišé romkomů a ta scéna s koněm a hudbou z Indiana Jonese naprosto neústrojně vložená, nevtipná a blbě natočená a střižená. Ale jo, u cílové skupiny maminek to nejspíše úspěch v kinech mělo. Btw, docela by mě zajímalo, kolik centimetrů měří Mádl, a kolik Ramba. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Skutečná manželka a syn Dominika Landsmana se nejmenují Nataša a Čeněk, jejich skutečná jména dlouhodobě drží v tajnosti. Stejně tak jeho syn ve skutečnosti nemá dědečka v kouzelné zemi Sedmimoří, jak je uvedeno v knize „Lapuťák a kapitán Adorabl“. (vojtaruzek)
  • Malého Čeňka hrajou ve filmu tři batolata. (Duoscop)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama