Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Svěrák vás ve fantastické, žánrově těžko definovatelné podívané zve do světa za televizní obrazovkou, kde se to hemží lidskými obrazy žijícími z naší energie. Nesmělý outsider Olda je jednou z obětí. Celková ztráta energie se nedá léčit aspirinem, a tak Oldovi posílenému energií ze stromů a nečekanou první láskou nezbývá jiné východisko, než tasit ovladač, zavěšený proklatě nízko u boku. Po vzoru amerických Terminátorů, Likvidátorů a Predátorů se pouští do boje s neporazitelnou televizní hydrou. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (404)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nenadchlo mě to a neoslovilo mě to. Petr Forman nebyl špatný, ale mnoho věcí ve filmu vůbec nefungovalo. Svěrákova mírně arogantní režie zvysoka kašle na diváka a místo kloudného příběhu solí na diváka jednu samoúčelnou trikovou scénu za druhou, budící dojem, že se tvůrci chlubí a vzkazují americkým kolegům, že to, co dovedou oni, my dovedeme taky. V příběhu mně chybělo větší zaujetí pro diváka, protože na mě s každým obrazem prostupovala plytkost a nedokázal jsem se do příběhu ponořit. To je evidentní dramaturgické selhání. Film se totiž jen obtížně dá žánrově zařadit, ale ačkoliv si troufne míchat snad všechny filmové žánry včetně akčního, nedokáže je skloubit dohromady. A tohle mě nebavilo. Film mě fakt nebavil anebo jsem čekal, že bude koukatelný. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tento film proste milujem. A nie len pre jeho myšlienku. Zbožňujem aj jeho atmosféru a v mnohých scénach pokoj, ktorý z nich vyžaruje. Tichý hlas Petra Formana a charizmaticky krásnu Editu Brychta, ich elektrizujúcu kombináciu, smrkajúceho filozofa Svěráka aj scény s nasávaním energie. Nemá to chybu :-) ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu Obecné školy při nominacích na Oskary začal Jan Svěrák věřit v celosvětový úspěch. Scénář k tomuto filmu proto taky společně s Janem Slovákem psali přímo pro hollywoodské hvězdy - konkrétně pro Toma Hulce a Seana Conneryho - navíc s nadějemi na opravdu vysoký rozpočet. Přestože nakonec všechno dopadlo úplně jinak, v hlavních rolích vidíme Petra Formana se Zdeňkem Svěrákem a jediný finančně náročný 'výstřelek', který Svěrákovi nechali, je vypuštění přehrady za milion, vznikla výborně natočená parodie na typické hollywoodské trháky, která si získává fanoušky i po letech. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Čoveče, co s váma ty ženský dělaly?" "Asi všechno doktore." "To bych taky rád někdy zkusil. Ale pochybuju, že by mi to Marta dovolila." ________ Jak již jednou pravil lidový pranostik Jan Werich: "Televize není nepřítel. Televize se dá vypnout." – tvůrčí duo Svěrák/Svěrák tuto tezi posléze inovativně implementovalo do jednoho z nejoriginálnějších českých snímků – 'Akumulátor 1'. Viděl jsem totiž nespočet filmů – ale tak raritní nápaditou žánrovku, navíc v tuzemsku, jen tak neuvidíte. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Já jsem nikdy nepatřil k fanouškům ani obdivovatelům Jana a Zdeňka Svěrákových a Akumulátor 1 tento můj postoj rozhodně nezmění ani neupraví. Navždy zůstanou nejspíš nepřekonatelné Jízda, Kolja a Vratné lahve. Ostatní počiny mě za srdce tolik nechytly a ty v posledních letech méně a méně. Rád se však nechám překvapit. Třeba letos :-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (53)

  • Názov filmu Akumulátor 1 mal zmiasť divákov, mali si myslieť, že existujú aj pokračovania. (Raccoon.city)
  • Scéna v bazénu tantrického kurzu se natáčela v Budapešti v lázních Gellért. Oldu si dámy podají ale v jiném bazénu, než ve kterém pak plavou prostěradla „po akci“. (gug)

Související novinky

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

18.07.2018

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady 2018 navazuje na úspěch předchozího ročníku, který navštívilo přes třicet tisíc fanoušků nejen filmové hudby. Ti měli možnost… (více)

Reklama

Reklama