Reklama

Reklama

Želvy Ninja: Mutantí chaos

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (více)
Trailer 19

Kdyby nepřišli do kontaktu se záhadným zeleným slizem, byli by obyčejnými želvami z kanálu. Kdyby nepotkali zmutovaného krysáka Mistra Třísku, nestali by se mistry bojových umění a jmenovci legendárních renesančních umělců – Donatello (Donnie), Michelangelo (Micky), Leonardo (Leo) a Rafaelo (Raf). Jinak jsou to ale úplně normální teenageři, kteří milují dobrodružství a nesnášejí nudu. Té mají poslední dobou poměrně dost, protože Mistr Tříska je úzkostlivě střeží v jejich kanálovém doupěti. Má totiž celkem oprávněný strach, že by je lidi nepřijali. Jenže i sebelepší opatření má své skuliny a jednou takovou želví kluci proniknou a narazí na April, obyčejnou lidskou holku, která sní o tom, že se stane neohroženou reportérkou. Spolu s ní se rozhodnou vyrazit po stopách Supermouchy, tajemného vládce podsvětí, na kterého je policie krátká. April věří, že díky tomu konečně prorazí, a želví kluci zase doufají, že jako superhrdiny je svět snáz přijme. Nikdo z nich bohužel nepočítal s tím, že Supermoucha je obklopen armádou zmutovaných bouchačů, kteří se takových zelenáčů rozhodně neleknou. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 19

Recenze (151)

jacko 

všechny recenze uživatele

Hodne zajimavy (rozumej povedeny) vizual doprovazeny fajn zvukem a naslaplym soundtrackem. Scenaristicke upravy postav me nijak nerusily a dejove to celkem odsypalo, teenage tema ok. Co mi ale vadilo hodne, je dabing a predevsim naprosto dementni uchopeni nekterych prekladu (proc tam cpou koncert Vondrackovy a podobny kokotiny?). Za to bohuzel hvezda dolu, snad bude do budoucna prostor pro puvodni zneni, ktere by to mohlo napravit… ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Darebácká neuspořádaná kresba a přidrzlý humor slušící puberťákům, což tyhle 4 želvičky rozhodně jsou. V některých scénách se „zlými“ mutanty se podařilo vytvořit i atmosféru strachu. Takže jo, solidní animák, který není tupý ani podbízivý. SHRNUTÍ: Kdyby si Frankensteinovo monstrum dokázalo udělat kamarády, mohlo to nejenom s ním dopadnout mnohem líp. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem má něco, co mi na moderních animácích tak chybí: hravost. Nejde však jen o hravost formální, protože co si budem, celková radikálně komiksovo-kubistická audiovizuální stylizace využívající jak 3D, tak 2D kreslenou animaci kombinující stop-motion prvky alá Spider-verse či Kocour v botách: Poslední přání nemá sebemenší chybu. Jde však i o hravost příběhovou, jelikož tenhle animák reinterpretuje a pojímá legendu o želvích ninjích z New Yorských stok tak, jak si Mikey, Leo, Raph a Donnie odjakživa zasloužili – tedy jako legendu o hyperaktivních ztřeštěných puberťácích, co maj všechno u zadku. Jde tak o šíleně zábavnou, až funkově nápaditou, tak akorát dětinsky infantilní a neskutečně svěží popkulturní limonádu, která nenese žádnou trapnou stopu zhuleneckých komedií Setha Rogena, která se nebere moc vážně, a přitom dokáže nabídnout emotivní alegorii o překonávání strachu z jinakosti. Takže kdo se taky v předškolních letech těšil v půl šestý ráno na eskapády želvích ninjů (samozřejmě po teleshoppingu s Horstem Fuchsem!) tak ten se tu prostě najde.... 8,5 pizz z 10 ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Nové Želvy mají neskutečný styl, a to hlavně díky kulervoucí akci a parádní hudbě. Taky chválím animaci, která se k mutantům skvěle hodí, a líbí se mi, že i všichni lidé působí tak trochu ošklivě. Není to zkrátka Pixar, kde vypadají všichni dokonale a krásně. Příběhem ani vykreslením postav to sice nedosahuje na úroveň Spider-Verse, ale rozhodně je to nejlepší želví celovečerák. A to mi bohatě stačí. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Kupodivu ne tak otřesný jak jsem se bál! Animace alá Spider man je tím cítit sakra hodně, akorát přeci jenom ten Spidey je o několik vystřelených pavučin jinde a vévodí animákům a hlavně nemá děsivě naanimované lidi!!! A musim teda shodit dabing to opravdu byla býda a jen lituju, že jsem to neviděl v originále! Supr soundtrack :-) ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Film obsahuje jednu potitulkovú scénu. (pds)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Comic-Con čelí krizi

Comic-Con čelí krizi

24.06.2023

Je to pár dní, co pořadatel herní akce E3 oznámil, že se letošní i ten příští ročník ruší. Důvody jsou zřejmé, většina herních společností si začala pořádat své vlastní online konference, a když už… (více)

Reklama

Reklama