Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Děkuji Cs filmu že to tam pouštěj. A co na to ČT? Nic ,-jen sedí a čumí na tu pěknou růžovoučkou nekonfliktní hromádku ničeho kterou nás denně krmí. (-no kdyby náhodou někdy šla Divoká planeta i v tej naší ,,veřejnoprávní" ,tak tipuju že někdy kolem půlnoci na ČT2,jinak by se na to snad proboha mohl někdo i koukat!!) ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Skrytý klenot naší kinematografie a světového animovaného filmu! Kábrt na sebe vzal obrovské břemeno, když po úprku francouzů fiálm ještě nějaké čtyři roky dodělával v obtížné technice dokreslované plošky a podařilo se mu dosáhnout toho, že tento skvost spatřil světlo světa. A Levné knihy dostávají další bod za to, že si na něj pi tolika letech vzpomněly. ()

Reklama

wampilenka 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si zamilovala tento film? Například pro jeho surrealistickou kresbu. Zvířáta a krajinu. Pro oslavu potřeby divokosti a tělesnosti. Kvůli staré náčelnici. Kvůli nápadům, které vypadají, jakoby vyvěraly z dětské fantazie (například originální zhotovování oděvů - Krteček by se divil!). Protože Draagové jsou vznešení a mají vskutku podivné zvyky. Protože film vypovídá cosi o tom, že když se jednu z doplňujících se částí celku snažíme eliminovat, nemusí se to vyplatit. (Do hlavy se mi vtírá srovnání s Avatarem, ale k tomu dodám jen toto: Camerone, naser si.) ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se lekl, že to bude surrealisumus jako od Švankmajera, ale naštěstí jsem se pletl a dostalo se mi skvělé podívané.. Otroci a otrokáři... Divokou planetu by měl znát každý, jak to, že jí nezná nikdo? Asi nesedí každému, poněvadž je to film silně do hloubky a musíte u něj myslet, ale prozříte-li.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, kolik zajímavých kreslených filmů se v Československu za komunistů urodilo. Zajímalo by mě, jak bychom na tom byli, kdybychom byli součástí západního světa. Že by jedna z nejvyspělejších zemí Evropy? Bůhví. Pak bychom si mohli hrát s Německem jako zde zdejší národ s člověkem. Velice zajímavý a pěkný film, který jsem jako malý neznal. V televizi jsem ho nikdy neviděl. O to více mě překvapil. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Roland Topor provedl jen nemnoho kreseb, které se o 40 let později prodávali draze na aukcích. Kábrt postavy zkultivoval a film v podstatě režíroval on. (vopicka2)
  • Tato animovaná sci-fi byla natočena na základě mezivládní dohody Francie a Československa. (Zdroj: Festival francouzského filmu)
  • Film se začal natáčet v Praze, ale kvůli politickým tlakům se dotočil v Paříži. (Witta)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama