Reklama

Reklama

Uzumaki

Trailer

Obsahy(1)

Začalo to zcela nevinně: Kirie přistihla otce svého přítele, jak v naprostém vytržení pozoruje spirálovitou ulitu hlemýždě, nevnímaje svět okolo sebe. Mužova bezpříkladná posedlost spirálami zasahuje vše od rozvířeného trávníku po stočenou roládu do polévky. A netrvá dlouho a Kirie přichází na to, že její rodné městečko zasáhla kletba, kvůli níž se všichni jeho obyvatelé mění ve spirály. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

choze 

všechny recenze uživatele

Četl jsem u nás vydanou třídílnou komiksovou předlohu (http://www.comicsdb.cz/serie.php?id=252) a hodně se mi líbila. Film, natočený před jejím dokončením, si vybírá motivy a scény pouze z prvních dvou knih (plus se v závěru mihne reportérka z třetí knhy), a nenajdete v něm tedy epické finále s vysvětlením původu spirálové kletby. Utlumené barvy (komiks je černobílý) vytvářejí dobrou atmosféru a filmařské haluze a přehrávající herci zase adekvátně zprostředkovávají grotesknost předlohy, ale je to celé fest utahané, málokterá scénka dosáhne působivosti jakou měla na papíře a navrch to vyznívá do ztracena. Výborný záběr ale byl průjezd úzkými nočními uličkami města, do kterého se prolne odraz řidiče a spolujezdkyně na předním skle, který se zaostřuje až na jejich reálný obraz. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Na horor je tu pomenej lakačiek, ktoré sú ale poľahky nahrádzané hutnou atmosférou a napätím. Zozačiatku som mal pocit, že film nie a nie sa rozbehnúť no ale potom nastala gradácia ako sa patrí. Niektoré scény síce vyznievali groteskne keď nie je neprirodzene ale to všetko tu oblo nato aby sa vytvorila už nižšie spomínaná atmosféra. Japonské horory majú väčšinou naviac v súboji so svojimi európskymi konkurentmi a tento film nie je vínimkou.Ono to asi bude aj tím,že japonský herci a hlavne výraz ich tv áre a temné oči veľmi uľachčujú nastolenie taživej atmosféry temného sveta hororu. Už viac krát spomínanú kameru som si taktiež nevedel vynachváliť. 3,5* naozaj zaslúžených. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Uzumaki“ je zase trochu jiný horor, který se místy až moc jednoduše snaží diváka vyděsit – používá k tomu nástroje, které jsou pro japonský horor až moc typické. Když ale zůstává jen u své vlastní ujetosti, rozhodně tomu nelze upřít nápad a snahu udělat ze spirály skutečně děsivý symbol. To se částečně daří, ale film stejně zůstává spíše slabším, protože efekt, který na vás bude mít, nebude nejspíš nijak dlouhodobý. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený fantasy horor z japonskej produkcie. Má úplne originálny a dosť dobrý príbeh o mestečku, ktoré postihla kliatba a postupne sa v ňom všetko určitým spôsobom prispôsobuje špirálam, prinajlepšom posadnutosťou nimi, ale aj horšie. A mladé dievča so svojim kamarátom musí čeliť tejto skutočnosti, pričom vyzerá, že tomu nie je úniku. Spracovanie sa mi páči, je úplne iné, ako vo väčšine aspoň trochu podobných filmoch, ešte úvodná dvadsaťminútovka je len taká rozbehová, ale potom je to už len jedna veľká bizarnosť, kde jedna zaujímavá situácia strieda druhú, film ani nijak výraznejšie negraduje, iba sa o niečo posunie v druhej polovici a tých bizarných prvkov je už viac, takže tu ani netreba moc nad niečím premýšľať, len sa prispôsobiť pravidlám filmu a baviť sa. Veľkým kladom filmu je rozhodne atmosféra, nesnaží sa pôsobiť nijak desivo a ani náznak napätia sa tu nenájde, ale je taká správne znepokojivá a v druhej polovici je ešte silnejšia a už pôsobí dojmom, že nič optimistické sa čakať nedá. A toto zvýraznia aj skvelo podané záverečné titulky s bizarnými obrázkami. Čo sa týka samotných hororových scén, tak tie klasické sa tu očakávane ani nenachádzajú, tento film síce je určitým spôsobom horor, ale vybral si úplne inú cestu, nič sa nesnaží desiť, ani napínať, hlavné sú rôzne originálne situácie so špirálami, kde fantázia nepozná hraníc a tak muž v práčke, mladík natočený na kolese auta, prípadne ľudské slimáky teda rozhodne dokážu zaujať. Herecké obsadenie je ideálne, nie je tu žiadna výrazná postava, ktorá by to ťahala svojou charizmou, ale to by sa tu asi ani nehodilo, postavy sú len prirodzenou súčasťou filmu, nikto sa nesnaží situáciu zachrániť, prípadne uniknúť. Réžia a technická stránka sú výborné, až ma prekvapuje, že ukrajinský debutant natočil niečo takéto zaujímavé a v pravom japonskom štýle. Uzumaki je rozhodne jeden z najoriginálnejších hororov, teda ak sa vôbec za horor dá pokladať, takže kto má rád originálne alebo aspoň zaujímavé filmy, ktoré sa neobmedzujú žiadnymi šablónami ani nemôže byť sklamaný. 76% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ukazkova bizardost, aka moze prist hadam len z japoska. Dostatocne na to, aby vam tetnto film priniesol vynimocny zazitok, nie vsak dostatocne natolko, aby zakril prilis jednoduchy a infantilny dej, ktory miestami slusne uzemnuje atmosferu. Ak si vsak radi pochutnavate na bizardnych filmoch, tento kusok vam to naserviruje velkou mierou, a to na na tanieri so vzorom spiraly. (7.9/10) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Když rozhněvaný policista poprvé vyběhne, a pak se podívá na plakát hledané osoby, jedná se o obličej trůrce mangy Uzumaki, Junjia Itoa. (TomikZlesa)
  • V některých scénách si můžete všimnout, že oblast v záběru je digitálně zkroucena do tvaru spirály. Např. když se Kirie a Shuichi vracejí domů ze školy, po jejich levé straně je zkroucena země. Další je např. v levé častí prvních červánků. Další když Shuichi dotelefonuje v nemocnici s panem Tamurou. (TomikZlesa)
  • Obličej, který mužete vidět při sledování záznamu Shuichiovo otce a podruhé když Kirie vstoupí do jeho domu, patří právě Kirie. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno