Reklama

Reklama

Uzumaki

Trailer

Obsahy(1)

Začalo to zcela nevinně: Kirie přistihla otce svého přítele, jak v naprostém vytržení pozoruje spirálovitou ulitu hlemýždě, nevnímaje svět okolo sebe. Mužova bezpříkladná posedlost spirálami zasahuje vše od rozvířeného trávníku po stočenou roládu do polévky. A netrvá dlouho a Kirie přichází na to, že její rodné městečko zasáhla kletba, kvůli níž se všichni jeho obyvatelé mění ve spirály. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Uzumaki je jeden výborný, mysteriózny, bizarný, japonský horor s ťaživou atmosférou. Príbeh sa začína však príjemne, milo a aj so znakmi humoru (či už v scenári alebo prvkami v hudbe), avšak režisér v úvode nechal miestami diváka navnadiť a znepokojiť. No a v tomto prekliatom japonskom mestečku Korouzu v ktorom sa príbeh odohráva, situácia rapídne hustne a vzťahy sa komplikujú. Prichádza Vortex. < La-ho-da >. S podobných vecí ako @@@ mám už trocha rešpekt :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asijské filmy patří vedle španělských, mexických a severských k mojim nejoblíbenějším. Zvláště pak Japonci dokáží ve svých snímcích často dát dohrodomady několik zajímavých prvků najednou a dají tak šanci vzniknout něčemu neuvěřitelnému. Uzumaki mezi ně patří svým způsobem taky, jenže tady to jaksi nefungovalo tak jak má. Námět je opravdu netradiční, působivý a do jisté míry i nechutný. Jenže je tu jedno velké ALE!!! Lze zde nalézt spoustu nudných pasáží, které jsem musel přetáčet a především mě štvala gumovitost nemalého počtu triků a rádoby strach nahánějících scén. O hereckých výkonech raději ani mluvit nebudu, protože kromě toho asiata s patkou na Hitlera mě nezaujal vůbec nikdo. Nejvíc k smíchu mi poté přišla ta šeredka, která si hrála na sexbombu školy a její spirálový účes. Film na mě sice udělal dojem, ale ne zzas až tak velký abych mu dal větší hodnocení než je průměr. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Krásná ujetá bizarnost. Pozor na spirály, šneky a víry! Manga je sice větší nářez, ale filmovému zpracování, rozdělenému do čtyř kapitol nelze upřít surrealistickou vizi, včetně podivných úmrtí. Hudba a zvuk pak tvoří samostatnou jednotku, která zlověstnou atmosféru dohušťuje. Spousta detailů ve vizuálu a zvláštní střih jsou pro filmové labužníky tím pravým ořechovým. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděla před lety, nechala jsem se povrchovou divností přesvědčit, že to není tak, že by ten film byl blbej, to jen já mu jako blbka nerozumím. Po přečtení komiksu o dekádu později to ale není nic než vizuálně nezajímavá, mizerně odehraná, televizně pojatá bezduchá kopírka originálu, která navíc postrádá konec, takže člověk vlastně ani neví, proč ji vůbec protrpěl. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Četl jsem u nás vydanou třídílnou komiksovou předlohu (http://www.comicsdb.cz/serie.php?id=252) a hodně se mi líbila. Film, natočený před jejím dokončením, si vybírá motivy a scény pouze z prvních dvou knih (plus se v závěru mihne reportérka z třetí knhy), a nenajdete v něm tedy epické finále s vysvětlením původu spirálové kletby. Utlumené barvy (komiks je černobílý) vytvářejí dobrou atmosféru a filmařské haluze a přehrávající herci zase adekvátně zprostředkovávají grotesknost předlohy, ale je to celé fest utahané, málokterá scénka dosáhne působivosti jakou měla na papíře a navrch to vyznívá do ztracena. Výborný záběr ale byl průjezd úzkými nočními uličkami města, do kterého se prolne odraz řidiče a spolujezdkyně na předním skle, který se zaostřuje až na jejich reálný obraz. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Když rozhněvaný policista poprvé vyběhne, a pak se podívá na plakát hledané osoby, jedná se o obličej trůrce mangy Uzumaki, Junjia Itoa. (TomikZlesa)
  • Obličej, který mužete vidět při sledování záznamu Shuichiovo otce a podruhé když Kirie vstoupí do jeho domu, patří právě Kirie. (TomikZlesa)
  • V některých scénách si můžete všimnout, že oblast v záběru je digitálně zkroucena do tvaru spirály. Např. když se Kirie a Shuichi vracejí domů ze školy, po jejich levé straně je zkroucena země. Další je např. v levé častí prvních červánků. Další když Shuichi dotelefonuje v nemocnici s panem Tamurou. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama