Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (243)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době snímek, který můžu porovnat i s knižní předlohou, která byla jednoznačně lepší. Film na mě působil dost uspěchaným dojmem a nevyvolával u mě emoce jako jiné psí filmy - Marley a já, Hachiko - priběh psa, psí poslání 1 a psí poslání 2.  Kdo má psa, tak nejspíše přidá i tu hvězdu navíc, ale za mě kupte si spíše knížku, kterou přispějete na útulky a měla by vás bavit i více, než tento spíše průměrný film...6/10. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

FABrabec po devadesátkách ztratil dech a už ho nechytil, a to ani tady v reklamě na útulky. Ano, mnohé kamerové záběry jsou hezké, ale nosný příběh je vetchý jak ten žebřík, se kterým Polívka lezl pro kotě. Herecké výkony se tu pohybují u minimální snahy (to u těch, co už to mají za ty roky v krvi) po koncert neherců (u těch co se ještě hledají, nebo nenašli). Chýlková je úplně příšerná, jako by byla naštvaná, že tam vůbec musí hrát. Ani pár momentů Rodena nebo Holubové to nespasí. Je to taková reklama na psy a útulky, a to je na jednu stranu hezké, na druhou stranu člověk musí pak protrpět jeden hudební motiv, v podstatě přímo jednu melodii celý film. Přes to všechno alespoň ti pejsci tam jsou hezcí. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Gump - pes, který naučil lidi žít není úplně film. Rozhodně ne takový, jaký si pod pojmem "film" představíte. Má střídavě dobré herecké výkony - Bolek Polívka, Eva Holubová, Jana Plodková, Richard Krajčo, ale i horší herecké výkony - obzvlášť Ivana Chýlková. A hlavně to vypadá, jak kdyby to opravdu bylo z pohledu psa. Příběh je takový nepříběh a některé scény působí, jak kdyby se jednalo o promo video Vesmírných lidí - hlavně teda závěr, ale i záběry na psa s pozadím Českého Středohoří. Nicméně kamera se zaobírala nádhernými záběry - jak na přírodu, tak na českou architekturu. Dokonce i ty Velvary jsem tam našel, když jsem je zrovna nedávno navštívil. Svoje kvality tento film tak určitě má. Jen musíte přijmout, že F. A. Brabec není režisér klasického střihu, ale uměleckého směru. Nosná stránka - pes - ale přebírá veškerou zodpovědnost na sebe a celá ta filmová legenda (příběhy pejsků z filmu) filmu také přispívá, takže tři hvězdy si film nakonec upřímně zaslouží. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Rodinný film s mluvícím psíkem dabovaným Trojanem. Nápad možná zajímavý, ale dopadlo to úplně stejně úžasně jako když se o něco podobného pokusili Slováci se seriálem Bodka. Tahle zábava pro senilní pejskaře, kteří se strašně rádi dojímají nad kdejakým psím hovínkem, fakt není pro mne. Umělé, nezábavné, neakční. Tohle je v řadě za sebou můj čtvrtý jednohvězdičkový český film s premiérou roku 2021. To už není normální!!! ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Psí poslání po Česku. Příběh o jednom velkém návratu psa k jeho páničkovi. Cíl filmu je jasně dán. Díky ''psí filozofii'' ukázat, že i když se lidi dokážou ke svým mazlíčkům chovat jako pěkný svině, tak ta mince má pořád i tu druhou stranu. Když se budete k psovi chovat s láskou, tak Vám ji opětuje. Proč vlastně jen 3/5 ? On to nikterak špatný film není. Vystupuje tu spousta rozmanitých postav a to i těch psích. Poputujeme z místa na místo a v závěru je to vlastně taková oddechová rodinná psí road movie. Můj hlavní problém tkví v tom, že tady není nic, co by mě překvapilo. Podobných psích filmů bylo natočeno mraky a vlastně jsem od začátku tušil, jakým směrem se film bude ubírat a jak vlastně i skončí. Ale pro pejskaře a lidi, kteří se psům věnují celý život, tohle bude určitě moc pěkná podívaná a zklamáni nebudou. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Když je Gump na nějakou dobu umístěn v útulku, tak mu při venčení Naty Jahoda (Natálie Rožková) odepne vodítko a nechá Gumpa běžet „na volno“. Venčitelé psů v tomto útulku mají však zakázáno při procházce vodítko odepínat od obojku. (vitm)
  • Když se na začátku vezou pejskové v autě, podaří se jednomu vykouknout z kabely tak deseticentimetrovým otvorem v zipu. Ale když Bedřich (Bolek Polívka) najde kabelu v popelnici, je zip úplně zavřený. (kroton)
  • Ve scénách u třetí rodiny, kde Gumpa majitel (Marek Taclík) uváže na zahradě na řetěz, je v pozadí celou dobu vidět hora Říp. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno