Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (242)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu zcela specifický počin a rozhodně to není plnohodnotný film. Nicméně chápu proč vznikl a rozhodně mě ovlivnil. Já jsem sice na kočky, ale Gump se mi líbil. Všem zúčastněným hercům jsem to vlastně věřila tedy kromě Ivany Chýlkové i když ta tu nenávist zahrála skutečně výborně. Jediný komu jsem tu lásku vůbec neuvěřila je Bolek a to byl vlastně hlavní hrdina. No nic. Až jednou dospěju k chuti mít pejska, tak jsem si vždycky říkala, že jedině z útulku, nějakého voříška. Ti jsou vděční a hlavně chytří...Za mě 75% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Když jsem ho našel, tak jsem nevěděl, co si s ním počnu - a teď nevím, co si počnu bez něj." ----- Nefalšovaná psí pohádka na dobrou noc, na dobré jitro - i na dobré poledne ... na kteroukoli dobrou denní či noční hodinu. O tom, jaký je svět - ze psího pohledu ... a taky o tom, jaký by měl a MOHL být - při troše dobré vůle ... LIDSKÉ dobré vůle, poněvadž ta psí tady byla vždycky. Poněvadž selhání psa bývají ve skutečnosti selháními člověka. Opravdový pes by k vám pochopitelně nepromlouval s tak komplexním a vytříbeným světonázorem ... kdyby ovládal lidskou řeč, nicméně prapůvodní podstata psího vnímání životaběhu včetně staletími utužovaného vztahu k člověku je vystižena dokonale ... 4,5* ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Psí poslání po Česku. Příběh o jednom velkém návratu psa k jeho páničkovi. Cíl filmu je jasně dán. Díky ''psí filozofii'' ukázat, že i když se lidi dokážou ke svým mazlíčkům chovat jako pěkný svině, tak ta mince má pořád i tu druhou stranu. Když se budete k psovi chovat s láskou, tak Vám ji opětuje. Proč vlastně jen 3/5 ? On to nikterak špatný film není. Vystupuje tu spousta rozmanitých postav a to i těch psích. Poputujeme z místa na místo a v závěru je to vlastně taková oddechová rodinná psí road movie. Můj hlavní problém tkví v tom, že tady není nic, co by mě překvapilo. Podobných psích filmů bylo natočeno mraky a vlastně jsem od začátku tušil, jakým směrem se film bude ubírat a jak vlastně i skončí. Ale pro pejskaře a lidi, kteří se psům věnují celý život, tohle bude určitě moc pěkná podívaná a zklamáni nebudou. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Rozhýbaná reklama na psy z útulků láká na výrazný vizuál, a hlavně silné téma pro rodiny s dětmi. Jako narativní film příliš nefunguje a překvapí mírou drsnosti, přesto jako zážitek neurazí a svou diváckou obec si najít dokáže. Já mezi ni ale primárně opravdu nepatřím. Více zde. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vyděračská rozhlasová hra, sem tam podbarvená kýčovitými obrázky jak ze Strážné věže, předvídatelná od první minuty a žel postrádající cokoliv navíc, jakékoliv kouzlo, které by tu nudnou a očekávatelnou historku něčím ozvláštnilo nebo pozdvihlo. Je to prostě jen takové nudné reklamní řemeslo, nic víc. A já reklamy nerad, ať na nějaké rádoby osobnosti, tak na knížku a soundtrack, protože tohleto nic jiného není. Všechna ta hesla, která pes i lidé ve filmu sem tam pronesou, znějí rovněž podobně povrchně jako reklamní kecy o šťastné rodině, a to vůbec nemluvím o zcela vyprázdněném pojetí boha a víry v Czendlikově podání.  A nahou prdel Bolka Polívky jsem taky vidět nemusel. Dobrá recenze Monggol. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Gump měl ve filmu 6 majitelů. (Zix.)
  • Psi jsou vesměs z útulků, nemají žádný výcvik. Několik z nich našlo nový domov u členů štábu, včetně rodiny F. A. Brabce (rakovnik)
  • Několik scén se odehrávalo i v psím útulku Bouchalka nedaleko Kladna. Odtud pochází Toby, jeden z pejsků, kteří ve filmu hrají. Hned po natáčení si Tobyho adoptovala jedna rodina a následně z něj byl spokojený pejsek, který prožil krásný psí život. (Krocka)

Reklama

Reklama